Wednesday, October 12, 2011

411. BajuTradisi

Pocketeers, i am still in shah alam,
had too much of blue cheese this morning,
having a bit of a wars between dragons inside
my tummy now. :( toolooong,

Baju kebangsaan vietnam : Ao dai katanya nama.
sila klik kat nama baju tu untuk ke wikipedia.

Pocket raser, baju ni cantik dlm nakal.
Kata neshenel jiografik, bukaan kat pinggang
tu memang traditionally designed like dat.
manusia memang gitu kan,
dah ada adat adat lagi istiadat,
kalau nak nakal tu, dia nakal jgak.
sama la cam kita kita ni pun.
Baju melayu lelaki, kemas berbutang bersongkok,
bersampin ketat ketat, tuck in kasi nampak
ponggong pyung pyung :D
(Tak der kena mengena langsung pocketeers, sila abaikan ^^)

well u know what i mean,
Pocketeers! am missing the time i'm lazily
posting my slow moving story on my desk
back home with milo sejag on the side.
oh rindu.. pergi la jauh jauh :D

21 comments:

Anis izyan Abd Rahman said...

traditinal vietnam mmg cantik and well , cutting tuh depends on the person sebenarnyer i guess ~ kalau dah melayu malaysia tuh , tak payah la nak buat cutting pgang belah mcm tuh kowt en3x , haha

Saiazuan said...

huhu aku tgh mood malas update ni..

*SiRibenMerah said...

ehemmm,
duk diam2 je yek...

atty's said...

baju dah cantik..org yg pakai pun cantik..tp..huhuhuhu

Hanie_Dew said...

lawa baju vietnam ni.tapi aku rasa tailor tu kehabisan benang masa jahit tu.

walauweh. milo ssejag tu ko bantai. gilos heavennya...

budakijaupendek said...

baju cantik.
orangnya lagi cun! ^^

RepublicAku said...

mata kita yang nakal...keh3

amranaiman said...

cantik pinggang awek ni =.=' huhuu

tehais said...

Baju dia cantek :p

Finaz Jaafar said...

errr baju ni cantik tapi tapi tapi..err err err..hihihi

Cik Yatt said...

blkg da ok..tngok tepi? hohohoho

littledolphin said...

kalau bukan sebab adat pun,people will maintainkan benda tu.apatah lagi kalau adat,pasti dipertahankannya lagi.adat itu kemudiannya menjadi sekadar alasan sahaja.haha

Asyila Zainuddin said...

sekali nampak mcm koyak je.. hahahaha..

Aemy Shamy said...

heee sy ada 2 baju mcm ni...warna pink tp skrg jarang pakai da..hehehe...baru sy tau ni style vietnam ^^

Dhiya Fariza said...

tapi kan orang dalam gambar tu cam cantik lah heeeeeeee lari topik

anamizu said...

hemmm~ speechless :P


luv,
cik ana

ikatankasihku said...

memang cantik....mengancam tu...hehehe

*singgah sini, salam kenal :)

Mya said...

a bit sexy, tapi sekali tengok mcm kurung moden.

ciK LyndaWawa said...

hep..jaga mata..huhuhu

EZAN IDMA said...

baju vietnam mmg cantik. orgnye pon sume cantik. eh meh nak air sy buat

Jue said...

ha amik gambo tanpa kbenaran!!hahaha
aku pnah wat gak!!hahaha
cantek gak kan
nape ko x approach