Monday, October 17, 2011

414. Profail

Pocketeers,
Stalkers need to do dirty work too sometime,
they steal your 'sampah' that u carefully wrapped
in that black plastic bag and start to analyse.
(U'r placing it at the back of the house not guarded anyway)
'oh what can they ever find pocket?' u may ask..

oh a lot i'd say.. alot!
buying stuff and where do u put the receipt pocketeers?
in the dustbin? then the stalker would know that u've
went to see movies at 1145 today, what title, how many person.
How do they use the info?

Well after half a year of stalking,
if they sees pattern... they can always lurks at the back of the tiang
where u usually goes to watch your wayang and jump on you.
scarry huh?

KFCs carton box,
Pizza Hut,
will definitely mean something,
of course, dont let me start on the personal stuff,
Hell they can even know the 'Date'!!
or ladies nowaday dont care much about the 'date' anymore?
the comercial is up and running like no one else care (How else kan?)

so!! lets play a game pocketeers,
here is a picture of my groceries today.
i looked at this and i kinda able to summarize
the owner of this groceries in three words.
care to profile the owner too pocketeers?




i'd say the owner of this is :
health cautious
sweet tooth.
mid of the month. (Tak jugaakkk)
kan!?

28 comments:

Dhiya Fariza said...

dan pocket berjaya membuatkan dhiya risau nak mati jika benar ada stalker nak check receipt and all. gila -.-

cik pulau said...

Hok alohh...
penuh bakul..
takde plastik ke??huhuu

littledolphin said...

i think the owner has kids. :/

or maybe eats like a kid. :D

Aemy Shamy said...

hmmmmm....i think the owner is doing a healthy & "jimat" diet..i mean, look, there are maggie, anlene & vitagen & whatsoever..he/she wants to save money but stay healthy..hehehe :p
& i think the owner is living alone... :p

fairuzniza said...

the owner makan banyak! :p

Dee said...

sy buang dlm tong sampah bilik berminggu2..pastu baru buang..sampah keringlah..leh detect ke..bukan lagi senang detect FB ke..hahaha..

apapun..owner groceries tu dah tua..minum susu tp suka mkn megi segera..hahaha..

Saiazuan said...

such a troublesome ~_~

Aemy Shamy said...

btw, u'd want to watch this: http://www.emynadira.com/2011/10/world-is-hell.html

rozeeta rashid said...

stalker fb pun dah cukup merimaskan. haha.

owner tu suka yang instant. hehe.

Bashtiah said...

I'd say the owner is an environmentalist, no plastic bags to be seen ;)

anamizu said...

go green sbb xde plastic bag =P





luv,
cik ana

Mya said...

i think that the owner tu actually a health conscious but tengah lack of bajet. ahha. sebab orang yg jaga kesihatan mostly xmakan megi. hihi

Jue said...

Ok. Thats scary. So far aku xde stalker in real life. Kat fb je ada. Tp dah bjaya ditangkis *chewah*

bdsrkan pix;
- megi wajib ada x kira ada dah, lom gaji. Aku suka megi ltk cili api kasi pdas giler2
- Dah kertu psl tu mnum anlene hahaha gurau je!
- Ko x tua sgt aku rs. Maybe around 27-28, based on yg ko beli

Pocket said...

DhiyaFariza,
malaysia tak maju lagi tahap stalker nyer.. jepun dah sampai level tangkap gambar kamu gi market semalam n letak gambar tu dlm post box.
mcm...'i see u'

uuuuu takuuuttt!!

CikPulau,
tak der plastik,
diorang suruh beli plastik.
20sen satu..

Hana,
the second one is preferable :D

Aemy,
eating alone :D
tu yg jadi maggi n vitagen tuu :D

Fairuzniza,
hahahah, yang ni pun betul!

Dee,
sampah kering akan memberi info cara kering. still buleh lg nak figure out kakak suka makan kek apa kan :D

Saiazuan,
tang mana yg lecehnya tu bro :D

Aemy,
seen it! sedih!! tak nak tengook!!

Rozeeta,
betul gak!! suka yang instant sebab satu pun makanan mentah tak der L:D

Bashtiah & anamizu,
nowadays all penang people are forced to be like this.
everyday tuu!!
Mya,
hehehe, maggi ni punya la dah jadi makanan ruji, sikit lagi buleh bayar zakat pakai maggi jer :D

Jue,
kamu suka maggi!?
pocket pung!!
kalau buleh pedas melampau sikit,
adohlaaa..

masak maggi lah:D

Akue Achik said...

i think the owner cant make his/her mind on what to buy..

kinda same like the one who comments on this post. haha

HEMY said...

