Wednesday, November 23, 2011

453. YangBaik...

Perginya senang.

Pocketeers,
Dah tengok Metro Online ari ni?
katanya masuk surat kabar,
pocket tak tahu plak.
pocket tak beli.
pocket nak bagitau sikit,
cik Ahmad Fauzi Ismail ni jiran.
Kalau balik kampung, tahu dah dia mesti disitu,
selang sebuah rumah jer ngan umah Maktuk.
kekadang kami saling nampak, angkat tangan.
kalau dia datang umah... kami sembang,
kalau pocket gi umah dia, kami sembang.

dari kecik pocket kenal dia, dia jadi alasan untuk
kami nak ngorat jiran dia.. iyer lah, datang lepak
ngan dia.. n sekali tu dok ushar lah cik adik sebelah.
One day pocket akan post gambar pocket ngan dia.
rasanya ada.. dlm desktop pocket kot.

Dia ni memang baik sangat sangat.
tak pernah merungut idup dia tak besh ker haper.
idup dia besh pun tak pernah membangga..
pocket ingat, pocket pernah gi nengok dia kat spital
admitted due to High BP. ceria nya dia tengok kami
gi melawat dia. kami plak yang sedih sedih pasal
dengar dia High BP.

tu lah, kata kawan cina pocket,
yang baik... pi senang.
Kalau ikut ke akhbar tu,
memang senang sunggoh la .
(Pocket tak kata tak sakit, just senang)

kawan cina pocket jgak kata...
'Makan kenyang kenyang, lepaih tu pi lah.'
well betul gak, dia memang 'pergi'
lepas makan nasik goreng.

pocket sendiri plakkater..
moga dia 'pergi' dalam iman.
dan roh nya dicucuri rahmat.
Alfatihah untuk Ahmad Fauzi Ismail
(Kami panggil banji tok pidah)

Banji Tok Pidah...
Malaysia menang tau! malaysia menang!
(Harapnya dia tahu lah result nyer kan... ohh)

24 comments:

Akue Achik said...

Al Fatihah..

Nadzirah K. said...

Semoga rohnya dicucuri rahmat,amin

hani said...

insyaAllah husnul khatimah..
bukan senang nak dapat tu
al fatihah..

Aemy Shamy said...

dah ajal, kita semua pun akan pergi jg someday..huhu.... *repent*
al Fatihah...semoga roh beliau dicucuri rahmat..& takziah utk familiy dia....suddenly i miss my grandad...

ciK LyndaWawa said...

ciankan..al-fatihah...

littledolphin said...

al fatihah...

Dhiya Fariza said...

alfatihah :')

Saiazuan said...

al fatihah..

bkn senang nak kenal someone yg tak mengeluh mengenai kesusahn dan berbangga mengenai kesenangan :)

rozeeta rashid said...

al fatihah. semoga rohnya dicucuri rahmat.

sempat lagi ambik kesempatan mengorat jiran sebelah dia ek. haha.

Pocket said...

Achik,
NadzirahK,
LyndaWawa,
ShaheerahHana,
Dhiya,

Al fatihah,

Hani,
husnul Khatimah kan..
moga moga..

Aemy,
itulah,
kalau dah ajal,
tengah makan nasik pun buleh pegi,
moga kita nanti bukan tengah karok ker tengah kat padang kuda.
ohh..

Saiazuan,
or atleast not to me lah kan,
and i'm sure not to others too.

tak macam pocket, sikit sikit mengeluh dlm blog ohh...

RozeetaRashid,
yang tu mesti!!
jiran dia comey woo!!!

missSenget said...

lepas ni nk ngurat jiran sebelah macam mana??





al-fatihah..

Sarah Mohd Saleh said...

al-fatihah.moge die dtempatkan d tmpat2 org yg baik ;)

dhiera said...

al-fatihah. takziah buat keluarga dan saudara terdekat~

c'axoera said...

al-fatihah

intan.maisarah said...

moga roh dia di cucuri rahmat

*SiRibenMerah said...

alfatihah..

norshila ibrahim said...

yup..ada bca dlm metro...semoga rohnya tenang n dicucuri rahmat


Al-Fatihah

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

ahh poket. sedihnya!
pasti menggamit kenangan bersama kan!
al-fatihah untuk arwah!

a.k.a Fatin Mraz said...

innalillah hiwainnalillah hirojiuun..

semoga rohnya dicucuri rahmat Allah swt..

p/s:masa tgk bola tuh, my husband ada gak kata sakit jantung n migrain tgk bola ni..saspens sgt..

tak sangka ada yang meninggal dunia masa tgk game tuh..

Pocket said...

MissSenget,
jirann tu dah membesar bagai johan dah, lepas diorang pung dah beranak pinak, tak nak ngorat dah ahhaha:)

Sarah,
harapnyer gitu lah.

Dhiera,
Ilang lah satu satu nya penunggu rumah tu, mesti sunyi kampung kolam pas ni..

C'axoera,
IntanMaisarah,
Iyra,

Alfatihah, moga rohnya dicucuri rahmat kan..

NorshilaIbrahim,
Hooh hooh,
muka depan lagi..
(Yang internet nyer lah kan..

Fifiey,
memang ada banyak pung kenanganbersama. aduhlaaa..

Fatin,
tp tak rasa pasal tengok bola,
dia memang sakit dari dulu lg.
cuma masa dia lah kot.

Aunty P :) said...

ooo ade bace ni .
sanggup tangguh gi spital semata-mata nak tgk bola .
al-fatihah

LAici KAng Ais said...

tumpang lalu bro ...

semoga roh arwah dicucuri rahmat. al-fatihah

Tny said...

Semoga roh nya dicucuri rahmatNya.. Al-Fatihah...

Tp patutlah tk gmbr kedai mcm tau je area mna.. Mcm kedai mkn tp jln..area klinik azhr je..

Hanie_Dew said...

innnalillah..al-fatihah untuk arwah.