Tuesday, November 22, 2011

451. HausmetTersayang.

Pocketeers,

seperti yang pocketeers sekalian dah sedia maklum,
pocket ada hausmet yang selalu bagi pocket pinjam laptop dia
untuk pocket apdet blog. somehow dia tak kisah.. setakat ni.
(Desktop pocket tgh rosak, terbengkalai kat dlm kotak.. ohh)

TV pun tv dia, so memang la dia ada kuasa veto keatas tv tu.
Ari tu dia kata dia nak tulis nama atas tv tu,
pocket ingatkan kat mana la dia nak tulis, kat skrin depan dia
taruk!! nasib baik la oblivious. kalau tak...
nampak nama dia cam iklan jer masa tgk dvd.

so semalam memandangkan bola malaysia lawan indonesia
final, pocket yang tak tengok malaysia menang dulu,
mintak la mintak jugak nak tengok bola. n dia bagi.. yang sorang
lagi tu tak kisah sangat pocket nak tengok ker tak, dia lagi layan
DVD dia jer... so kami pun tengok la bola sesama kat sofa 3+2+1
yang pocket beli second hand.. RM300. Murah kan? :D

The best part about tengok ngan hausmet
pocket is, diorang tak pandai sangat bola.
(Which makes me lelaki termacho lah kan)
Semangat tu terasa, tapi diorang tak pandai sangat.
Pocket pun tak pandai, tak der team nak sokong,
tapi tahu lah kater penjaga gawang dibenarkan guna tangan.

Cant blame them, less exposure would make a malay lady
with malay name sounds stupid speaking malay.
(Contoh lama sangat ker? ok laahh, pocket cari contoh lain)
Cant blame them,
Same as we who dont know 'PowerPlay' from ice hockey.
Cant blame them,
Same as we who dont know 'fumble' from Rugby.

Antara aksi hausmet pocket yang menarik semalam...

1) Diorang angkat tangan happy bila pasukan
jersi merah score goal last ten minute tu... 'Goaaalll!!!'
Indonesia score lah!
(nasib baik lines man call that one as off side.
kalau tak terasa pengkhianatan disitu)

2) 'player kita kuat kuat kan, kena tendang kat lutut
pun sakit kejap jer.. pas tu buleh bangun lari lari lagi kan :D'

3) 'Kenapa tak dak piala?'


Ohh Hausmet,
kita amik astro yang ada sports channel plak pas ni nak?

19 comments:

missSenget said...

owh pocket..


kamu sangat macho~~~

aumm..aummm.... :D


aku bole je tengok bola..
tapi xpenah nak tau nama player dia..

Malaysia menang.. yeay..!!!

*SiRibenMerah said...

mengutuk bini kannnn..
reporttttt kat mem..
hahaha..

anak dara mummy layan dvd je..amboi..kelasss ko baby...

Anisa Hang Tuah said...

apek paling hebat.
gagah tangkap bola seperti menangkap cintaku ini

Saiazuan said...

aku kesian tgk player kita smlm.. bnyk sgt tackle2 keras diorng kena.. klu pocket perasan, 10 minit terakhir, ramai yang dah tak larat nak main sebenarnya..

malaysia menang sbb dirong tak kenal erti putus asa!!! :D

c'axoera said...

garuda jadi angry bird :D

littledolphin said...

a'alah. asal tak da piala? o.o HAHA

cepat-cepat ambik channel astro.sekarang!

p/s semalam habis tahlil je orang terus sibuk tengok bola.=.='

and yes,it's big boss. ;(

echaRierie said...

wahh..pocket the macho man..
hehehe..

best dpt hosemat mcm tue..hehe

ciK LyndaWawa said...

hai hosmet tersayang..saya kirim salam..hehehe

Pocket said...

MissSenget,
pocket pun tak penah tau nama,
so kita sama :D

MummyIyra,
Mummy jangan la bikin pocket blushing :D

Anak Dara Mummy memang layan DVD jer,
DVD barbie jadi princess.
tengok sampai 2 kali setiap malam!
ohh..

Anisa,
Apek memang hebat,
hahahah, mentang mentang dia hensem.

Saiazuan,
betul, yang heran tu nampak sangat
kaki diorang menendang kaki player kita.
tapi tak dak kad keluar pun.

tapi tak per,
diorang tu memang dah jadi wira.
glamer kejap tuu

C'azoera,
angry bird yang dah langgar tiang,
n jatuh ke bawah :D

ShaheeraHana,
laaa.. sabar okeh,
big boss akan stay dlm ati kamu kamu
sekalian sampai bila pon.
kiranya tak la lama sangat
dia sakit. Moga rohnya dicucuri rahmat.

abis tahlil jer trus tengok bola?
mesti masa tahlil tu pun tak khyusuk.
dok pikirkan bola hahahah:)

Echaririe,
Housemate pocket memang best,
siap gorengkan fries lagi utk nak
makan sambil tengok match semalam :D
n jangan lupa milo sejag!! hahah

Lyndawawa,
waalaikumsalaaaamm...
eh? kita housemate gak ker?

hani said...

owh...saya pun sayang housemate kamu.. :)
*tetiba*

Finaz Jaafar said...

semalam tengok masa mula2 je..pastu rasa malas nak tengok..sakit ati kot..kemain si Guru kne kad kuning, dah tu pemain Indon byk kali je buat kat pemain kite takde dapat pape pun..geram tau tak !!!

eh i don't know much about footballs too~

miSs aMaL said...

yeah..malaysia boleh!

teramat suka bila kita menjadi juara.walaupun hnya tegk kt tb.tp still bersorak kemain.hohoho

rozeeta rashid said...

kalau camtu saya pun lagi macho dari housemates pocket laa. haha.

indon main kasar punya la susah nak kena yellow card.

Sarah Mohd Saleh said...

sgtttt mndebarkn.stended ler tuhhhhhh aksi2 sebegitu

Ayaq said...

As you have seen in my facebook status, saya mmg stress gila tengok bola haritu. Lelagi dengan adanya trio bangang si Fakri, Guru dengan Thamil tu. Arghh.

Akue Achik said...

pocket, sya rsa ayt paling lucu smlm "seperti berdosa besar" hahahaa..
tak habis2 kitorg adk bradik gelak.. :))

pe2pun, thniah Msia..

A t i Q a h said...

assalamualaikum pocket!
its been a loooooooonngg time kan! tetiba hari ni boleh pulak ada masa singgah sini. hihi.


aa, hausmet tersebut adalah ur wifey ke? sorry dah lama tak follow. ;)

*SiRibenMerah said...

nnt wat story psl anak dara mummy tuh ye...

Hanie_Dew said...

aku telepas tgk live. cis!.

tp bangga bila m'sia dpt kalahkan pasukan tuan rumah yg sgt konservatif tu. hahahha