Tuesday, October 25, 2011

423. TigaEkorGagak...


Pocketeers,
Pagi tadi pocket lambat sikit bangun,
nak kata macam biasa kang rakan rakan
sekalian akan kata pocket memang lelaki
yg tak leh diharap selalu bangun lambat
la plak so baik jer la pocket cakap kater
'in a rare occasion, i was late today..
blame it on my housemate who insisted
for me to join them watching Transformers3
all over again the night before'
Diam! pocket masih lagi berpendapat bahawa
sentinel ngan megatron adalah patriot dan
optimus adalah pembelot. read it more here :

Kembali kepada cerita pocket lambat.
Entah kenapa 12 lampu trafik sepanjang perjalanan
semua ijau! pocket tak perlu melajukan diri pung ari ni,
just bawak jer ngan kelajuan maximum which is 60km/j
dan masih sempat sampai ngan 2 minit untuk nak menari
depan scan machine tu :)
Aku sempaaaattt... Aku sempaaaatttt...
Gitu gitu,

Jadi terpikir lah lelaki ini, adakah lampu ijau ni
bermaksud sesuatu? ari ni nak dapat benda besh ker?
gaji masuk awal sikit hanya utk pocket yang kononnya
rajin berkerja ni?
Yes, pocket menanti sampai ke hujung hari dan satu satunya
benda yang berbeza sikit berlaku kat pocket ari ni adalah
si awek yg selama ni pocket ingat minat kan pocket,
dok call pocket happy happy, sedih pun ada...
kekadang tu dok sembang lama lama,
sebenarnya nak iklan kan product kurus. ohh!!

Orang zaman dulu kan, semuanya ada makna.
Burung balik kenyang tu tandanya dah nak maghrib,
buleh la buat khemah n start kan api tuu..
bewak melintas kat depan tu sial maksudnya,
sila lah baca sikit jampi serapah setakat mana yg ada.
n tengah dok masak, dok tak dok periuk porselin
kita tu buleh retak.. sila lah talipon anak yg ada kat skolah,
suruh tunggu, 'abah gi amik tau! abah gi amik!!'
mungkin juga faktor animinisma yang tebal dikalangan
orang tua kita, tapi diorang percaya, percaya sampai
yang kebetulan dikatakan kebenaran, yang tahyul jadi fakta,
yang tak der.. jadi ader!!
maa tak per lah, tu zaman tak leh tangkap gambar bertiga,

anyway...sebagai self motivation untuk kita
kita dizaman menanti kiamat ni, apa kata kita
percaya bebenda tahyul tu dari segi positif,
apo pun positif..
-tak leh nak kunci pintu pagar..
report ari ni mudah lah nii..
-ada gagak tiga ekor?
ari ni aku audit, buleh meratah supplier nii..
-tetengah jalan biasa nak ke tpt keja ada
dahan patah jatuh bebetul masa pocket nak lalu.
nak dapat wit claim ari tuu nii, cantik!!
tgh wit tak der nak raya camana kan?
-gatal tangan kanan, nak masuk wit nii,
-gatal tangan kiri, nak masuk wit gak nii,

moga ari ari kamu yang rasa tak besh tu
buleh diteruskan sampai ke petang,
jangan jatuh ditengah ari, kalau pocket yg jatuh,
orang tak angkat. orang golek jer..
pasal idup ni tak senang, tak senang sayang.
kuperlukan janji janji, biarpun fantasi,
biarpun tak sampai sampai setelah ku nanti,
hanya sekadar harapan yang terus mendegupkan jantung ni,
Ohh..


so ari ni 12 traffic light suma ijau beb!
traffic dlm blog pocket pun mencecah 120 unique ker haa?
humm hummmm.. (Baru 120 unique? hek enneeeee)

25 comments:

eman said...

aku kurious maybe sbb aku masih baru dlm skodeng blog nie... bro da keje ato masih belajar?err..hehe yup2 ur rite life r not easy... yeah... u don jz simpler get a better life unless ur lucky..but.. life are not about lucky is about how u appreciate things when it get worse.... wahhh i might be still amatured about life but i guess life experience suppose to make us different n be somebody which is better than yesterday... so lets make change to our life!! yeah..be hepi always pockets... u got my pray... (^_^)

eman said...

jz ignore my question... i oledy get the answer...hihih... my mistake... the way my question turn out to be wrong way to ask... hahaha

Tny said...

Ehh bro.. nuffnang tu mcm bru ada je ke? Hehehe,no wonder trafik hjau je.. trafik kt blog Pocket ni smakin jamm wo :)

Nt,smakin ramai unique trafik, smakin melimpah rejeki.. leh open table blanje adik2 blogers.. hehehe..

rozeeta rashid said...

haha. bab benda pecah tu tak tahan. asal kaca pecah, ada benda buruk nak jadi. drama melayu berlambak scene ni.

haiya pocket manyak ong oo 12 traffic light hijau. haha.

Saiazuan said...

haha aku agree ngan ko yg sentinel n megatron adalah patrot~!

:D

hanaahmad said...

blog pocket hijau sebab tulah kot! hihi. :)

zieyzain said...

haha,..best gile dpt trafik hijau semua,ziey pernah rasa sekali jgk pocket. smooth jer jalan..ehehe..