1. the owner is thrifty or maybe mmg mid month..ahaha

2. green lover sbb tk mintak plastik tuuu

3. jaga tulang bebehhhhhh

hanaahmad said...

meggi penuh kat rumah ni haaa....wuuu...gila ka ada stalker cenggitu?

*SiRibenMerah said...

owner stuff neh mesti seorang yg :

1)Pelupa - sbb x bwk shooping beg di hari sabtu

2)tgn besar - sebab dia leh angkut brg2 tuh dgn tangan tanpa beg plastik...

3)kuat mkn - sebab sumenya makanan dan minuman je.. haishhh~ (mungkin similiar to GEMOK la..)

SoLy SoLicious said...

hamboi..byknye mknn..hee

Finaz Jaafar said...

gwa takde stalker..konpem..hahaha

urm hari sabtu sp no plastic bag..hahaha

err makanan segera2 macam tu standard ah ! tettt~
eh setuju la dgn jue, mmg ske sgt megi pedas2..pehhhhhh

Titisan Hujan said...

cool blog tuh yg penting

hik hik hik

MIMIE AIZA said...

the owner of those stuff like coolblog eheee

Jue said...

Suker gilos!lg pdas lg sdap weh *kcur air liur kalau tringat* hahaha
Yeah!ada team mkn megi pdas!

Pocket said...

Achik,
heheh,
nak beli aper yer?
bli jer la susu,
milo ..
vitagen kot..

gitu gitu :D

HEMY,
1) Thirty? Ohh.. pocket tak semuda itu :D Hoyeah!! tipu lagi!

2) Semua orang penang, kena bayar 20sen utk sekeping plastik.
so kami bukan green lover,
tp kedekut pahit :D

3) Terpengaruh ni sebenarnya hehehe:)

turned out tak sedap pon!

HanaAhmad,
sila pelbagaikan maggi anda.
try juga mamee yang bungkus itam tu! menggeletek la gak pedasnyer :D

Iyra,
1) gambar diambil ari isnin dik,
tp memang pelupa pon, bawak bag pung bagus :D

2)ada teknologi tu namanya 'trolley'

3) hehheheh, amboi amboi senang atinyer dok ngata orang :D

but yes! memang gmort sikit dah :)
How i wish u were the reason though.

FinazJaafar,
kalau gitu sila beli cili serbuk utk ditaruk on top macam orang taruk milo kat ais kacang tu :D
huuuuu besh!!

TitisanUjan & MimieAiza
Cool Blog perasa Keladi.
untuk yang miang keladi heheh,
tp turned out tak sedap mana la dik.

Jue,
kamu pun kena start makan cili serbuk gak :D

tp kan, come to think of it kan..
pernah ker kita makan makanan yang langsung tak pedas? cuba cari tengok.. ada tak menu yang langsung kita tak taruk cili?
.
.
.
.
tak der!!

Hanie_Dew said...

stalker ni scary la

owner tu :
1.tulang rapuh sbb ada anlene
2.jaga perut sbb ada vitagen
3.suka mkan megi.

hahahah.ok tak.

eh betol la ko ckap suara sengau bole tarik lagu saleem iklim tu.

*SiRibenMerah said...

gemcho..

gemok + comel...

Jue said...

tak der! haha
hmpr smua ltk cili utk bangkitkan selera. tp kalau mkn megi ayam, aku ltk lada putih je, sbb kalau ltk cili, diaorg mcm x geng hahaha

filantera said...

profiling the groceries.

rumah buyer dekat sbb beli aiskrim min yg mudah cair. why aiskrim mini? sbb dia suka repetitive.

mungkin buyer seorang yang obsessive compulsive sbb :
jenis Maggi yang sama
Vitagen perisa sama
air kotak perisa sama
5 aiskrim mini perisa sama

this buyer takleh accept changes or maybe immediate changes. sbb tu semua sama.

air coolblog tu maksudnya dia seorang yg spontaneous, dia letak on top kat tempat yg paling senang nak di amik sbb nak minum sambil jalan, dia tak bawa beg shopping sbb this shopping session tak plan pun. maybe the real plan is nak beli anlene yg dah abis.

dia plan for this pic to be taken sbb tu dia letak all the branding clearly visible. vain.

osd clearly shown kat susunan boz ngan boz, wrap dengan wrap and all stuff standing.

do i need to continue? :P