Friday, September 09, 2011

388. TosletPuaka 1

Satu lagi citer orang yg pocket pernah dgr,
kawan cerita memang besh lah. Dengan soundtrack
nyer lagi, pocket citer? well dlm penulisan ni,
intonasi pun susah.. inikan plak soundtrack.
tp pocket cuba nak menyampaikan mesej,
semenarik mungkin. Macam biasa, menggunakan
kata ganti diri pertama untuk character utama.

Masa tu pocket tgh dok balik kampung dari
Kuala kedah ke pekan Yan, lalu jalan kampung,
sajer je gatal sebab jalan tu besh.
Padi jer sejauh mata memandang di kiri baikpun dikanan.
sesekali jalan diterangi lampu, rumah nampak sayuup
di ujung sana, yg tepi jalan suma dah gelap.
kawasan tu memang la sunyi nyer ngan rumah
pentempatan berselerak.
Malam tu sunyi, tak banyak keter,
sebab masa pun ada gak, ate dah kul 12 tgh malam
ni maner la nak ada lagi keter lalu lalang.
pocket tgh dok drive sorang sorang ngan proton wira
kepunyaan adik. nak bli sndiri tak mampu..
pakai la keter orang, isi minyak full masa pulangkan,
tak der calar or jatuh sana sini, kira ok la kan.
Lagu yang berkumandang mase tu adalah lagu cinta kristal.
pergh !! layan beb :D

Sambil tengah layan lagu tu..
Skali ada bunyi..
'Dummh!!' Terasa hentaman di lampu kiri.
'kelekuk kelak krak!' benda tu masuk bawah tayar.
'gedek, sreeeeeeetttt' sangkut kot kat mudguard belakang.

Bertenang pocket bertenang,
bagi signal dulu, meh kita berenti
n tengok terlanggar apa.
Ada bunyi macam makhluk
yg pocket langgar terheret
kat belakang bumper,
jangan la orang!
jangan la orang!
jangan la orang! tp kalau orang
mesti menjerit. ker tak sempat?
Owh!!
pocket berenti kat lampu jalan,
oren malaaap jer lampunyer.
keluar keter n pusing ..
walaupun pocket tahu bunyi
seretan tadi dari tayar belakang
kiri, still pocket nak pusing
dari tayar belakang kanan dulu..
tayar depan kanan..
tayar depan kiri... n at last..
ngan dub dab dub dab nyer pocket menghampiri,

laaaa.. anjing ker!!
darahnya tak la berlumuran sangat,
tapi sure mati la ngan posing kaki ke atas,
kepala belipat kebawah.. yoga versi anjin,
sangkut dek kaki kanan kat gap di bumper.
ngan saspen nyer pocket carik kayu yang cukup
kuat nak korek kaki anjin tu keluar.
tak nak aku dok mengheret mayat anjing ni..
kang dia jadi hantu plakkan.

Tgh tgh dok cari kayu tu, pocket nampak ada
kelibat lelaki keluar dari dalam semak,
pelan pelan kelibat dia makin terang disinari lampu malap
oi!! jalan cepat sikit buleh tak.. saspen ni tau!!

******************************************
Citer hantu, selalu timing character semua ngam ngam jer kan..
bersambung la pocketeers, lagi 2000 patah perkataan,
korang sure ngantut nak baca punyer ^^;

-Bersambung-
389.TosletPuaka2

11 comments:

Aemy Shamy said...

hisy suspen betul la...! dah la sy sorg2 je kat rumah skrg..scary! menyesal baca..hahaha :p jk! mebi tuan punya anjing kot org yg keluar dr semak tu..??

Saiazuan said...

pergh! seram bai terlanggar anjing..

intan izani said...

ape ni pocket sambung2 pulak..hehe
next entry terus sambung tau. tp jgn bgtau ini mimpi pulak. hehe.

kesian anjing tu, dah ajal die kan.

Titisan Hujan said...

ceitt...tgh syok bc
bersmbung plak

cikpepel said...

dah.......dia pun nk wat telenovela misteri plak.... cepatlah sambung....


~saya pun penah langgar..tp kucen la...bergolek kucen tu mengelepar atas jalan...

~SaL IjOu~ said...

haha..tergelak baca komen intan izani: "tp jgn bgtau ini mimpi pulak. hehe"..sbb teringat ade sorang kwn cerita x hengat sekali mimpi..adeyh..

siyes sgt suspen..Pocket cepat2 sambung k, x sabar nak tau cite selanjutnye neh~ ^^

hanaahmad said...

alahaiii..bersmbung la plak...

Kak Long Mawar Merah said...

Fuh, saje lah buat suspen orang ni.
Mula-mula nak gelak guling-guling bayangkan anjing tu macam buat yoga..tapi last-last dap dug jantung makin kencang. Cheh...tiba-tiba terhenti separuh jalan.
Cepat sambung!

Pocket said...

Aemy,
tak.. lagi teruk dari tuan punya anjin.. Penunggu jambalanggaaaa!!!!

iyer iyer jer kan pocket :D

SaiaZuan,
Memang seram, ke'sorang-sorang'an tu yang menyeramkan.

IntanIzani,
yes yes, ni nak sambung lah ni.
taaaakk bukan mimpi.. cerita betul! orang cerita :D

Titisan,
takut sampai perkataan yang ke 1400, kamu start ngantut :D

so kasi iklan kejap

CikPepel,
sesekali jer bersambung,
selalunya one shot nyer citer kan..
alaaa buleh laaaa..

Kucen? kesiaaannn.. pocket pernah langgar ayam. :D tak cuba break pon.

SalIjou,
Pocket sambung pocket sambung,
yes yes, kalau dah citer punya besh, skali mimpi jer.. punya la tak besh kan..

tp final destination pun bukan mimpi ker? box ofis gak

HanaAhmad,
Lagi nam kali tau!! sila tunggu!

KakLong,
sila dengar bunyi tapak kaki dari kejauhan menghampiri...
sreet sreet sreet...

heheheh, iyer iyer jer pocket ni kan :D

ciK LyndaWawa said...

le..ade lagi??cepatan sambungnya...hehehe

ciK LyndaWawa said...

le..ade lagi??cepatan sambungnya...hehehe