*dah lama xsinggah sini..bz jer memanjang..=(

*SiRibenMerah said...

ehemm ehemmmm.. da beli ke ubat kurus tuh?? dasatttt... kannn..

missSenget said...

aku tak folo cerita transformers..tp tgk yg ke 3..

mabuk.. tak paham ape pn.. semua aku tgk serupa.. accept bumblebee.. tu pn sbb kaler kuning..

kesian kan..

zonaku said...

'animinisma' istilah yang makin kurang digunapakai.... zaman sekarang semua nak ringkas sesaja...

12 lampu hijau memang sgt best. dulu nk ke tempat kerja yang sekadar 8 km tu pun ada 12 trafic light. saki jiwa sebab semua lama2....... sempat la siap make-up sebelum sampai....

Dee said...

apsal pocket blogging dlm bahasa malaysia pun dee tak paham..hahaha...

HEMY said...

hehehe..aku la yg ke 120 tu..

hahahah..mmg rasa magical je kan 12 lampu sume ijau..ahahaha

hani said...

apa yg dapat saya simpulkan:
malang tidak berbau
tuah ayam nampak di kaki
kita hanya merancang
camtu??kah??

mcm masih bsimpul simpul je kesimpulan saya drpd n3 pocket ni.. :)

Pocket said...

Eman,
Pocket dah keja daa..
almaklumlah, MCE dulu dapat pass pass ayam jer, keja kilang terus :)

yes, life is hard, dont make it harder by thinking negatively. update the resume and make the changes :)

Tny,
Nuffnang tu dah terkumpul 20hinggit lebih dah, (Baruuuuu nak sampai 20 hinggit?)
tak lah, traffic tak semakin jam,
commentator jer makin ramai :)
pocket suka!!
terasa karangan ku terbaca ^^

RozeetaRashid,
kan.. kita pung terpengaruh sikit sikit ngan drama tu.
heheh tu lah, masih mencari, tp end of the day tak der apa apa pung..

tak dakk dah la kot :(

Saiazuan,
kan!! tengok lagi sekali pung trasa kesian masa optimus nak tembak kepala sentinel. ohh..

HanaAhmad,
ingat cenggitu jgak lah kot,
maybe its just a saying that...
go back and look at your blog kot!?

ZieyZain,
tu lah, nama ni pung pocket terasa foreign :)
tp pocket rase masih ada lagi dlm bloglist pocket, akan berkunjung juga kalau timing ada sis

Iyra,
tak beli.
sebab sedih, cinta yg ku harapkan
rupanya pancingan.

MissSenget,
actually filem tu standalone gak,
tak tgk nombor satu or nombor dua pun buleh paham.

bumble bee bercalar bila jadi robot, tp berkilat bila jadi keter, mana logik nya tu?

Zonaku,
kan, tp masih ada lg terma ni,
cuma dlm buku sastra or sejarah jer la kot hahaah

8KM ada 12 lampu!!
memang sempat abihkan nasik lemak tu!! :)

KakDee,
pocket dok selang tak ikut turutan gak sekarang ni kak :)

HEMY,
that is why i think there is something yg tuhan nak bagi sign!
or simply tuhan tak nak kasi pocket kena langgar ngan keter yg memang terbabas kat lampu ke enam bila dia jadi merah kot..
yg tu tak tau la kan :)

Hani,
suka simpul kasih kamu tu cik hani,
heheh:)

littledolphin said...

guess what? i had to read this entry twice cos i was so blur.HAHA.

So are you saying lets think something positive out of the simple things that were usually thought negative? :D

okie!next time i saw a black cat,i'll belai it with penuh kasih sayang instead of running away. LOL

littledolphin said...

guess what? i had to read this entry twice cos i was so blur.HAHA.

So are you saying lets think something positive out of the simple things that were usually thought negative? :D

okie!next time i saw a black cat,i'll belai it with penuh kasih sayang instead of running away. LOL

kajaharuna said...

semua nya ada makna..
hijau makna nya, go je..
gaji masuk awal, makna nya, awak pekerja yang rajin..

hahaha :) nice

Akue Achik said...

biawak lintas dpn jln tndany sial?baru taw ni..huhuhu..

tak leh caye..tahyul2..

Nadzirah K. said...

yup betul tu,always have a positive thinking :)

Hanie_Dew said...

hehehe..aku pun slalu transaltekan sign sign zaman berzaman ni. kalau tak sedap hati gak.gi carik fakta saintifik. hahha.contohnya kalau tidur kene tindih. org dulu kata : ada jin tindih. aku kata tu sleep paralisis.

kalau gatal tangan dan kiri. nak dpt duit dari tgn kanan. simpan kat tangan kiri.bolek x.haahahaha.

Hanie_Dew said...

wah wah pacik pocket pun blajar fizik gak dulu. aku blaja time sekolah menengah la. subjek science stream. best kan blaja fizik.

IZNIE MEI said...

hijau utk jalan. HAHA

datang cuba kenal owner blog :)

cik pulau said...

kalau jalan lampu hijau memang syiokkk giler..
tapi kalau merah..
ya Allah.. Tuhan je tau..huhuhu

onie said...

promote produk kurus,alahai,haha...pocket boleh punya! :D

Dhiya Fariza said...

kepercayaan yg sesetengah merepek kalau dialihterasikan sebagai sesuatu yg positif (dan tidak taksub) i think its a good idea.