Wednesday, October 26, 2011

425. ThenWhat?

...? ker pocket pung tak tahu,

Lepas Wordless Wednesday apo yer?
anyway.. ni abih spontan lah ni,
tak der spell check pun (Macam la selama ni ada pun)


pocketeers,
Online, buka blog..
check orang comment ngan senyuman menguntum,
reply memana yg patut n check bloglist.

buka bloglist dan bertandang ke blog yg disukai,
baca n komen ... (Baca okeh, jangan main scan for keyword jer n komen.. tak baik ^^)

then blog list pun dah check, komen pun sudah,
nak buat apa lagi?
post baru pun sudah, nak buat apa lagi?

BlogWalking?
camana tu? tengok kat kengkawan kita punyer komentator,
yg mana icon nyer comel sikit, kita click.
heheheh dah tu nak wat camana? nak baca komen orang?
baca post pun dah makan masa dah... ada masa pung sejam jer ni :(

then?
check komen sendiri kat blog yg previously kita komen?
then pocket rekomen, kalau ada ruang lg nak komen.

hummmm.. pas ni nak join pertandingan plak lah :)
nuffnang nyer pertandingan ker... kot kot dpt LCD tv heheheh

pocketeers sekalian camana?

21 comments:

una berry said...

erm, I write for my self kot
ala2 syok sendiri gitu
tak kesahla orang nak kata apa
hehe

tapi baca blog org memang rajin
tak komen pun still baca :D

Dayana Nasir said...

me prefer reading someone else blog rather than post new entry for my own blog. ahahha

Saiazuan said...

hmm harini xleh nak bw sgt.. bw bloglist je sbb nak kena study.. hmm

Syazwan Che Deraman said...

" BlogWalking?
camana tu? tengok kat kengkawan kita punyer komentator,
yg mana icon nyer comel sikit, kita click. "

aku selau jugak buat macam ni.
kalo kau nak icon yang comel, kau singgah blog fatin liyana, maria elena..ramai kot.
hehhe..

Akue Achik said...

pocket, duet nuffnag tu bg sikit kat sya..

Bashtiah said...

Eh i pun kadang2 terfikir benda sama lah... after posting, then what? then blogwalking. pastu?

I lupa patutnya harini wordless wednesday lah..ahaha..

littledolphin said...

SAYA TAK PERNAH BUAT WORDLESS WEDNESDAY.HEHE

oops tercapslock. =.="

saya rasa sukar nak berblogwalking dengan notebook ni.tak selesa.i want my old laptop T_T ada memang ada tapi yg tu tak da antivirus.tak berani dah nak guna .last two weeks dah kena virus dari mana tah. -______-

the person at the shop can just disable my antivirus instead of removing it to install adobe illustrator.but he remove it!

need to find the antivirus cd,i think i campak it somewhere in the timbunan buku. LOL

Dhiya Fariza said...

haha routine kita lebih kurang cuma dhiya belum yakin tang nk masuk contest. all the best

zonaku said...

visit je bloglist.... mls dah nk bw...


tapi hari ni, dah mlm br buka blog....

eman said...

hmmm... aku lak aku bw blog yg sma setiap ari n which they will hve new entry... then aku akn fresh2 comment box smpai ade yg komen...sgt2 kecian...tp hari ni xleh nk bw sgt sbb ade esement...huhu :'(

Fatin Mraz said...

mm..check follower. singgah n folo mereka kembali.. mm..tapi x semua leh dijejaki..ada yg x der link. so? is thr any way to trace them??

cos i've got few yg x der link..

rozeeta rashid said...

blogwalking yang dalam bloglist and yang komen. lagi satu saya suka baca komen kat entri orang. kalau komen macam lain dari yang lain, saya terjah blog diorang lak. hehe. kalau jumpa blog best, letak dalam bloglist.

