Saturday, January 14, 2012

505. Perasan Tak?


Perasan tak?
(A post derived from sis Hanie&Jue's blog.
The two headed dragon yang cantik lagi penyayang..
<-Ayat bodek.. tuan punya badan sila perasan)

Perasan tak?
... cleaner pompuan pun buleh jer masuk toilet lelaki..
yes memang la makcik cleaner tu tak la comel mana,
tp still seorang pompuan.
kalau ada yang ber'taste' pelik acaner?
Kalau ada cleaner yang comel bak selena gomez acaner?


Perasan tak?
... yang Facebook settings untuk wall kita tu
di'set'kan ke semua orang buleh tengok?
biarpun bukan rakan.
bahaya ni ok..
boss kat ofis buleh tengok,
(Aiii.. update mase ofis?)
bonda buleh tengok,
(Aiii.. kata tak buleh balik kampung
pasal keja.. ni apa gambar kat pangkor
nii? ngan awek lain plak tu!
menantu aku mana!!)
heheheh


Perasan tak?
... yang restoran vegetarian utk melayu tak der?
jangan kata restoran! menu vegetarian pun tak der.
cuba sebut lauk nak makan ngan nasik yg vegetarian?
abih malay tak leh vegetarian ker?
 yes understandable that it is not malay culture
to be vegetarian, sayur masak ayaq tu pun kita
taruk udang kecik kecik, taufu sambal pung ada
udang kering.
kira tak der pasaran ker?


Perasan tak?
... yang ayam KFC yang diengineered lagi
dimasak ngan penuh teknologi dan temperature
kontrol tu sama jer harga ngan ayam kat
restoran nasik campur?
ayam goreng kat restoran berapa?
RM3? RM3.5?
Kat kedah maybe buleh dpt lg RM2.5 or RM2
tu tak leh kira lah kan..
cer sebut kat KL sana berapa rega?
Kat KFC? 2ketul ayam RM6.70

kedai mamak sure lagi badabomm :D

Perasan tak?

22 comments:

littledolphin said...

bos tu pun sama jugak! gi buka FB! HAHA.

cleaner yang comel bak selena gomez?tak pernah jumpa lagi. :P

jarang lah nak jumpa melayu vegetarian.so kalau nak buat sekalipun,merugikan kot. kot lah.

ayam kfc lagi sedap. :9 yang regular lah.yang spicy tak sedap. dan lagi berbaloi!eh jap tak,ayam MCD lagi sedap.

terus-terang saya katakan,saya cuma perasan yang pasal ayam tu je.

p/s tak minat ayam goreng style mamak.

littledolphin said...

eh lupa nak cakap.

kat kedai mamak sini,ayam goreng rm 3.50.mahal kan?

anamizu kaito said...

mmg perasan pon mkcik cleaner boleh masuk toilet lelaki..sipbek die x comel mcm selena gomez..kalo takk..aaaaaa~


melayu mmg x berape nk vegetarian sgt la pocket..mesti nak kena ada sipi2 benda laen gak =P


kepsi/mekdi/pizza and smua2 tuh..mahal siot! kalo dpt awek yg demand,kire nk mkn tmpt gitu je perhhh masaaaaak! =P


mmg perasan smue yg pocket ckp tu =P

kat felda ni ade gak sorang abg tu meniaga ayam ala2 kfc..baru 2hengget je seketul =P



luv,
cik ana

Hanie Dew said...

oohhh...pengsan. memang dah terperasan lebih. pelik tapi benar kan. hahahahahha

ade kot cleaner yang cantik can kat ofis aku ni ada sorg.

malay vegie?? mmg takde kot. mungkin xde kekangan dlm agama kita?

FB tu no komen. yang ayam kfc tu pas baca entry ko pocket baru aku start ambik calculator. tsk tsk tsk.

echaRierie said...

haha..
yups..betul jgk kan..cleaner tue..aigooo xterpikir plak..

and yups again..fb-ing time kt ofis..OMG..haha..accept friends pn teragak2..

