Saturday, October 29, 2011

428. Gaji, Baby Dan Piano

ari ni sabtu,
pocket keja.
ohh..
dari orang yg tak der keja.
atleast pocket ader la gak keja kan.
kira bersyukur.

Housemate dok gila nak belajar main piano.
ohh.. samaada pocket akan pening tak leh
nak tido pas ni.. or tak pasal pasal pocket
plak yang pandai main piano..
balik kang beli headphone jom.

HEMY baru dapat baby.. congratulation bro.
moga baby ko sihat dan membesar lebih maju
dari kita semua dan harapnya pocket buleh
merasa angin angin kemajuan tersebut 40 tahun nanti..
(Iyer la kan kalau dia jadi menteri or alim
ulamak yang berpengaruh, sure pocket buleh
merasa bukan setakat angin.. malah tanah
batu ngan kayu lagi .. inshaAllaaahhhh)
tu pun kalau pocket idup lagi sampai 2051
tuu. aduhai.

kata orang, lelaki lelaki yang banyak
ber'main' dizaman bujangnya akan
dianugerahkan anak pompuan sebagai anak
sulung, kira tuhan bagi adil la. dulu ko
bagi bapak cik adik nu risau, bapak cik adik
ni susah atii.. sekarang ni merasa la kamu.
HEMY, kamu dapat baby boy kan.
kira kamu memang tak 'main' sangat lah dulu
:D

so kalau tak nak benda ni jadi betul,
sila ber'main' ngan cik adik yang ber'single
mother' sahajer yer..
(Mengarut jer pocket nih)

turned out gaji memang masuk awal,
utk mereka yg nak Deepavali katanya..
masaalah nii, gaji yang ciput ni nak ku
sebarkan ke 38 hari untuk november.
aidil adha lagi..
birthday someone lagi..
ada yang kecundang awal nih..
kedit kad oh kedit kad...
-Tahukah kamu kedit kad buleh beli cash?
-tahukah kamu nak isi minyak motor
pun buleh pakai kedit kad?
-tahukah kamu, orang semekin cam pocket
ni bila tiba 20hb, kitorang lagi mengebat.
makan mesti kat nando's ker.. pizza hut ker..
kenapa? kat situ buleh kedit kad :_)

okeh sudah lah pocketeers,
sesekali bagi pocket random post jgak yer :)
apa kata komen pun yang random random jgak.
meh kita tengok siapa lagi random ^^

10 comments:

syabab said...

kalo poket punya gaji masuk awai syabab lak elaun belaja lmbt masuk...sknk dah kering... duit wat prt time pon dah abis..btw ni keje prt time yg halal..haha...
yg part baby uh ehmm org dulu2 kata kalo spe yg klimaks dulu bayi yg lahir tuu ikut jantina cmtu..err xtau logik ke x?so kalo lahir anak laki sbb laki awal sgt klimaks?hmm... oke lupekan
kredit kad xelok gune bro wat i knoe ramai remaja2 di isytihar bankrap sbb penggunaan kad kedit.. btw cuba2la poket masak kt umah mesti sedap nya sbb poket wat tuk poket makan bukan kasi org makan..hehe.. kan dah save bajet di ctu..
p/s:saya penggemar masakan restoran local so saya memang pengguna overbajet bab2 makan... yum3..

.diannorhayati. said...

hahah. best gaji dapat awal. tapi lagi awal habes =.=

littledolphin said...

saya teringin nak belajar piano.

cuba tengok ray mak kat youtube.he's a malaysian and he's a very good pianist.banyak org request kat dia lagu.

when i was small,i actually wanna learn violin so i can make my own violin concert.haha.nampak macam cool je belajar violin.

dapat gaji awal.lebih kurang ah macam dapat allowance awal.takut budget lari sebab schedule berubah. oh tdak! pandai-pandailah anda jaga pengeluaran ye.hehe

Syazwan Che Deraman said...

aku tak reti lansung main alat alat muzik ni.

main ape bro?

zonaku said...

xiyad baru 3 hari.. uncle pocketnya dah pikir 40 tahun ke depan... bagus punya perancangan ni.....

Fatin Mraz said...

siapalah yg buat stetmen anak lelaki pompuan tuh ye poket.. muehehe.. :P

x payah la pakai kredit kad.. debit kad sudah.. =)

Mya said...

aww. kalau main gitar, lena terus =p

Dayana Nasir said...

teringin nak belajar piano. tapi takde duit. haha. yang penting takde talent.

gaji masuk awal memang best. best kalau gaji banyak la. tapi kalau gaji ciput masuk awal ke lambat ke, penghujungnya akan habis juga duit tu. tak sempat nak menyimpan pun.

Cik Qemm said...

haha tu la ade pro and cons gaji masuk awai ni. haih..akhir bulan nti makan sesedap ye poket..no makan mamak, as mamak tak accept credit :P

Hanie_Dew said...

aku teringin sgt nak pandai men piano. tp takde bakat.takpe la.

gaji masuk awal, awal jugak habis.

dah 5 tahun keje aku tak pernah apply kredit kad. tak nak terjebak. owh..