Sunday, August 21, 2011

375. ...anganku musnah...

Otak pocket ada akalnya sendiri.
Dia buleh pikir tanpa input dari pocket.
Dan pemikiran nya selalu negatively baik.
Pocket kekadang berfantasi,
tapi setiap kali pocket berfantasi,
mesti minda ni menggagalkan jalan cerita,

Berfantasi memandu laju ngan moto tak pun keta,
keter pocket yg maju lagi mahal, perariker.
Tgh menikmati bunyi injin yg besh deruman nya,
kancil dihadapan terpancit tayarnya
terus terbabas menghentam devider,
pocket tak sempat mengelak bumper,
sterring ku kilas, pusing ke kanan,
tanpa ku lihat permandanganan hadapan
terus jatuh gaung, tanpa belas kasihan..
matii ...oooiiihhh!!

Berfantasi pocket menjadi jutawan,
rumah indah cantik bergemerlapan,
ruang tamu sebesar court bola keranjang,
ngan chandelier sebesor orang,
drapes and curtains, 8feet aquarium!!
syok minum teh kat second living room,
tekejut pocket ngan panggilan talipon,
negara kita perang!! selamatkan diri!!
pocket sembunyi naik lori,
kesempadan siam pocket menanti,
ngan segalas beg, wang seguni,
tapi tiada guna kalau tak der kedai.
daaah nak makan kena memburu tupai.
Adehhh...

Berfantasi pocket berjumpa kamu,
ngan keter mewah pocket menunggu,
kamu indah berbaju ungu,
tersenyum indah menusuk kalbu,
dinner kita di italian restoren,
dimeja indah bersalut kain,
pinggan camca tersusun rapi,
waiter dua orang tegak berdiri,
kita berbual mesra, bergelak ketawa,
kamu indah disinari cahaya,
kugagahkan tangan mencapai jejari mu,
'Dong!!' kata terbuka pintu,
disitu berdiri lelaki jambu,
wajah mu panic, lidah mu kelu,
perkenalan dibuat, rupanya suamimu..
OOiiii!! (pocket tak kisah actually >:)

minda oh minda,
kita berfantasi ngan happy ending buleh tak?

14 comments:

Dhiya Fariza said...

omg this is super funny pocket super funny :D

biLa aKu muLa mEmbEbeL.. said...

haha~
kelakar!
ada2 jek die.

ANYYYWAYYY,
how can you explain the reason why you private your account semalam kot.
=.='
nak buat kunjungan hormat takleyh plak. hehe~

Pocket said...

Dhiya,
Funny funny yes,
but i'm tormented inside,
baru jer nak syok fantasi,
skali mati? loohhh!!

Jay,
tak pernah pocket mengprivatekan blog pocket dan tak mungkin akan.
sebab pocket bukan nyer nulis blog utk sorang sorang nak bacer :D

glitch in the system?

*SiRibenMerah said...

wahahaha.. nak indah2 ye.. cuba mengindahkan apa yang sedia ada dulu la.. pastuh br fantasi yg tidak ada pulak.. slalu lelaku loser je akan fantasi yg indah2.. oooppssssss~

Sarah Mohd Saleh said...

u bole je berangan happy ending.mengapa nak berangan sad ending.ambk gegirl yg single.nk ambk yg dah bpunye,mmg plamin anganku musnah lahh npknya.hihi

Aemy Shamy said...

ayat mmg ayat sastera ni..mmg indah..tp lawak la..haha..nasib baik cuma fantasi kan..tp klu real pun, i don't think you would mind either :p hehehee....

Pocket said...

Iyra,
apa la yang kena mengena ngan keadaan diri ini ngan apa fantasi ku? kalau pun aku lelaki terhebat dunia pon, tetap akan berfantasi. lelaki loser sajer berfantasi? kamu masih ijau dik:D

Sarah,
that is the thing,
bukan pilihanku okeh,
tgh dok syok bermimpi disiang ari tu, kuar jer idea idea yang nak merosakkan jalan cerita,
salah otak ni
salah otak ni..

Aemy,
hasrat nak citer cam biasa jer,
dok tak dok ter'rhyme' plak. so tu yg teruskan jer tu. huhuu..

Dee said...

bahaya ni..suka berfantasi..hehehe..

EZAN IDMA said...

fantasi mmg slalunye indah

echaRierie said...

sy mmg lmbt ayat2 sastera ni..but at the end lawak jgk la..hahaha..
adui2..fantasi2..

cikpepel said...

cas negatip byk sgt kot lam kapla... hehe

.diannorhayati. said...

hahaha. adoiii sume sad ending je :p

Kak Long Mawar Merah said...

Alahai...ni mesti banyak baca cerita penglipurlara tapi versi songsang, hehehe...

*SiRibenMerah said...

ehhh ehhhh... wahh, pocket cakap serius.. tapi thn neh x hijau.. tahun neh pink~ :p