Sunday, October 16, 2011

413. ThatWasThen...

...HowIsNow?

'hello, nama saya pocket, saya nak tanya pasal rumah
kat inderawasih tu, yang namber ni ada kertas iklan tu,
ada kekosongan lagi tak untuk saya masuk menyewa?'
'ada! mai tengok besok okeh, nanti kita kira macam mana ya'
a young and vibrant voice replied, seems like she was laughing
about something when i called her.there was a crowd behind.

The next day i went and stand infront of that two storeys
house with filantera.We were allowed to enter the gate by
this small cute lady who introduced herself as Ima after
20minutes of giving salam. She look somewhat like that
lady nurse in hantu bonceng, small and petite with hair
to the chest, i think there was a short underneath that
big t shirt, nice legs.
She must be into modelling .......yang tak cukup inci.
(amboi mengata kat oraaanng!!)

We entered the house and she started to explain
about things in the house.
This key is stuck,
that sink is broken,
someone did it there..
and somehow the way everything was going on,
it was like i have said 'yes' to the room and the payment.
She just kept on telling me about how hard it is to get
a good penyewa.

'So ini bilik nya, tingkap tu tak der la kan,
sebab asalnya pun memang bilik utk orang gaji nii,
dekat ngan dapur. Best part is u got the toilet all
for yourself!' and then she continued to tell me all
the other rules in the house,
the toilet must not be locked during the day cause
someone is renting the ruang tamu as a tuition class,
the room must be kept tidy,
the hot water is for every one in the house,
the back side of the house is kinda dangerous,
the second floor was off limit.
'eh, kenapa saya tak leh naik second floor kak?'
'bukan tak leh, tp kena inform kami dulu lah kan,
kang kami dok bogel ker aper, daaah ilang rezeki
pocket seminggu' Ima replied half jokingly.
'acaner tu?' Frankly speaking, i dont mind sis :D
'iyer la sayer dok master bedroom, ada dua lagi
housemate kita dok kat bilik lagi dua tu,
kakak jepun ni keja cikgu. muda lagi.. dalam 28 kot,
sorang lg RHB bank nyer exec. Pompuan jugak,
so macam pompuan second level, lelaki ground level gitu'

'oh yaa kaaaa? ok...' with an unimpressed face i replied,
but deep down i was as happy as a boy who got his first kiss.
the quadricep was twitching to leap. tahan! tahaan! tahaaaan!!

'okeh lah, kalau gitu besok saya bawak
barang barang saya masuk lah yer kak..'
'eh, ni dok berkakak kakak ni umur dia
lagi tua lagi nih, kita baru 24.. lah'
'oh ya kah? sorry yer ... Ima' with a smile in the end.
tahaaannn!! tahaaaaannnn! jangan lompat lagi!!!

We left the place with a smile in our face
just to stop the car nearby to leap three four times
by the side of the road letting out the happiness.
Hoyeah!
i'm gonna see some action!
i'm gonna see some action!
with melody just like little girl singing
'yeaa yeaaa! nak gi mandi kolam! yeaa yeaa!'
heheheh


end of my karangan gatal.
as much as i was happy then,
i am worried now.
This story was back in 2004,
I wonder how is now?
how will the future be?
our next generation?
My grand daughter calling me
with boys shrieking sound as
they're doing pranks to other
boys at the back.
'oh they're just my housemate atuk'

Tell me pocketeers, how is ...'NOW'?

20 comments:

Ayaq said...

Ahaha terkedu jap. Kok kalo ini flat, takper la 2nd level girls' level 1st level is boys' punya. Huhuhuh.

Saiazuan said...

i'm still wondering how old pocket is..

fairuzniza said...

errr...........

*kelu xtau nak komen apa*

>.<

p/s: pocket duduk ke umah tu?

Pocket said...

Ayaq,
yes, n they'll put all the metal gate and spike here and there to ensure the boys cant get up there kan..
understandable.

but the boys being boys will always be able to do wonders kan :Dheheh

Saiazuan,
heheh, pocket tua daaahhh...
sikit lagi nak jadi jutawan ngan KWSP lah kiranya :)
(Tipu!tipu!tipu!)

Fairuzniza,
duduk!! was hoping that i could find another house then after, tp end up duduk situ 3 tahun.
muahahahah!!

RepublicAku said...

