Friday, December 02, 2011

463. Sikat...


Pocketeers,
now tell me,
do i need a comb?
no kan...

same goes to u about those expensive dinner,
handbags that u wore only once.
pumps that cost half of an average operators salary,
and ... 7seater car that can go up to 260km/j
when u only have one kid.

ukur baju badan sendiri okeh..
for pocket... sikat rambut kepala sendiri muahahahah:D

29 comments:

Zana Adieyza said...

bersederhana lebih baik.. fikirkan keperluan dan bukannya kehendak semata2..

eLL said...

Hai pocket

suka dengan blog pocket dan jadi follower @ pocketeers.

saya jarang sikat rambut sebab itu rambut saya original curly.
ahaks.

Liyana Aziz said...

apa yang termampu... kalau tak mampu, it's okay, we're just not meant to be... hahahahha...

rara pinkmafia said...

hehehehehe botak ni jimat syampoo.hehehe

una berry said...

aya saya selalu cakap,
kalau takde duit, buat cara takde duit
okay, mungkin tak berkaitan sgt
hoho
tapi kalau saya, baikla beli benda yang boleh pakai selalu daripada pakai sekali pastu simpan.

Saiazuan said...

about combing, i never comb my hair, my hair can be at what shape they want..haha

hmm kita semakin lama semakin inginkan kemewahan, mungkin mentaliti kita ingin mengupdate sesuatu kemewahan di laman social membuatkn kita eager untuk buat something mcm tu

Anisa Hang Tuah said...

rasa mcm nak botak je.sebab tayah sikat rambut.hewhewhew

CekbOlat-bOlat said...

bolat suke buad jambul ! wakaka..
KESEDERHANAAN.. itu penting =)

rozeeta rashid said...

haha. moral of the story, beli kalau betul2 sesuai untuk kegunaan kita.

zonaku said...

yup. agreed.


tapi sangat suka sikat rambut. rimas kalau x sikat rambut elok2. sikat kemas2, ikat elok2 baru pakai tudung.

missSenget said...

kalo mampu guna kereta 7seaters even anak sorang tapi family members lain bole tumpang..ape salahnya..



mslh kalo tak mampu tapi nk menunjuk2..kalah orang yang mampu.. memang cari pasal..

tapi jenis duit tak tau nak buat apa..sila laa...menikmati hidup orang kata..da penat lelah kumpul harta.. hiks..

Mya said...

need no more sikat! huhuh seksi tu =p

Syahirah Suhaili said...

haha..kalau mampu,niat baik,apa salah nya..tp jgn jd biar papa asal bergaya..haha..

tapi camne2 pon,bersederhana lagi baik..jangan membazir..amalan syaitan :D

Hanie_Dew said...

ukur baju di badan sendiri. kalau tak muat janga pkai.nnt koyak. kalau beli brang di luar kemampuan kita koyak poket dan akaun bank la jawabnye. pastu hutang kredit kad bertambah.

oh ye, concorde shah alam ada free internet kew??? =)

Aleeya (Yaya) said...

bape rm rege sket tu eyh?hehehe

EZAN IDMA said...

saya perlukan sikat/!

hanaahmad said...

kalau mampu, tak salah kan? tapi berpada-padalah kan. :)

syabab said...

sikat rambut kepala sendiri bila dh leh br leh sikat kepala org len?leh x?err rase cm same ngn jage tepi kain sendiri lak bunyinyer..hahaha

El-Janna said...

hahak betui tu.. megah ngat dgn brg mewah^^

Syazwan Che Deraman said...

rambut sape tu?

Dhiya Fariza said...

hehe okay! got it. tang handbangs tu terasa :p

Pocket said...

ZanaAdieyza,
umph! tp pocket memang tak perlu sikat,
bukan bersederhana tu, memang cut cost :D

Ell,
jap jap nak bayangkan!
oh jadi afro plak, tak jadi bayangkan :D

yes, pocket pung akan kesana slalu.

LiyanaAziz,
sikat mampu beli,
cuma tak perlu:D

RaraPinkMafia,
memang! setitik dua jer pocket perlukan,
tu pun dah belebih lebih dah :D

UnaBerry,
heheh, pocket beli sikat,
tak pakai pakai :D

Saiazuan,
bukan rambut mu cam 'hujan' ker?
tak yah sikat? kiranya cam iklan tu lah?
'pakai tangan jer'
heheh

Anisa,
sila sila,
tp masa panjangnya 3 mili,
tembus shawl kamu dicucuk rambut tu :D
buleh nampak dari luar..heheh

CekBolat,
buat jambul kat mana?
depan?
belakang?
tetengah?

RozeetaRashid,
itulah,
pocket nak beli hair machine plak.
supaya tak yah gi kedai nak botak :D


Zonaku,
umph,
pocket pung :D
tp memandang tak der benda nak dikemaskan,
so pas mandi,
go! go! go!

MissSenget,
heheh,
orang miskin kata..
kalau aku kaya, akan ku biaya orang semekin
macam aku..
tp bila dia sendiri kaya,
dia lebih prefer
biaya orang yg tak la semekin sangat.

mamang gitu :D
dah penat kmpul harta.. kita memang deserve the indulgement :D

Mya,
seksi yek:D
kalau badan cam vindiesel memang lah kot.
tp sikit lagi afdlin shauki jer ni haa :D

SyahirahSuhaili,
tak sumer orang pikir gitu sis:D
baik bli baju then pakai skali,
dr pakai baju semalam kata mereka :D

HanieDew,
yes, in the end memang ada :D
so pocket memang buleh online sampai nanah,
tp tertido la plak!!

Aleeya,
yang ni complimentary from hotel :D

EzanIdma,
Meh pocket bagi yg hotel punya :D

HanaAhmad,
umph!!
berpada pada bagi seorang lelaki kaya is..
bercuti di bali,
memandu bmw
dan kawin dua :D
heheheh

Syabab,
hahahaha..
memang dengar cam kain bunyiknya :D

El-Janna,
heheh, megah woo!!
kalau pakai jam mahal!!
12 ribu hinggit jam dia,
tp tunjuk masa jgak..
nokia 98 hinggit pocket pun tunjuk masa gak :D

Shazwan,
rambut pocket :D

Dhiya,
eh!! pocket tak niat nak perli okeh :D
pocket simply tengah jeles ngan orang yg berbeg tarik american tourism yg lawa kat airport subang semalam jer :D
ohh jangan la terasa ati yer sis

Cha said...

part rambut tu yg kelakar!

ahak! ( gedik )

xD

ciK LyndaWawa said...

berwasatiah cukup...hehe

kajaharuna said...

gosok gigi di gigi sendiri jugak :)

littledolphin said...

my house memang dekat dgn airport (: ,but i live in the college residence except for weekend T_T

Syazwan Che Deraman said...

entah la bro.
aku tak tahu plak ketam ape.

HEMY said...

aku nk botak weekend ni..lalalala

Kartini said...

ngaa... sikat je la. ksian kat rambut yg tumbuh kecik2 tu. ki3