Friday, December 23, 2011

485. Random Post

Random post.

1) Monster, dinasour, musuh ultraman,
Dalam bahasa melayunya 'raksasa' kan?
 Ke 'raksaksa'?

Pasal rasa kalau sebut mcm 'raksaksa' je.
 Ohh.

2) Paranoid adalah perasaan tak senang duduk telebih lebih
merisaukan keselamatan, kejayaan, kenakalan dan juga jenayah.
 'kang MC tak dapat kang, kita makan durian manyak sikit lah!
bg badan ni panas sikit!'

'awek aku sampai ke tak lagi tu? talipon lagi lah'
biarpun 3 minit lepas dah tepon.

'kang kalau aku sigong, mahu menjerit ni,
nak sigong ke tak? Nak sigong ke tak?'
 (post lepas nye klip.)

N Pocket yg menyamar sebagai pondan hanya kerana
takut kantul masa tgk ghost protocol dengan cuti MC
adalah paranoid telebih lebih kan? Hehe

3) Pocket selalu bersangka buruk dengan titisan titisan air
di dinding toilet awam. Makcik cleaner basuh dinding kalu
takper la, kalau 'air' lain?

Eii welkh!

21 comments:

littledolphin said...

i just realise i pronounce like 'raksaksa ' too. bm can be weird sometimes. o.o

ghost protocol?its kind of funny with BENJI comel.yeah i think he's cute with his nervousness and jakunness. :P hehe ^ ^

how do you actually menyamar jadi pondan? xD tunjuk pic sikit ... muahahahaha

Jue said...

Lama x dgr pkataan raksasa..aku slalu sbut monster haha pastu all the small creatures aku sbut binatang lol

ko punya paranoid tu yg aku thn dgr haha MI tbaik wor

Hanie_Dew said...

aku sebut rasaksa.

paranoid ko unbelievable ko betul betul buat?? seriously???

Aemy Shamy said...

ohh..i thought it's rasaksa. :p whatever. i prefer to call it monster. but i love zombie more. heee..

u menyamar jd pondan?? really?? i dont believe that. :p

errrr.....i hope it's not that "air"..hahaha!

Hanie_Dew said...

grrrrr.....raawwwrrrr

Juliet_iRa~" said...

sigong tu apa?heeee ;p..xfhm laa..

raksasa betul..hee..kita je sll sebut raksaksa..;p

poket, kdg2 mmg kita ni sll paranoid..heee..lumrah kot..;p

CekbOlat-bOlat said...

hah? pondan? ehhh.. bia betul.. hahaha..

air tgki kot? err

zonaku said...

dah tgk eh... x ajak pun kannnn

rozeeta rashid said...

the spelling should be changed to raksaksa. haha.

sometimes kita terlebih paranoid tapi kita tak sedar. hehe.

HEMY said...

jangan kome join tmbh percik kat dinding tu sudah pocket..gaya kome ckp tu mcm berpengalaman..ahahaha

syabab said...

1)syabab br tepikir selama ni sebut cmne.. errr..raksaser ato raserase..haha

2)wah paranoid yg kritikal nih..belakun pondan n sigong?i didnt get it..traslate for me pocket..-.-" hehe... syabab rase sigong uh siku e?

3)itu oke lg toilet kt tempt keje syabab always siling kuar air..err atas ni hotel bajet... so i assume ats ni biarlah tangki air cos if it is jamban err mau xnk masuk da pasnie..haha

Fatin Mraz said...

nasi juga disebut nasik..

hehee..

Chuu Muqhlis said...

sebut raksasa la ., *sigong tu apekah?

em., slalu je nmpk pocket kt blog hani n jue., btw dis is my 1st time datang sini :D

hani said...

hani memang ratu paranoid
sampai kawan-kawan kdg cakap
"hang ni memang ada exaggerate disorder kan?"
hoho..

pocket pakai wig panjang ke pendek
haha!

Saiazuan said...

hmm raksasa kot.. tah la pocket..

Pocket said...

ShaheerahHana,
yes, benji is weird in a way
'out of place'.. well atleast
he did shot that guy in the end.
so tribute to him :D

Jue,
heheh,
sebut monster jer yer,
which is betul jgak...

HanieDew,
tak buat lagi,
tapi hampir..
heheheh:)

kalau pocket buat,
sure pocket tangkap gambar n taruk sini punyer :Dheheh

AemyShamy,
zombie?
pocket pun suka,
cuma tengok 'I am Legend'
jadi satu macam la plak hahah

which 'air' siss?


JulietIra,
tapi pocket tak penah pung jumpa orang yg sebut raksasa.. dalam berita pun tak pernah keluar, so tak pernah dengar yang sebutan yang diluluskan kementerian penerangan:D
heheh

CekBolat,
air tanki kenapa nak ke dinding toilet?

zonaku,
dah dah dah!
segan la nak ajak,
almaklum lah, siapeeerrr la pocket kan :D
heheh

RozeetaRashid,
yes, the spelling tu yang kena tukar kan :D

paranoid ker tak paranoid lagi bagus?

HEMY,
heheh, kalau pocket nak wat,
pocket akan wat dari luar toilet.
which untuk shopping complex nyer toilet would be very hard to do :D
heheheh

Syabab,
belakon pondan supaya orang lain yang satu ofis nampak pocket pun takkan kenal. sebab pocket tipu MC.

Sigong?
kalau mencederakan orang guna gengaman tangan is 'tumbuk',
...mencederakan orang guna
siku is 'sigong':D


Fatin,
hooh hooh!
nasik kan.
kena bunyikkan ker 'kh' hujung 'nasik' tu?

ChuuMuqhlis,
sigong adalah menggunakan siku untuk menyentuh:D

Hani,
pocket pakai tudong!!:D
heheh

Saiazuan,
ntah la zuan.

Dhiya Fariza said...

Im lost.

littledolphin said...

btw lupa nak cakap.thanks for the advice at my other blog tau. :)

Syahirah Suhaili said...

ek..adiela pon terus tertanya2..raksasa ke raksaksa..haha..kalau perasaan takut2 tu kira paranoid jugak ke..phobia naik rollercoaster,boleh ke cakap paranoid nak naik rollercoaster?? haha..okeh,smakin byk persoalan timbol kat kpala :D

anamizu kaito said...

"kantul" or "kantoi" ?? =P




luv,
cik ana

Cik Eka said...

raksasa...

walaupun sebutan beza kan..hehe