Wednesday, January 11, 2012

502. WW: Kita bako jer!


Pocketeers,
Lama tak post.
rindu kamu, kamu dan juga kamu...
post pertama selepas menghilang.
Simple WW nak mengembalikan semangat:D

Balik keja,
Bila kita tengok asap dikaki langit,
pernah terasa risau tak?
terpikir balik strika tak tutup ker?
tak pun masak pagi tadi api masih
didapur?

Pocket? Yer...

21 comments:

Dhiya Fariza said...

YE JUGA!

Anum said...

betul2
anum pun sama , kalau tgk asap teringat pe2

HEMY said...

aku kalu tgok asap "ada la tu yg bakar smpah"

hani said...

oh..sama juga!
cuak tak kira!

zonaku said...

x sangat, sebab x sure itu arah mana.......


orang y gagal geografi mmg camni

hanaahmad said...

iya-iyalah!

rozeeta rashid said...

rindu awak juga. haha.

pernah tinggal iron tak tutup tapi tak terbakar pun. haha.

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

tgk asap je msti gua cuak ada kebakaran, paling tak sanggup nk tgk kebakaran terbuka..

Super Nia Hana said...

uii itamnya asap!

syabab said...

windu kamu juga..ehem2.. hahaha kalo tgk asap time kecik2 syabb suka konon2 leh men dlm asap terpengaruh ngn filem stargate konon2 tembus masa..hehe .. bila dh beso sikit kalo tgk asap.. syabab hanya mampu kata "eh nk hujan ke?" sbb menyelubungi awan... tp kekdang marah bila nmpk asap sbb gara2 asap tu lah org2 sekeliling kene lelah...

c'axoera said...

same here lah...baru dapat BM dengan tenang hehehe :D


http://ch000tz.blogspot.com/2012/01/www-14-wednesday-wild-cute-guest.html

littledolphin said...

akhirnya update!yay!

rindu pocket juga! saya asyik melihat bloglist menantikan update pocket yang terbaru.

tak jugak,sebab i live with my mum,so like err i'm sure she already check everything.heh.but kadang-kadang tu risau jugak cos my dad selalu lupa nk tutup suis la apalah.oh teringat pulak kes kipas terbakar di rumah jiran beberapa tahun yang lalu.

kalau nampak asap,mesti fikir 'siapalah yang buat pembakaran terbuka ni,tak belajar pasal pencemaran alam ke?'

bila dah fikir pasal pembakaran terbuka pulak,it will lead to me thinking about,'eh entah sampah apa dia bakar tu,macam mana kalau ada flammable substance,tak pasal2 meletup.mintalah dijauhkan.'

CekbOlat-bOlat said...

Rindu pokettt !
trtggu2 poket jengah blog =="

bolat panik nmpak ASAP.. tapi fanatik kumpulan A.S.A.P .. hewhewhew

KoudaGaijinsan said...

kadang2 kalau dah terlambat pon, kalau ada gerak hat kata, ehhh dah tutup ke plug tadi...sanggup masuk balik w/pon seblm keluar dah yosh 3-4 kali

Aemy Shamy said...

just last week i saw the black & think smoke in the sky coming from my place area..we hurried to home & phewww....it's still far away, thank God my house's still here..huhuu...

K2r~90 said...

saye rabun jadi tengol asap mcm awan hoho

Emmet said...

wah, entry yang menarik, blog ni pun lawa, keep up the good work! :D

Fatin Mraz said...

ye~
welcome back!

ciK LyndaWawa said...

tolong bombaaaa...

anamizu kaito said...

huh mmg seriyes cuak gile kalo nmpk asap kepul2 gitu~





luv,
cik ana

Hanie Dew said...

aku bila tgk asap otometik sistem pernafasan aku terhenti. bahaya kan. sbb aku benci asap. pas dah rasa cam lemas baru benafas balik.

pastu baru fikir segala kemungkinan yang ko listkan tadi.