Friday, August 26, 2011

380. Jatuh Coma,

'Nasik tu bagi abih sayang'...

...adalah SMS yang diterima,
uuu dah bersayang sayang...
Sejenak pocket yang akui
kelebihan diri ini ensem,
ter'perasan' sekejap.
Tambah plak sms dpt dari sidia
yang dikagumi, comel bak sang puteri,
lagi forbidden utk pocket nak usahakan.
Pergh!! hormon kenakalan meningkat!
Pocket teruja :D

Pocket pun mengarang,
butang henpon murahku, ku henyak henyak.
(Yer yer.. pocket tahu kamu semua tak pakai
butang dah.. touch screen daahh.. belagak aa!)
Sepotong ayat pocket abiskan,
ku habiskan dengan button 7 pat kali,
button 2 sekali,
button 9 tiga kali,
button 2 sekali
button 6 dua kali,
tak sempat nak gi button 4...

'Tiiittt, tiiiitttt'
Mesej baru diterima.
'nasik tu bagi abih,
sayang tau rezeki,
tak baik membazir...'


si penghantar tadi resend,
adehlaaaa...

25 comments:

Dhiya Fariza said...

Hahahahahahaha op sorry adeh lawak! Nasik tu bagi abeh sayang. (Tunggu lagi bagi beberapa minit belum abeh lagi ayat ni) LOL

Aemy Shamy said...

can i laugh on this..??

...

ok i just laugh in my heart k..hehehe..oops :p

seriously, it's funny! hahaha...tp xpa la, walaupun terperasan sekejap, at least you ada senyum kan..hehehe...

Fatin Aliyya said...

haha ayat mula2 tue ayat tergantung eh.haha.sabor jelah kan.,kikiki.br nk syok sorg2 ngeh ngeh

banji said...

Nasib baik tak jadi "nasi tak habih, sayangilah sungai kita" hehe

Mungkin sebenarnya sms pertama tu yg betul. Yg second tu yg cover line

Syazwan Che Deraman said...

hahahhaha..
lawak lawak.
naseb baik tak sempat hantar.
kau nak send

" sayang awak juga " ea?

Pocket said...

Dhiya,
Lawak lawak..
pocket pun dapat second SMS tu dok gelak.. gelakkan pocket yang perasan..

kenapa nak abihkan ayat?
daah ilang dah perahsantan ku :P

Aemy,
gelak jer dik,
gelak jer :D
memang tujuan nyer nak bg kengkawan gelak pon heheheh

yes, pocket memang gelakkan diri sndiri yg buduh sangat nak perahsantan.

FatinAliyya,
samaada ayat pertama tu tergantung,
or ayat kedua tu ayat cover:D

Banji,
yes banji, that is how i would prefer it to be jugak...
dia baca balik n cover ayat lah tuu :D hoyeah!!

tp kira pandai la dia cover.
kalau dia cover cam banji kata..
'nasik tu bagi habih, sayangilah sungai kita,

susah nak relate tuu!!:D

Pocket said...

Shazwan,
iyer iyer,
lebih kurang gitu lah :D
heheeh,
kang tak pasal pasal...
dia plak yg perasan :D

cikpepel said...

kah kah kah.
terbaek


saya sokong banji!
cover line tuhhh

Pocket said...

CikPepel,
Dia cover line kan :D
yes yes, pocket setuju cengitu jgak^^

jadi memang betul lah 'sayang' kan
hoyeah!!

Billa.Bel said...

:D

Anis izyan Abd Rahman said...

hahaha ~

ok

adakah ini realiti atau lawak yg direka sendiri ?

Pocket said...

BillaBel,
:)

Anis,
heheheh,
part SMS tu realiti!!
yang lain tu pocket tambah pun ada,
garam gula secukup rasa:D

una berry said...

selamat menyambut hari raya Pocket!

echaRierie said...

hahahaha..
adeh2..pocket2..
lawak bha..

~SaL IjOu~ said...

hekhek..ape kata pocket kasi tambah coma lepas perkataan sayang n kasi buang perkataan 'tau'.. ^^

'nasik tu bagi abih sayang,rezeki
tak baik membazir...'

utk sedapkan hati sendiri..haha

Pocket said...

Una,
Selamat Hari raya gak una,

Echa,
tu lah, yang dengarnya kata lawak,
yang terkena ni rasa diri ni lawak.
lawak sebab terperasan.

SalIjou,
Wahhh,
betul tu!!
kalau dipandang begitu,
memang lebih sedap bunyiknya :D

Kujie said...

Sayang, sayang, sayang.
Kamu dah berpunya.
Tertutup sudah bagiku kesempatan.
Dan
bukan gayaku.
Rebut pacar orang.

hehehehe

Pocket said...

KakJie,
kak jie komen kat blog pocket
sambil nyanyi siot!!

pergh!!

lagu sapa ni kak?

biLa aKu muLa mEmbEbeL.. said...

wooo, thumbs up! kelakar seyh!
'sayang' gilaaaa! =D

Pocket said...

Jay,
Tu la kan ..
'Sayang' sikit post ni keluar masa orang kalut nak raya, kalau masa hari biasa, sure lagi ramai yang terhibur :D

Saiazuan said...

xde rezeki la nmpknya

beluncas ^.^ said...

hahah . senget .. kekkehh .

Pocket said...

Saiazuan,
memang tak der rezeki,
tp ada nasik nak diabiskan.. heheh

beluncas,
pocket yg dapat SMS tu memang senget

*SiRibenMerah said...

hahhh??? ehemmmmm.. keciwaaa tuh..

tehais said...

haha..penting ada koma dengan titik.haha.

btw, selamat hari raya! :)