Thursday, January 12, 2012

503. Mungkinkah...


Mungkinkah,
...TNB berpakat ngan electrical appliances
manufacturer dalam malaysia untuk meningkat
watt usage nya supaya TNB buleh dapat
untung lebih?
Sama macam si tukang-tayar dok tabur paku
di jalan untuk pancitkan tayar motor.
Supaya dia yang ada disitu
boleh membaikinya...

oh kejam.

Mungkinkah,
...orang yang memancing tu
jutawan jutawan belaka?
dah tu buleh jer diorang gi
spend masa untuk benda yang
hanya 15% jer kemungkinan
untuk mendapat hasil.
Kalau tak kaya meliyana dah...
takkan nak pegi wat bebenda
sebegitu kan? heheh:D



Nafsu dibekalkan kekal dalam diri ini.
biarpun dah kawin ker dah bercinta ker..
tua kedii sikit lagi nak mampus pun
tetap nafsu teringin nak tengok
kaki adik itu or klivej kakak itu
tetap ada.. so!!

Mungkinkah,
...kahwin tu pengundang masaalah?
dah kawin kalu tak leh dah
pandang pandang or pegang pegang.
kalau gi pandang jgak,  ada yang meradang.
kalau gi pegang jgak, kena tendang.

jangan kata yang sengaja,
yang nampak macam terpandang pun dicincang,
yang dengar katanya 'memegang' plak laaagi
la disiang siang.

dah tu? kalau tak kahwin,
(Atau tak berhubungan)
tak der la yang meradang,
kena tendang, kena cincang
lagi disiang siang... kan?
heheheh :D



ohh mungkinkah?

13 comments:

Dhiya Fariza said...

Haah kalo tak kahwin takda sapa nak marah. Hikhik sebab tak ada insan tuk ditunjukan perangai elok contoh anak2. but then again it all come back to moral dan harga diri seseorg.

Tang tnb unsure. Memancing mungkin hobi. Kaloada yg 24/7 memancing tu mungkin sah kaya.

ciK LyndaWawa said...

macam kat sini under SEB.selamat tahun baru hari yang ke 12!

zonaku said...

mungkin juga.......

najwa aminah abas said...

mungkinkah poket ade 2nd thoughts untuk kahwin. nah, mungkin itu hanya 50 percent possibilities.

Titisan Hujan said...

hmmm..xtau pe nk cakap.keh keh keh

littledolphin said...

nafsu dicipota untuk ditentang.bwahahahahaha.selamat menentangnya.eh jap,bukan tentang.tapi kawal.

barangkali dia bukan sudah kaya,cuma mempunyai orang yang menjana hidupnya :P

sekiranya tnb buat macam tu,memang sangat kejam.bukan sahaja merugikan kita tetapi juga tidak membantu alam.

syabab said...

mungkinkah..
1)mungkin itu sekdar imaginasi pocket je la..hehe.. tp syabab xpenh dgr lak ade tukang duk tabur paku kt jalan... t syabb persoalkan penggunaan air SYABAS.. huhu gune xbyk kot tp dia punya mkn pergghh smpai ribu..huk3..
n kalo mungkin pocket betul ternyata kekejaman pd insan2 comel..hehe

2)mksd pocket yg memncing ni bukan jenis nelayan kan?sbb syabb ade sedara mara yg keje nelayan pon susah bro mkn kais pg mkn pg jer.. kalo yg suka spend memancing uh anggp cm hobi jer tp adekh dorg kaya?ehmm spe men golf lg kaya..hehe

3)tp kawin jela.. elok benanya rase xpuas nk tgk kawin jer sespe yg kenan..smpai cukup kuota...hik3.. TAPI ngn syarat nafkah mesti adil..

missSenget said...

mungkinkah..

incek pocket baru lepas kene marah lepas terpandang awek sexy..?

Aemy Shamy said...

we never know kan, banyak possibilities di dunia ni...yg kita rasa boleh jadi pun might actually happen. who the hell knows? hehehe...
just go on with life huh ;)

anamizu kaito said...

-hurmm yg bab tabur paku kat jalan tu guwa pon pnh dgr.. and guwa rasa mmg betol wujud pon

-bab TNB tu...hurmmm buleh jadi jugak

-bab memancing tu buleh jd betoi. tp ada member guwa yg hobi dia memancing,tp dia tak jutawan pon..hehe

-ehem.. try la pocket ada hubungan dgn someone and u try la TERpandang or TERpegang gurl laen.. that time u know d answer..kehkehkeh





luv,
cik ana

Fatin Mraz said...

FM baca..walau ada pelbagai kemungkinan di sini.. mungkinkah..

..tingat lagu anuar zain..
=}

Hanie Dew said...

kalau dah kawin nak pandang tak de masalah.partner ko pun bole buat bende sama. bagi rasa sendiri apa partner ko rasa.

part memancing tu aku pun tak tau apa yg best sgt tunggu dan tunggu dan tunggu lagi walaupun tak dapat ikan.

Jue said...

aku plg bengang part tabur paku etc kat jln
pastu psl kahwin, pnat dgr soalan bila nak kawen. dah kawen, bila nak de anak dah de anak, nak skolahkan katne. dah skolahkan, nak tau result anak bape lak

hahaha pening2