Tuesday, December 06, 2011

467. Btul ker teww?

Pocketeers,
i was sitting down,
my knee hurts, and my back aching.
The heart thumping, the blood all rushing.
ohh.. i dont think i'm that young
anymore, Its the second round circling
the Jusco Bukit Mertajam and here i am ...
panting.

Cute little girls sitting right by my side on the bench.
Young in their shawl with top so tight, i think i know
they're using one hook or two.
Sat near to me like i did not matter to them,

on the positive side, i now i dont smell bad.
on the negative side, i know i've lost the
ancaman of a man who would flirt with them.
I know u wont seat by the side of a guy who
look like he's the same age as u right?
all of those who's still teenager please answer.
For them i am not more then an old guy,
A rusty old pole they would gave up their seats
in busses.
ohh..

and being that close to them,
i just cant help eaves dropping.
'so camana mamat ari tu?'
'tak nak ah.. suare sedap, tp sms gagal!'
'ohh kejap!! dont tell me he's old!!?'
'yes!! seems like it, dia eja abis semua down
to the imbuhan... tak sanggup ah aku!'
'sure dia tu pakcik kan..'
and they laughed...
hehehhahahahhuhuhuhuhihihihhohohoh... ooihh!!!







ohh...sedihnya pocket
1) kena belajar tulis bahasa sms 'muda' ker pas ni?
'hai!! chat? i kner g klas jap, u jgn mrh yew'
Okeh pocket try!!

2) pocket check balik SMS pocket,
wah!! 'independant' pun pocket taip sampai ke
silent 't' nyer!! abih laaaaa...

3) bahasa jiwa bangsa sis!!
hehehheh

22 comments:

*SiRibenMerah said...

grew up.. not much say as older..

hikssss.. miss u! and my baby too..

eLL said...

rambut dah beruban ke?

c'axoera said...

sesungguhnya memang tak faham if com in chat lang >_< heheh


http://www.ch000tz.blogspot.com/2011/12/d-memorabilia-norgepart-ii.html

Zana Adieyza said...

kadang2 kalau ringkas sangat pun org x faham.. huhuhu..

Dhiya Fariza said...

lol well dhiya eja everything correctly kot not shortforms does that make me appear older?

tapi tapi tapi baca blog pocket pun macam dah boleh agak u r quite old? i mean bukan area 25 tahun or 24 or so on so forth jgn marah :p

Dhiya Fariza said...

and i just spelled not instead of no okay. typo is acceptable right, doesnt mean im old right. haha

zonaku said...

ooo... hai pakcik........

littledolphin said...

TAK PAYAH NAK MENGADA! EJA PENUH-PENUH OKAY? :)

they are teenagers that dont seem to understand the art of true spelling! dont listen to them .bwahahaha xD

Anonymous said...

klu sy marah sy mgs org wif english.h0h0..ilek le..bhs jwa bngsa..tul 2...

ciK LyndaWawa said...

teranyn0m0usla pulak..hehe

Fatin Mraz said...

pocket, frankly kan..

bahasa begitu sgt annoyyed to me..
seriusly, annoyying~

tu-teww? menyusah2 diri je nak eja 'giteww'..

mmg x baca lah kalau perkataan gitu digunakan..rosak otak rasanya..

p/s: setuju-bahasa jiwa bangsa..

Saiazuan said...

lol, jangan 'muda' kan bahasa pocket, abis rosak blog pocket nanti :D

Super Nia Hana said...

ok watahsi nyampah ayat yg bbudak guna such as
kew
pew
tew..

itu belum kira lg yg tulang tercekik kt tekak

ak
aq

eeeeeee..ttba emo plak
wahahahha

CekbOlat-bOlat said...

pockett !
bolat kan ade dgn pocket ^^
hehe.. i leplep u lahh.. haha

Syahirah Suhaili said...

ahaha..part yang xkan duduk bersebelahan dgn lelaki lbeh kurang sebaya tu mungkinlah kot..kecuali yang memang pasang niat nak mnarik phatian..haha..

syabab said...

err xtually they will seat beside theirs same age in case of nek bas mini...terpakse..hehe btw if bcos yor knee hurts n bach hurting doesnt show u dat old perhaps pocket kurg bersenam tu yg pocket cm leteyh jer.. haa think positif..btw no matter how shortform u use the languange doesnt sound like u gettin younger but making u forgotten the soul of the languange..perrghhh dasyat lak ayat syabab nih..btw syabab pengguna shortform..hahaha.. err so syabab antara org yg telah rosakkan bhse uh..hihihihi.. so jgn segan2...cuma org use shortform sbb nk jimat mase n space mcm hp syabab yg xbpe canggih ni mang kena la tulis shortform kalo dak t ayat tu limited...hehe..so jz be hepi for who ur.. tp nk jd muda uh xper... semua org suka jd muda..so syabab sokong usaha pocket nk jd muda...(^_^)
p/s:btw tua sgt ka pocket?syabab tgk pro pic blog muka nmpk muda jer kalah syabab yg muka xbpe nk encem ni..huhu

hani said...

oh.. bahasa 'eeww' tu memanglahh sgt pelik
short form yg selain short form standard tu pun tak fhm juge

bahasa sms ni mmg makin pelik
tak payahla..
lgpun org2 yg sms dgn saya lbih kurang sebaya juga
diorang pn tak guna bahasa pelik-pelik bdk remaja skrg ni
heheh.. :)

Miszyuyu said...

sms muda hahahhaha

Ayaq said...

Kalau camtu saya pun dikira makcik la kan. Hahhaaha.

Hanie_Dew said...

owh.bahasa sms. kalau standar short form boel baca lagi. tapi kalau "eeww", "aq" la ape la. takes time nak baca.adik aku slalu gune short from cenggini. ape lagi kene sedebik. nak baca sms dia ambik masa sejam. <<< tipu sgt. ahahahaha..xde la sejam. tp ambik masa jgk la.

.diannorhayati. said...

oh man.
i love do shotforms a lot.
it was like, nanti becomes t.

but not that stupid 'w'. lol
da makan kew? oh disgusting. for me,i read it as 'ouch!what this kid tryna say on me?'. hehe.

maybe kalau terlampau full,means ayat nye eja full its look like "maybe die ni jarang bermesej,atau perhaps die tua da kot,xlayan msg msg ni'.

hmm perhaps? hehe

Tny said...

Hahaha! Awat tetiba moral drop plak ni? Klo nak short form sgt leh masuk contest sms dan menang smsung galaxy Y ;) Cuba lah dgr radio.. Ada contest tu.. Hehehe..

Pakcik2???! :p