Sunday, November 20, 2011

449. Makes U Wonder...

Pocketeers,


Ari ni ahad yang patutnya pocket goro goro (golekgolek)
atas tilam sepanjang ari tapi somehow pocket dok busy
kesana kemari. Kepala paip rosak, tutup pun air dok
mengalir lagi..
Sama la gak ngan idung pocket.
Air dok mengalir jer..
kenapa la agaknya..
Petanda nih!

Pocketeers,
Ever stand in line to buy KFC?
Now its the tomyam crunch right?
I hate fusion food so i'll pass.
so there I was in the line at lunch time.
About 4 person infront of me and i'm waiting.
The indian guy taking nasik. Waaahhhh
The chinese guy bought a bucket.. wah waaaahhhh!!
The Malay pakcik was entertaining his cucu
with everything that she requested... how cute..

After the little girl got what she wanted,
the Pakcik paid and the cashier lady wave good bye
to the little cucu with her sweetest smile.
Sikit lagi macam dlm iklan tv jer.

And now its time for the cute lady in front of me to
approach the cashier, all three of them wearing weird
looking shawl with accent like they spoke english all the
time. Some how the 'R' is obvious beyond requirement.
'ummm, nak makan aper yer? amik lunch set larh! eh tak tak!!
kejap kejarp... hummm i nak makan pocket haper tuuu...bla bla '
which makes u wonder...

dari tadi tak nak pikir!!
punya la lama dok dlm line
hang dok sembang apa!?
nak jugak aku pang budak ni kang...
Tu baru sorang, by the time tiga tiga
orang tu make up their mind, Pocket dah buleh
senyum senyum kat cashier nama Husna yang
ada taik lalat kat dagu tu.
Sikit lagi nak mintak fon namber jer.

sabor pocket sabor, jangan 'PANG' anak orang.

Amik iktibar.
masa pocket tiba.
'Take away, 2 piece chicken, tak nak set, thigh and drumstick,
Original buka spicy, tak yah plastik, tak yah minum, terima kasih'
Senapas dengan dua jari diangkat tanda peace!!
n senyum sekali bagi kat cik Husna:D
kan ker senang.
haaaiiissshhhh.. or atleast that is how pocket doing it.
how about u pocketeers?



















Gambar hiasan dari post dulu





14 comments:

Fatin Mraz said...

kehadiran orang begitu adalah untuk menguji kesabaran semata.
apa lak reaksi husna sementara tgu diorang order tuh yer... main mata ngn pocket kah?

hehee.. =)

Tasha said...

kfc skrg bukan tgh perasa tomyam ke.xsdp btl~~~

lme da xmkn

hani said...

ms stadi dulu salulah lah jugak duk lama dpn kaunter cmtu.. time line up sibuk gosipmembebel la katekan.

ble dh tua tua ni,masa itu emas. jadi, sblm masuk fast food dh tau nk order ape, tinggal sebut je.hehe..

♥Lady Ainaa♥ said...

fuyoo, mkn kfc tuuuuu....acececececee....

Pocket said...

Fatin,
dia kena senyum,
memang keja dia,
then bertentangan mata,
dok sign pakai mata,
tunjukkan kat bebudak tu,
buat kening berkerut.

trus cik husna paham :D
n dia senyum balik :D
heheheh

Tasha,
Memang tak besh pun,
pocket memang kondem.

Hani,
so kamu pun sebegitu jgak lah dulu?
eh kejap, mari pocket check..
maybe pocket pun.. tp tak la ari sibuk. ari rabu pukul tiga kalu buleh. ari sabtu pukul 1? memang pantang :D

LadyAina,
First time ere? Makasih BW

missSenget said...

goro goro bahasa apekah?
mcm sound comel.. :p

tak penah lg jumpa situasi mcm tu.. kalo ada pun, mgkin aku yg berada dalam kedudukan awek comel bershawl pelik tu.. kakaka... berani nak tampar?

eh..eh..
tetiba rasa da lama x makan kfc..

Syairani Tarmizi said...

kfc?waa tetiba rasa lapar nehh.da lama tak mkn.

MiZ Rayy said...

awat x 'pang' ja trus..? haha..

Dhiya Fariza said...

some girls are just plainly annoying like that haha.

Akue Achik said...

pocket, pesal order original?hehehe

saluny mmg order sblm turn smpi..pnh faced mcm yg pocket lalui...grrrrrr...sikit lg nk jrit dkat org dpn tu..huhu

Liyana Aziz said...

grrr! demm annoyed kalau jenis macam tu... dari tadi masa beratuq panjang x nak decide... wasting time kan? eheheheh...

seb baik husna sabar... phewww

Hanie_Dew said...

aku & jue bukan type tu.sampai kaunter harusla da tau nak order ape kan.

mungkin sebenarnya diorng nak makan nandos tp sampai kaunter baru ter-perasan rupnya dl kfc. tu yg gelabah nak order. hahahhaha

Ayaq said...

Memang tensen dgn org macam tu...

.diannorhayati. said...

ni kfc mane pocket? hehe.

its looks like dekat my area. tapi maybe same je kot.
haha.

u know what. dian keje F&B and ade cashiering.
so,ade customer yg macam hareemmm,suruh kite cepat and bile we ask for a money baru terhegeh hegeh nak cari dalam handbag. padahal tadi berator kt belakang bukan main bising suruh cepat.

rase nye patot pangg tak? :p