Unknown said...

xperasan lahhh.t fb kte tuh bole l=jer private kan xmo bg boss tgk.bos pon kntoi tgk time keje.heh

zonaku said...

masak sendiri blh le vege sesuka hati.


x minat fast food sgt, esp KFC n McD, ayam/daging dia x fresh. lepas makan mesti merana seminggu..... tensen gue!

CekbOlat-bOlat said...

fB tu boleh privatekn lah poket..

hmm.. ayam kt kedah dah 3.5..

bolat rase rugi klau vagetarian..

Syahirah Suhaili said...

haha..baru perasan! haha..yang pasal ayam kepsi tu da memang prasan..yang vegetarian adiela baru pasan..tp jarang kot jumpa mlayu yang vegetarian..lagi satu maybe mlayu slalu masak kat rumah je..yang pasal fb pulak siyez xbez setting baru tu kan..yang bkn kwn pon boleh tengok wall..lagi2 yang x private kan gamba,senang org yang curik gamba..aiseh

syabab said...

selalu sgt pasan...kekdang syabb kene mintaq izin mak cik cleaner nk guna toilet.. tp akak cleaner?usually dorg xsuka clean toilet dorg suka dudk mek upah.....hik3

xtau lak yg sal fb sbb xon9...hik3

adela pocket... kenny rogers..hehe.. ade menu vegetarian tp xramai melayu nk mek unless yg nk badan ala tomey2...hehe

ayam kt tempat syabb bakar lg mahal dr ayam KFC.. satu bhgian rm6.6...bt ayam uh dibelah 8... so 1/8=rm6.60..err mahal ke murah??hik4..

Cik Pulau said...

yer.. sumenye perasan....
tapi bukan cik pulau la yang perasan kan..
cuma perasaan benda2 yg pocket cakap tadi..
hahahaah

c'axoera said...

perasan tak yang pocket ni suka buat kajiselidik mende2 yang orang tak perasan heheheh :p

dye.yana said...

perasan sangat!!!!!!!!

Fatin Mraz said...

perasan.. perasan..

cHeRyNa PiReS said...

sila letak restriction kat FB...insyaAllah takde siapa leh tgk.

And...pasal ayam goreng...well, try la buat sendiri kat rumah. Lagi mahal.

Pasal toilet, well...cuba keje company yg operate 24 hours, staff pulak mementingkan benefits dan keselesaan, kalau tak...complain kat union. Sure company tu ada janitor and cleaner lelaki.

Well, it happens...frequently. Apa yg Pocket cakap tu betul. But...ada situasi yg agak kurang sama:)

cHeRyNa PiReS said...

Oooo...perasan tak Sha suka lawan cakap Pocket? Hahahaha...

c'axoera said...

perasan x hari ni takde entry lagi hehehehe :D

Aemy Shamy said...

perasan tu mmg perasan, tp biasalah la org zaman skrg ni..little things are kept behind. hehe..nasib baik cleaner pempuan, drp smua llaki.. :p

Rtp Farra Arisha said...

hehe, i've noticed everything about that. sememagnya negara Malaysia penuh dengan cerita, kisah, teladan dan pengajaran...most importantly, yang baik jadikan teladan, yang buruk jadikan sempadan ;)

Athirah Rosli said...

lepas bace blog ni baru perasan.hahaha..

rozeeta rashid said...

perasan sangat! mak eta buat sup sayur bayam mesti ada jugak udang or ayam dalam tu. hehe.

kalau ayam goreng nasik campur sama dengan ayam kfc, baik makan kfc kannn. eh lapar pulak!

Zul n Azizi Boarding Pets said...

Salam ToMyPocket

Wah...entri ni versi berbunga-bunga + rap lagi tu...anyway suka gak baca entri ni...

BTW kami singgah & follow blog ToMyPocket, jangan lupa singgah & follow blog kami lepas ni ye..:-)

www.mylovely-cats.blogspot.com