Friday, July 08, 2011

355. HailMegatron..

post yang pendek untuk hujung minggu.

tak nak tulih panjang panjang, pasal nanti melalut ke semangat patriotik plak.
takut blog ini dianggap blog penghembus semangat pejuang.
(Mana la hembusan tu.. tak tau plak pocket)

bebaru ni pocket tgk la citer yg digembar gembur kan kebelakangan ni tu.
trensfomes.
macam besh!!
segala yg diwar warkan macam besh,
aksi nya katanya amat lah besh!!
pocket gi tengok..
memang besh! awek tu seksi, lawan lawan tembak tembak,
tapi ada satu persoalan bermain dikepala.
terasa yang megatron ngan sentinel tu patriotik.
pencinta bangsa dan negara.
dan optimus tu jahat.
naturalist yang tak bertempat.

megatron ngan sentinel berusaha nak revive kan saibetron,
usaha yang gila gila nyer lah!!
the whole trip, the whole plan.
kena tembak just to get the plan working.
sentinel hancoq landing kat bulan,
sentinel tu lagi lah!!
he drop his pride working with megatron the enemy,
for what? nak mengembalikan saibetron yang telah hilang.

dan optimus gi buat apa?
dia pi pertahan kan sebusut semut yang konon nya bertamadun
yang konon nya ' more than meets the eye'
yer la, maybe betul la gak kot, ada satu semut tu pernah selamat kan nyawa dia.
or maybe sekumpulan semut tu pernah selamatkan nyawa dia,
tp hanya untuk sekumpulan tu, dia hancurkan saibetron!!!

saibetron!! tanah tumpah darah dia!!!?
not to mention gi tembak plak pakcik keter bomba tu. (Keter bomba yek?)

i wanna ask u pocketeers.
kalau lah ever nasib, survival of negeri kedah bergantung
kepada peperangannya ngan sepadang bola of belalang.
kedah kena amik padang bola itu, lets say ada sumber air bawah tu.
dan ngan air tu, negeri kedah maybe terselamat dari pupus.
padi buleh idup balik, manusia buleh idup balik.
selamat lagi indah utk bermastautin di negeri jelapang padi itu semula.

ada satu lelaki dok tetap menyebelahi padang bola of belalang itu?
berdiri tegak di pintu pagar mendepangkan tangan nya melaungkan
'tidak!! kamu tak buleh amik padang bola ni, ada penduduk disini'
apa kamu rasa tentang lelaki itu?

n the best part is, lelaki itu bunuh mereka yang membuang segala gala
nya untuk usahakan padang bola itu.
apa kamu rasa tentang lelaki itu?

bangang kan..

4 comments:

Super Nia Hana said...

haishhhh
dabel meraning ni pocket!

fairuzniza said...

ala pocket..jangan la bengang ngan optimus kesayangan tuh.. :(

nanti sy xtau nak side sape..sob sob sob..

banji said...

good point!

kalau dah orang "jahat" tu bersungguh percaya diri dia betol, memang bagi dia betol lah tu. sama la kita yg rasa kita dipihak yang betol

in the end... kita terpaksa take a stand, orang yg lawan stand kita tu, kena le kita fight habis2an. walaupun kita ni dipihak yg salah sebenarnya.

sebab tu jugak le kut, Dia bagi guideline mcm mana nak tau betol salah. :)

Kapten Atok said...

haha
contoh ko tu memang bangang