Monday, December 05, 2011

466. KatSana?



Pocketeers,
Short story,
maktuk story,

'paih tu pocket pun gi lah ke depan kan, maktookkk...
depa punya la lawa pakai, masa raja kelantan ka raja
negeri mana ntah turun tu, bini dia ka anak dia punya
la lawaaa.. baju meghelit meghelap!(liplap)'

mama was listening to my story,
maktuk was listening too..
but i dont know that eyelid is opened or closed,
cause maktuk now is so old,
her wrinkles is getting more obvious.


'masa raja selangor mai kat hotel kami tu kan,
pulis pun dok eskot lah kan.. ada kot dalam tujuh
lapan bijik motor trapik.. raja turun dari keter,
semua orang dok angkat tangan salam,
ngan daulat tuanku nya sekali'
pocket never saw the royals before,
standing infront of the concorde hotel
while the royals were arriving for their
function is a bit too much for the pocket
to handle.

almaklumlah jakun sikit.

'lepaih tu la maktuk, kereta raja raja kita
semua pakai yang mahai mahai tok!
ngan tinted nya.. keter raja selangor tu
plet namber pun tak dak! punya la hebat..'
'elleeeehhhh. kat dunia ni lagu tu la,
mengebat dengan baju lawa kereta lawa,
besok kat padang mahsyar, sama gak
bogey macam kita.. dok languuut
tunggu penimbang tu nak jatuh mana..'
jawab maktuk ngan telapak tangan ditunjukkan,
macam kata..'Piiraahh!!!'





eh kesitu plak maktuk..
orang nak citer kejakunan orang,
ngan kehebatan kesultanan kita..
kesitu plak perginya dia... adehlaaa maktok.

17 comments:

ciK LyndaWawa said...

ai maktok....saya kim salam!!!

syabab said...

hahaha..syabab guess dat perhaps wat maktuk try to said to pocket is xyah la nk jakun sgt ngn dorg tuu sbb in the end of the day kt pdg masyar t die duk sebaris je ngn kita tuk dihisab..hihi... i guess la..kim slm kt maktuk..cute bhse maktuk pocket..haha

CekbOlat-bOlat said...

pocket ! adkah anda org kedah?? wahh.. ingtkn org mne lah kan.. btw kem slm maktok.. cekbolat bkal ccu mnantu maktok.. hahaha

Cik Pulau said...

alahaiii maktok...

hehehe

Pearl Jangmi said...

maktok ni best la :) hehe

Saiazuan said...

huyooo :D

Fatin Mraz said...

dah jodoh nak bertemu dgn sultan kat concorde ya..

=}

hani said...

oh..
betul tu wahai
maktok yg cuuutttee
:)

zonaku said...

i like your maktuk....

Dhiya Fariza said...

ur maktuk is super cute, betul sgt apa dia ckp. respect!

if u are a regular citizen shah alam, tgk raja ni cm takdak feeling. dhiya naik muak dah.

Pocket said...

CikLyndawawa,
eh jangaan!!
kang wajib utk pocket sampaikan tu.
nak kater aper? cik lyndawawa kirim salam??
ditanya nya anak sapa?
waahhh.. dah tak tau nak jawab :D

Syabab,
umph! betul,
kebelakangan ni maktuk memang keagamaan banyak sangat dlm semua komen dia.
sampai tak leh nak cerita lagho langsung hahahah:)

CekBolat,
yes, n seingat pocket, kamu orang alor setar.. ker pocket salah orang:D

bakal cucu menantu maktuk?
ohh kamu kenal adik pocket ker?
:D

CikPulau & PearlJangmi
maktok memang besh :D

saiazuan,
fuiyooo!!
tang keter diraja tu ker?

FatinMraz,
nampak pung jauh jauh jer..
buleh la utk pocket yang jakun ni.

Hani,
maktuk memang betul :D

Zonaku,
pocket pun suka maktuk,
dia memang macho :D

DhiyaFariza,
dah muak dah yek?
well i'd say the same to
orang alorsetar with raja kedah lah kot.
dah tu maner lagi diorang nak pegi kalau tak pegi jejalan makan nasik lemak pepagi kan.. heheh

eLL said...

keh keh keh.
anak raja Kelantan satu opis dengan saya

Sarah Mohd Saleh said...

beselahhh org tuaaa kannnnn.pntgkan keagamaaann ;)

littledolphin said...

dulu saya pernah sekelas dgn kerabat diraja selangor masa darjah dua. haha.dia pernah invite saya(satu kelas dia invite) pergi bday party dia.haha.excited gila kot masa dia invite tu.LOL

*SiRibenMerah said...

yes matok..
being reality not so much cool as fantasy aite?

padang masyar.. sume sama saja..
apa la hisab kita nnt.. mewah di dunia jgn miskin di akhirat...takut~

da ready ke blum? mungkin saya pegi dulu tunggu matok kt sana.. we dunno aite? :(

Hanie_Dew said...

hahahha..maktuk komen sekali dass tediam. tu la tak payah nak huiyo sgt la kat dorang kan. tapi kalau dah lalu depan mata takkan tak admire kete lawa, mahal tu. kekekekeke

.diannorhayati. said...

hehehe.


kan kan? da kono da? hehe