Gen2Merah said...

saya ni memang kaki blogwalking.. saja nak cari kenal kenalan baru..

salam kunjungg mengunjung. Singgah2 le ke blog Gen2Merah klu ada kelapangan ye hehe... Salam Persahabatan

Pocket said...

Una,
umph! pocket pung banyak blog yg memang baca tp tak komen, simply bekenan ngan orangnyer :)

DayanaNasir,
so u'r the blog reader, not the blog writer:) a character needed in this blogsphere too :)

Saiazuan,
beb, study tu penting,
gi study dulu, then bila ada masa tu
baru gi BW :)

Shazwan,
heheh, pocket rasa pocket pernah gi situ,
tak leh gi selalu.. kang juling mata itamku :) hehehe

Achik,
kalau dapat,
dok xcukuuuppp jer :)

Bashtiah,
ohh,, nyata sekali kamu dah ada pung gambar utk wordlessWednesday kamu, terlupa la plak kan..

ShaheraHana,
kenapa?
laptop tu kechik sangat ker?
yes memang susah kalau dah biasa ngan 15"
dok tak dok layan yang 11.4" terasa sempiiitttt jer .

Dhiya,
tp kamu dah buat contest :)
contest duit raya ari tu ^^

pocket pung nak wat GiveAway jgak lah :)

Zonaku,
well, tak tetiap ari nak bukak pon.
(Actually tetiap ari)

blogwalking kalau ada orang propose blog nih besh or blog nya disebut dalam post.
baaarulah nak bebawak jalan :)

Eman,
heheheh, buat asement sampai abih dulu bro,
kang tak siap, kamu tak leh salahkan kami :)
sebab kami tak salah pun kerana menulis post yg besh besh lantas menggoda kamu utk membuang masa :) muahahaha

FatinMraz,
Yeess!! check follower!!
pocket jarang check follower :)

RozeetaRashid,
so pocket akan komen yang besh besh dlm blog kamu, supaya kamu datang menerjah kemari lagi :)

Gen2Merah,
yes, pocket kena blogwalking selalu lagi nih , bagi masa terluang ngan blogwalking n comment kat blog yg besh besh :)

Adila said...

...lps tu fb stalking plak ekeke~ :P
tgk2 dah time mkn tgh hari laaaa

~SaL IjOu~ said...

ahah..selama ni kalo kwn ajak masuk contest x penah nk join..x sempat..konon..hhehe..~

jemoreng said...

alang2 singgah tinggal kesan sket kat blog tomypocket ni..
sori komen tak mengena pada tajuk kot..tapi minat gak ngan cara tuan rumah ni...

hani said...

lepas post mesti klik bloglist. baca dan baca post diorang sekali dengan komen2nya baca habis. ada 89komen, semua saya baca. kendian komen gak sikit2.

btw, ada 3 blog 'wajib baca' saya. your blog is one.hehe..

Hanie_Dew said...

setiap hari bukak blog, kalau ada idea post new n3, xde, check email reply comment visitors and commentors. each of every commentors. nak bw kadang tak sempat. pegi kat blogvisitors yang komen entry.

Hanie_Dew said...

ah.lupe plak.hanie & jue tak update bloglist. tp tak bermaknsa kitorg lupa pada sapa sapa yang penah singgah. tak semestinya kitorg tak folo kitorg akan ignore blog tu. kitorg dah bookmark.

.diannorhayati. said...

pocket. sadly im too busy.

bile cuti baru ade mase nk update entry tah ape ape yg superb giler annoying. hihi

then reply komen ape yg terdaye. and approve komen. then terjah ke bloglist and then commentator. kalau tak pening kepala (which is i cant seat in front of lappy for too long or i'll had headache *really bad one) then tengok shoutbox and cube terjah balik. hee. and if sempat pergi balik ke tempat yg dian leave komen mane tau ade yg reply ke? hihi.

and i hate this kind of thing,im rarely online blog. ehhh selalu online actually. but tak dapat nk terjah banyak blog. huuuu T.T