2004 sekarang 2011....7 tahun...tua juga kau ni keh3

Nadzirah K. said...

speechless...

Pocket said...

RepublicAku
7 tahun dulu pocket lebih tua dari wanita berumur 24, sekarang ?
heheheh^^;
ok!! ok!!
memang pocket dah tua daah!!
adehlaaa...

Nadzirah K.
alaaa.. say la samting :D

cik pulau said...

huhuhu..
dulu masa gi holiday ngan clasmate 2 hari 1 malam, ada tinggal homestay.. kitorang gurl 14 orang duk tingkat atas. n boys 2 orang duk tingkat bawah..huhu

anamizu said...

errrr mcm hepy gak kot kan pocket dpt share dgn "akak 24 tahun" tu =P




luv,
cik ana

Mya said...

errr boleh meh different floor cemtu? girls, boys, then ada sempadan? dah macam cite im not single =p

fairuzniza said...

kat malaysia ke tu? huhuhu..no wonder la nenek x suka anak2 dia duk kat kl.. T_T

Hanie_Dew said...

errrr..bole duduk lain lain floor? hhhmmm...eee..bhya betol. letakla gate besi ke keluli ke. kalau namanya lelaki hheeeyyyyyy...

pocket dah tua ke. unbelievable.buatla segmen u tnya i jawab cam kitorg. hehehehehe *gelak ja'at*

*SiRibenMerah said...

mcm pernah ku dengar ini cerita..


hahahahaha..
tatau la..
nnt anak pocket wat perangai camneh..
baru tau.. life is karma bro..
worried aite??

Jue said...

She must be into modelling .......yang tak cukup inci.
(amboi mengata kat oraaanng!!)

i can imagine that! sbb aku pnah fikir the same thing hahaha

satu house diff level..kalau aku mmg x kasi haha BAHAYA! haha

hanaahmad said...

dekat kl ni satu rumah sewa laki-perempuan pun dah biasa sangat. menakutkan. wuuu...

Finaz Jaafar said...

amboiiii gatai hang nooo!!!
gagagagaga..

ermm sangat pelik boleh sewa macam ni..setengah untuk girls setengah untuk boys..macam sangat mengejutkan bagi I..I mean,lepas lak macam tu kat sini ek?

same like zuan, i am still thinking, how old is pocket NOW??grrr

K2r~90 said...

hermmm..

ahakz.. kalkulus umo ang jap...

Pocket said...

CikPulau,
terasa adventurous jer kan :D

Anamizu,
share dapor jer poon,
which orang zaman sekarang mana la ada masak sangat kan, so sesekali jer la jumpak kat dining table :D

Mya,
pocket tak tgk lg i'm not single tu,
tp nanti kalau dah tgk, maybe buleh jer pocket add in kat sini :D

yes, buleh

Fairuzniza,
Yes, kat taman inderawasih penang nii haa ^^
KL Camner la agak nyer yer?

HanieDew,
yes, tp pasal pocket ni pengecut lagi tak la nakal sangat punya pasal, tak pernah gi pung second floor. okeh sekali dua jer la kot gi bayar wit sewa :D

Segmen u tanya I jawab?
abih la semua pembohongan jer yg pocket taruk nanti :D

Iyra,
Yes, u of all people should heard this story sis. umph! ada sedikit risau,
my future daughter ker future cucu ker...
adehlaa..

Jue,
memang tak kasi BF duduk sebegitu?
umph! kalau pocket, pocket tengok dulu,
yang duduk tu lelaki baik lagi computer nerd kalu... buleh jer lah kot.

tp skali cam fahrin ahmad gak kalu.. tak yah!!

HanaAhmad,
huhuu.. tu yg besh tu,
dlm kerisauan pocket buat statement.

FinazJaafar,
gatai ka lagu nii?
tak lah, ni namanya mengambil peluang sis :D

Ohh kenapa diteka umur ku,
senang cakapnyer pocket lahir hampir merdeka nuu!! :D

K2r~90,
camana la nak sebut nama hang nii?
:D

pocket lahir masa P Ramlee meninggal :D

Akue Achik said...

My grand daughter calling me
with boys shrieking sound as
they're doing pranks to other
boys at the back.
'oh they're just my housemate atuk'

negative ke phrase ni?

clueless..

Pocket said...

AkueAchik,
negatif ker tak,
tak tau, maybe 40 tahun lg orang tak kisah kot.