Saturday, October 08, 2011

407. Kalau CInta Itu Wujud...

...beginikah perasaan nya?

..bila kita bercadang cadang nak keluar
makan ngan gadis itu, tapi dok terasa
tak padan membuang masa disitu berbanding
dengan bersembang dengan sigadis ini.
banding ngan tengok cerita armageddon
yang dah 15 kali tengok dengan gadis ini.
banding ngan a simple phone call dengan
gadis ini.

..bila kita keluar negeri dan terbayangkan
muka gadis ini bila nampak katak hiasan.
'dia mesti menjerit kalau aku bagi benda ni :D'
sambil tersenyum sorang sorang depan sales girl.

..bila kita u turn, drive 24 kilometer,
beli barang yang dipesan tapi terlupa tadi...
hanya untuk sangkut barang tu kat pintu pagar
rumah sigadis ini.
dan mendapat a simple two letter sms that says 'TQ'

..bila kita rasa benci dengan sigadis itu,
yang gadis ini dok marahkan sangat,
hanya kerana gadis itu pecahkan tupperware gadis ini.
(Although the story did sound like it was an accident)

..bila kita rasa tak keruan,
tak leh dok diam, gelisah, tanpa sebab.
tapi perasaan tu hilang kalau ternampak
bumbung rumah sigadis ini, rindu ker ni?

kalau la cinta tu wujud,
beginikah perasaan nya cinta?

atau selama ni pun hanya
physical attraction between different sexes?

26 comments:

shapikapikabon said...

Whos the lucky girl? :P

MIMIE AIZA said...

sape tu haa??

anamizu said...

aah betul dah la tu pocket..
that is what we call LOVE :)
make surprises..
insyaallah dia terkejut :P




luv,
cik ana

Zul Fattah said...

awek mana la yg hang duk tackle tu? btuah sungguh..

Fatin Mraz said...

yang lain-lain tu no komen, tp bab bumbung rumah tu mcm betul..hehee..
tgk bumbung leh terubat rindu woo..

Anis izyan Abd Rahman said...

jatuh cinta kerana Tuhan akan buat cinta itu lebih bermakna ~ tepuk dada tanya hati berlandaskan iman ~

Dhiya Fariza said...

Cinta tu wujud. If it doesnt, u woulddnt write this entry? Hehe awat tak dppt kad raya lagi. Sian pocket.

EZAN IDMA said...

kamu suda jatuh cinta:)

Titisan Hujan said...

cinta dh lama wujud

jemput-jemput yg tersangkut kt pagar td tomy la bg erk??






ahaksss

rozeeta rashid said...

wahh pocket tengah angau! haha

Rtp Farra Arisha said...

i know nothing about love, believe me. but then, in my opinion love will come if it is fated to approach u.

cHeRyNa PiReS said...

Pocket,

I met a 52 year old man today and he said, "...baru aku perasan aku sayang dia. Bila dia bagi kad nikah dia setelah dua tahun kami bercinta."

So, begitukah perasaanye?:)

Worth waiting, worth trying?

nina bobok said...

gempak nyerr header!!

Miss Dolce and Gabbana said...

ermm.Hai.First time comment.It seem the guy next door dah falling in love eh.Oh dah betul sangatlah tu kalau kau dah rasa macam tu.heehee

tehais said...

Pocket : tu angau namanya :p

Kak Long Mawar Merah said...

Kalau ada rasa dag dug dalam hati, setiap kali bertentang mata, walaupun dah beribu kali tengok dia...
:) Cinta tu ada pelbagai rasa. Selamat menikmati pahit manis bercinta..kalau cinta itu telah wujud!

Jue said...

Itu angau namanya hahaha
Dpt sms pun dah sengih2 wp sms tu x related ngan prsn hati
Sanggup korban duit banje mingguan asalkan dpt spend ngan org yg kita dok suka

Nadzirah K. said...

sound like you're in love..hehe

tyra uyura said...

love is not just words.. if you can't express your feeling through words.. this is love ! <3

anamizu said...

love is in the air..lalala~
hehe..

*ade respon psl SANGAP :P




luv,
cik ana

Sarah Mohd Saleh said...

i akn mnjerit kalau u bg i lambo sebjik pocket.hihih

Pocket said...

Shapikah, MimieAiza, ZulFattah
ader laa.. maner buleh bagi tahuu :D
heheh

Anamizu,
acaneeerrr la tu,
birthday dia dah dekat,
okeh!! cari jalan!!

Fatin,
yang heran nya buleh dok usaha
cari jalan nak lalu depan umah
dia tu yang best kan :D

Anis,
so betul la macam yg pocket kata dulu,
cinta tu tak wujud kan.
hanya satu kata puitis untuk
sastera tinggi tanda sayang
satu makhluk kepada pencipta.

setuju anis.

DhiyaFariza,
tulah,
tak dapat lagi,
something is wrong,
housemate sorok kot!

EzanIdma, EZAN IDMA said...
dah yek? kena check laginih :D

TitisanUjan,
Hooh! sedap?
khas dari bukit mertajam tu dik,
sila share seluruh umah yer :D

RozeetaRashid, TehAis
Angau! Angau! mandi takbasah dah nii:)

FarraArisha,
if love is fated, and the love is excruciating.
then the blame is to whom?

Sha,
what if i got married during?
will it worth the wait still?

Nina,
Header jer gempak,
tp isi nyer lebihkurang jer dik :D

Dolce and Gabbana,
dah betul yek, mari kita angau lagi :D

KakLong,
bagi pocket,
kewujudan cinta di dunia bertanah dibawah
berlangit diatas ni masih lagi dalam persoalan,
bagi pocket, kita hanya dicipta untuk tertarik
dengan makhluk yang sebelah lagi tu hanya
kerana norma nya begitu, lucah mungkin tapi bagai
kunci dengan mangga. dicipta untuk digunakan bersama.

itulah persoalan nya,
kalau perasaan 'tertarik' tu dipanggil cinta,
makan bercinta kah pocket ?

Jue,
sms kan..
memang sengih,
bila dengar lagu 'jahatnya cinta'
berkumandang, terus kelam kelibut mencapai henpon.
hanya untuk 'TQ' itu ku senyum sampai ke telinga :D

NadzirahK,
seems like it kan :D


Uyura,
but trying to express always sound beautiful kan :D
that is the beginning of beautiful song.
'kalau denganmu hanyut, biarlah aku lemas'

Anamizu,
dah check dah!! pergh!
terimakasih utk explanation itu :D

Sarah,
lambo?
buleh sangkut kat pintu pagar ker tu? kalau buleh, sila bagitau mana nak beli :D

N-S said...

kura2 dalam perahu dah suka kenapa tak beritahu? haha cepat saper nak beli pantun ni?

Bashtiah said...

Hehee... such a lovey dovey feeling you got there mr.pocket!

ciK LyndaWawa said...

mak ai....sejak akhir2 ni jiwang noo..hahahahaa=]

Hanie_Dew said...

prah tu kalau nampak bumbung pun hepi.
nampak katak mainan pun sengih.
tak jumpa sehari termimpi mimpi.