Wednesday, December 28, 2011

491. TebalTebalKulitSawa



Ima ke kaunter hardware store,
nak beli cat nippon paint.
'so nak cat rumah yer, 
cik buleh pilih kaler dulu. 
Besar mana dinding yang nak cat tu?' 
tanya staff cik Farid kita..

'dalam 12 kaki panjang, 
6 kaki tinggi jer..' jawab ima
dengan mata terus memandang katalog
warna.

'ooo, kalau gitu 2 tin cukup, 
just make sure jangan tebal sangat.. 
sudah lah'

'kenapa?' tanya ima kembali menatap
wajah farid, tangan terus menyelak
katalog warna cat.

Farid menyambung..
'ada dua sebab tuu, 
satu sebab nanti takut cat tak cukup, 
satu lagi sebab.. kalau sapu tebal nanti... 
takut bilik jadi kecik sikit..'












heheheh :D





ooih!! cat tu tebalnyer sekaki keerr!!

16 comments:

Hermin said...

lol kulit sawa tebal ker??

CekbOlat-bOlat said...

hahah.. pastu blik jadi pnass !

gedek! said...

haha

kan dah 'tebal muka'

haha

ILA HonEyBuNNy said...

okeh...xmau cat tebal2 la..ehhehhe

hani said...

lawak habeess..
haha..
:D

Dee said...

maybe bila tebal..kalernya makin pekat..so, sbb tu jadi makin kecik..hahaha..agaknyalah..

budakijaupendek said...

haha!
tu namanya berjimat cermat nih..

Akue Achik said...

nnt blik jd smpit..btul ke tu?heeheeh

syabab said...

nampak cm ayat nk memerli jew...btw kalo pekat sgt leh mengecik benanya ikut pade ton warna kalo pekat sgt nmpk kecil r... wahh tanya eric deko2 idaman dia tahu...hihih

intan.maisarah said...

haha
bau cat pening

|arieza| said...

hahaha kalau make up kat muka berjerawat artis2 wanita kita pun boleh cecah 2kaki, inikan pulak cat dinding bilik hahahaha

Dhiya Fariza said...

tak tau nak komen apa haha. tapi dont get me wrong i did read this entry

Pocket said...

Hermin,
entah, pocket pakai sebut jer :D

CekBolat,
eh, kalau tebal, bilik jadi panas ker?

Uncle Gedek,
good one uncle :D

IlaHoneyBunny,
jangan! jangan!! :D

Hani,
glad that u got the joke :D
kiranya dalam 1mm kecik la bilik tuu:D

Dee and Syabab
hehehe, kalau lagu tu pun buleh,
tp pocket tak sebut pun kaler aper :D
kaler maroon!!!

BudakIjauPendek,
jimat cermat ruang :D

Achik,
betul!betul!betul!

Intan,
kamu baru mengecat ker?

Arieza,
heheh, bayangkan kat muka ada tepung setebal dua kaki kan :D

DhiyaFariza,
No doubt sis :D
i know u'll read my entry :)
as so do i!

Hanie_Dew said...

farid tak pandai marketing strategi betul lol.

Hanih Borhan said...

Hahaha, mana boleh bilik tu jadi kecik...adoiii

Jue said...

Aku err x reti beli cat mahupun cat umah jd kalau promoter tipu aku skalipun aku akn caya haha