Saturday, January 07, 2012

500. Baca Ker Tak Nii?

Pocketeers,
post pendek...
ari sabtu, suma orang nak jalan jalan...
maner ada masa nak baca karangan panjang panjang.
Baca karangan? macam la selama ni ada orang baca
pun? Eh takk.. somehow pocket rase most of the
people who commented in myblog actually read tru
and comment. Thank you!

Kita buleh tahuu. Nak lari mana kan..
tapi kalau tak baca pun tak per.. nak wat camana.
maksudnya pocket kena improve lagi lah penulisan
pocket kan:D bagi catchy sikit, plus..
kalau ada yg tak baca tp still nak komen tu
pun kira bagus lah jugak kan :D
kira macam teguran dari stranger...
'Cantik baju'.. walhal kita baru jer balik
dari mancing dengan berlumus lumus nya

Tapi berhati hati,
kalau setakat nak komen kat blog
n nak mengharapkan kunjungan balas..
zaman sekarang dah tak jalan dah.

pasal kalau terbukti kita sekadar mengiklankan
icon or link, nampak sangat komen general...
orang dah tak nak gi sangat dah.
maybe kalau icon tu comel sangat baru lah nak
kunjung balas kot.. tp kalau setakat gambar
ibu jari kaki.... tak yah la.

Plus.. siap ada blogger yg tegur lagi.
'Kamu tak baca kan?'

.....Kepada empunya nama..
Pocket padam dah! padam dah!! :D
sorry kalau terganggu ketenteraman minda kamu sekejap ok..

pergh! yang ni agak menakutkan gak!
terpikir plak.. pocket camner?
pocket pun pernah ker komen kat
blog korang tapi obviously tak baca
karangan korang?

err.. mari kita baca karangan orang yer..
or improve the scanning skill yang membolehkan
kamu komen something seems honest even if
u never read his/her post.
(Yang ni pocket masih lg gagal,
ends up baca jer ngan penuh penghayatan
lagi intonasi dan background music)
Ohh...

happy weekend pocketeers,
do tell me if the BBQ ends up hangit or not :D

15 comments:

dye.yana said...

dulu pernah juga baca tajuk pastu komen. sekarang dah tak. rasa macam tak perlu kot. followers akan follow kalau dia rasa nak follow. bukan sebab terhutang budi kita dah follow dia.

Adib said...

kadang2 kalau panjang sesangat tu..den scan jek..

echaRierie said...

owh pocket..versi sy..baca dulu then tak komen..haha..

so, later on dtg balik dan baca dan baru komen..haha..
kerja Pemalas ni.. :)
#jujur

mklumlah sy selalu curi2 on9 kt office..balik rmh plak asyik nak tidur je..haha :)

Dhiya Fariza said...

Alhamdulillah dhiya baca semua post sampai habis so far. Even urs :) kalo setuju I end up saying, I agreed without any further comment, if ada pandangan baru berikan. Contoh yg ni hehe

I read rozeeta's post as well and setuju when she said that, when we become friends with anyone that have bad side/attitude etc, we should guide them to a better side instead of we going to theirs.and some others.


500 posts! Woot woot!

missSenget said...

selalu rajin je baca penuh2..

tapi bila nk komen, xde idea..



kira ikut macam cara echarierie..

dtg balik baru komen..kalo dtg balik laa..

hahahaha..

CekbOlat-bOlat said...

bolat klau bace entry pocket mlut brgerak2 smbil nyebut.. ntah tak thu nape =="
mcm budak2 pun ade.. kehkehkeh

oh.. boolat suke bace.. bile nak komen kdg2 kne bce skali lgi.. rse cm takde idea nk coment.. tapi bace.. aik?

Chuu Muqhlis said...

ngee., mesti terasa en bile dapat detect ade org komen tanpa baca haha., tp xpe lah masing2 ade cara mereka juz kalau baca lebih molek ye dak :P nmpk lebih jelas friendship kat blog drpd skadar nk tinggal jejak eceyh XD

err., btw tinggal jejak tu x salah pon..kot la..

Cha said...

pocket yg penuh dengan duit, I read from the first sentence till the last sentence of your entry.

tp kadang-kadang bru halfway terus tutup. hahaha. sbb internet connection :')

syabab said...

so far blog yg syabab komen uh mksdnyer syabb bce la uh..yg xkomen uh x xsemestinya xbce maybe sbb malas nk komen..hihi..
kalo pocket yg penulisan yg catcy pon still ase kene improvise lg pe th lagi syabb ni mesti kene lg improvise g cara tuk tulis entri..sbb post komen pun cm wat entri..hihih..
kekdang syabb penh gk ase cm wahh komen ni relevent ka ngn entri tp layan jelah.. btw bg syabb lah xkisah sgt kalo org yg komen uh xbce at least they try to get the idea by the tajuk..tp kalo mcm cth tajuk ckp sal anak itik mandi dlm kolam tetibe komen sal buaya makan itik dlm kolam..so mang nk kene cubit pipi uh...hehehe..
n btw post yg ke 500 menndakan half way to go to thousand.. cayalah...hehe

zonaku said...

buat hanya pada blog y dah selalu dikunjungi dengan NIAT mengusik....



pada blog y baru dikenali, kadang2 x komen pun. mcm blog pocket ni la, memula dulu baca je...... dah few times repeated trip, br komen

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

hmm mostly orng memang x blogging time weekend..

rozeeta rashid said...

pocket tolong delete boleh? hehe. thanks.

rozeeta rashid said...
This comment has been removed by the author.
Hanie_Dew said...

pocket,ayat ko catchy pe. aku lagi suka kalau ko bercerita. aku tak habis lagi dengan mimpi ko dlm entry meratun.hehe.sebolehnya aku elak diri aku tak baca habes entry. kalau xde masa aku baca lain kali.kalau tak bole habis jugak.baik ngaku je.komen takat mana je dah baca.hargaila org yg taip entry tu.ingat senang ke cipta ayat demi ayat jadi satu entry.

anamizu kaito said...

ha tudia.. pocket punye style catchy ke tak catchy ke guwa stil bace kasi habes gak.. sbbnye guwa tau ending dia nti for sure ada SOMETHING.. kalo bace sekerat rugi wo! hehe



and mostly,mana2 blog yg guwa singgah,sedaya upaya guwa drop jejak kat komen.. kalo pnjg sgt entry dia,guwa baca takat mana mmpu mata la.. then guwa akan make sure jejak guwa ditinggalkan kat ruang komen die.. guwa kurengg minat nk drop jejak kat shoutbox je..hehe



luv,
cik ana