Friday, January 13, 2012

504. OutOfOrder


Darjah empat,
malam tu pocket gi masjid,
semayang terawikh,
ngan kain pelikat,
baju melayu n songkok.
imej mesti mau jaga..
kami bukan macam bebudak lain yang
sampai kat masjid, kain pelikat terus
terselak dan suar pendet ngan t shirt
tu la dok jadi jersi untuk berlari
sana sini melastik cicak or bermain
bunga api. tak.. kami bukan begitu,
kami lebih kepada menunjuk baik moga
adik adik comel lg anak ustazah
tersangkut. hahahahah

pocket semayang lapan rakaat.
baru nak masuk semilan, terasa
plak perut ni meragam..
adehh... samting wrong ngan santan
dalam cendol tadi.. sakit tu mula terasa..
Pocket angkat tangan masa semua orang
ruku', 'tok imam.. saya nak gi toilet jap!'
tak der orang reply, diorang terus sujud.
so pocket meninggalkan saf dan menuju ke toilet.

sampai toilet,
pocket nampak sorang lelaki baru kuar..
ohh dah abih dah la kot. Harap dia tak
tinggal bom.
Pocket masuk dlm toilet tu dan ada dua
jer jamban, satu ada papan tanda ..
'out of order'
satu lagi separuh terbuka.
aaah tetap dah pakcik tadi masuk sini
punyer... so pocket mengendah kan air
yang dok bertakung kat lantai tu dan
menapak jgak la ke jamban tu.

Dipendekkan cerita, pocket dah
pun dalam posisi yang sepatutnya..
output pun dah ada sikit,
sikit jer lagi kot.. eeewwwwuuuu!
kain pelikat digantung di penyangkut
kat pintu. tengah dok layan tu,
dok tak dok dengar bunyi macam
orang melepaskan nafas yang berat...
'sssssssss' gitu gitu... aaa seram dah.
lepas tu terdengar la bunyi yang sejenak
terpikir, betapa bagusnya kalau telinga
punya kelopak buleh tutup tutup macam
kelopak mata.

bunyitu menyeramkan sangat..
bunyi macam orang merintih kesedihan pun ada..
'eeeeeeeeeeeeeeiiiiiiiiiiiiiii'
gitu gitu bunyiknya...
apa lagi.. basuh tak basuh,
pocket sarung dulu kain pelikat tu,
kita langkah seribu dulu. Tapi masa panik
tu lah tak nampak mana 'punca' kat kain pelikat
tu.. tapi nak kira apa 'punca' ker apa..
kita hantam lari ja dulu,
tengkuk dah mula meremang...

bunyi tu kuar lagi ..
kali ni panjang tapi berturutan macam
morse code pun ada gak..
'eeiihhh.. eeeiihhhh.. eeeeiiihhhh'

eh mana plak sendal pintu nyer nii!!
sendal  mudah pun dah tak reti nak bukak!!
Bunyi tu bergema dalam bilik air tu..
pocket serious dah cuak dah..
lantak la hantu aper pun..
camana ruper nyer pun..
takkan ku toleh punya
hatta turns out ada toyol comel
bertenggek kat belakang paip tu
pun pocket tetap cuak nak lari...

bang!! pintu tu pocket tendang
pasal tak tau nak usahakan 'sendal' mudah tu..
plastik tu pecah berderai..
pocket lari berdesup ke pintu toilet utama...

masa tu lah pocket terdengar bunyi
yang finale untuk pocket malam tu,





'eeeiiihhhhh.. adeh deh deh..
adeh laa adeh... sakitnyaaaaa..
sssssss.. adeeeeeeeeeeehhhhhh'


hehehehe, pakcik kalau dah berumur tu,
sila jangan minum milo sangat tau..
nanti 'Output' jadi keras .. heheh:)
Kuuuusss semangat.
kang camana nak membasuh tu nanti pung
pocket tak tau.. dah la 'out of order'
dah toilet tu. heheheh ingatkan diri ni
dah emergency dah, ada yg lagi emergency.
masuk balik.. basuh!!

19 comments:

zonaku said...

huhuh.. cerita jamban di pagi jumaat.............

pocket.. pocket!

Dhiya Fariza said...

EWWWWWWWWWWWWWW.

CekbOlat-bOlat said...

kahkahkah.. lwak jugak pocket ni.. angkt tgn ingt mcm dlm kelas ke poket oii..

naseb baik ingat kain pelekat =="

kesian pkcik tu.. haISHHH..

aleen aiden said...

aishhh,kesian pintu tu.ditendang walaupun xbersalah.heh

Hanie Dew said...

eeeeuuuuwwwww...apalah pocket ni.

Hanie Dew said...

kelakar yang pocket jadi tak tau nak bukak selak tu. hahahha time gabra memang otak pun turut out of order tau nak lari je. hahaahahha...

ce bayang kalau pocket tendang pintu tu depan ada pintu lagi. pastu ada pintu lagi. pastu ada pintu lagi.

littledolphin said...

buat cuak je! HAHA

Kepada pakcik itu:
Makanlah betik untuk kesihatan penghadaman.sekian. :P

littledolphin said...

btw,your idea of 'tak de bajet' is excellent!

serius tak terfikir langsung nak cakap kat orang tu macam tu.dah terlampau blur masa tu.haha

yeah they were trying to intimidate me! i could feel my confidence reduced as each second passed.:0

lepas ni mereka dah tak berani tegur lagi kot.hari tu sampai siap jerit lagi.LOL

syabab said...

1stly syabab kene berimaginasi dlm toilet... ewwww (nada gedik2)..haha
2ndly lawak lak xleh imagine pocket angkat tgn time org nk rukuk nk mintak izin nk g toilet..hehe
3rdly basuh bersih x "punca" uh? adekah pocket solat lepas uh atopun terus lek umh?hik3... nk dgr citew selepas kejadian ni...

najwa aminah abas said...

angkat tangan tanye imam sebab nak berak. epik.

Emmet said...

wah, entry yang menarik, blog ni pun lawa, keep up the good work! :D

Jue said...

LOL!!! aku bc entry ni tringat cite pak imam kna cuit bontot ngan bdk kecik..ingatkan cite ko sama rupenye lg lucu LOL

part morse code x thn tu!haha

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

arghhh time aku bca entry ni, aku bayangkn diriku dalam situasi mcm tu, tak rasa seram tp rasa rugi, rugi x dpt lepaskn 'feeeeeeeeeel' itu.. lol

Finaz Jaafar said...

OMG i read this story sambil membayangkan..euukkk!!! hahaha
lawak kot..tergelak sorang2

Fatin Mraz said...

firstly, bagus ye pocket bab-bab mengesan apa sebab leh sakit perut tuh...

perkataan 'jamban' tuh mmg ada kesan 'ewwww'.. hehee..tingat johan lam citer hantu kak limah..
hahaha!

c'axoera said...

alahaiii apalah nasib pakchik tu heheh :D

hani said...

oh... cuba jgn imajin secara grafik cuba jangan imajin secara grafik

rozeeta rashid said...

angkat tangan nak pergi toilet?? hahaha.

pakcik tu buat orang seram je. haha.

echaRierie said...

hahahaha..pocket2..
smgt baca cite jamban ni..
nasib baik basuh balik ea..haha ~

lastly..ewwww..geli baca..LOL