Tuesday, August 16, 2011

372. Wordless Wednesday?

'Kenapa u masam sangat nii..'
'humh!!'
Mendengus marah sambil memalingkan
wajah nya kearah jalan. Kereta tak putus lalu.
Saja jer nak jual mahal,
dalam hati tu nak senyum dah,
dalam hati tu dah sejuk dah.
Duka dihati semalam dah terubat dah.
Nak wat camana.. kecuaian sendiri gak.
Gelang kaki hilang jadi hukuman

'Sayang jangan la maraah, abang lambat jemput pagi tadi sebab abang
overslept, semalam abang dok carikkan gelang kaki u kat padang bola.
Jumpak dah ni haaa..' Explain CikAbang yang nyata sekali tak cukup tido.
'Jumpak? Mana?' Senyuman CikAdikmula menguntum.
'Tetengah padang nu haa, ni I bagi u ok..'
Terus senyuman semanis gula terpancar tanpa sengaja.

'haaa.. kan sweet kalau senyum gitu...
tadi masam.. skrg dah manis plak?'
Cik Abang mengusik.

'I Kan Sweet Sour'




hehehh:D
tak der kena mengena langsung kan.
nampak sangat pulun wat cerita
just to match the photo kan hahahah
adehaiiii..

Moral : Jaga typo yer!! Tambah tambah kat papan tanda restoran.

24 comments:

izzah said...

Wordless sangatt..;p
Tapi buat saya gelak gak baca cerita rekaan tu...mcm2 signboard kelaka pocket jumpe yer..

Pocket said...

Izzah,
cerita tu plak yang
'sekadar hiasan'
kepada gambar tu :D

sign board kelaka?
next week pocket dah tak tau nak boh apa dah .. adehaiii..

Aemy Shamy said...

haha..boleh buat iklan kat radio & tv la dialog tu..iklan utk serbuk perasa sweet sour..hahaha ^^

intan.maisarah said...

hihihi

nasib baik dah kenyang
dah tak terliur dah
kikiki

.::syifa::. said...

ikan sweet sour sedap jugak bebulan puase ni

Anis izyan Abd Rahman said...

hahaha ~ im queen of typo , tak kira dimana saja , always typo ~

moral of the story , anis izyan , do recheck before publish *tapi malas *

Kujie said...

1500 patah perkataan ini dia panggei wordless....adeihlah. kalau berleter tataulah macam mana..hihihi

Pocket said...
This comment has been removed by the author.
Pocket said...

Aemy,
dalam radio buleh,
dalam tv kena banyak usaha sikit hehehe..

Intan,
gambar pun takcantik,
takkan la nak terliur,
unless pocket order satu
'i kan sweet sour'
n tangkap gambo guna kamera yg mahal.

Syifa,
buat berbuka memang besh,
tp banyak sangat kot!!
ikan tu bukan nya kecik kecik,

Aniss!!
tak per,
dalam post kamu,
buleh jer typo.
hurup besar kecik,
noktah koma.

tp kalau kamu membuat papantanda
utk kedai skirt kamu, (nanti..)
sila perati tiga pat kali ok :D

KakKujie,
mana ader 1500 patah perkataan!!
155patah perkataan jer.. tu pun kira 'CikAbang' tu sbagai 2 perkataan, kalau kira sebagai satu..
mahu jadi 152 jer..
heheh, tp wordless disini maksudnya
'kurang word' ker?
'tak der word'?

antalya said...

emas mahal skrg.tu yg cik abg sanggup tak tido semata2 nk cari gelang kaki ilang kt padang.kan

antalya said...
This comment has been removed by the author.
nizamghazi said...

Kreatif, cerita yg agak kelakar tetapi menarik, seswai utk org yg tgah stress

echaRierie said...

hahahaha..funny..
btw,slh taip blh merosakkan everything..haha..

tp ni ok la..mknn..haha..

hanaahmad said...

wordless?? nasib baik tak telan liur. ekeke

Dee said...

hahaha..I kan sweet sour..padahal ikan sweet sour..terbaekkk!!

zonaku said...

hahahaa.. nice!

laskar pelangi said...

alahai...sweet tol kisah di atas..hik3 =D


a'a sebelum publish entry tu, check segala jenis huruf..kot2 ada typo..=)

rathiqah azmira rosli said...

hahahaha kene je.perempuan mmg sweet sour gitew
:)

Pocket said...

Yun,
dan agaknyer gelang kaki tu besar dua jari kot, kena la cari gak gitu :D

NizamGhazi,
heheh, sesekali karangan ringan gak:D

Echa,
salah taip dalam komen pun buleh jadi salah intonasi, benda yang ikhlas jadi perli.
takut gak woo :D

HanaAhmad,
wordless as if less word..
not 'No Word'
heheh.. buleh ker?

Dee,
kan kan kan,
macam typo yang membawa maksud lain gitu.

Zonaku,
nice!!
camana kalau 'I Kan BlackPepper'
plak kan..

Laskar,
sweet lah plak. :D
satu pendapat

btul tu, sila check typo.
jangan silap yg memalukan.

Rathiqah,
oohh yer ker?
kebetulan pocket pun memang suka yang sweet sour gitu so..

echaRierie said...

yup i agreed !
haha..so berhati2 time taip anything..haha..
( Walhal sy sdri always typo ) hehe..

Liyana Aziz said...

hekhekhek... rupanya nak match kan dengan typo menu board ek? eehehehehheeh

eh, my first time here and i wanted to tell this, ur blog template, awesome! =)

Sarah Mohd Saleh said...

hahahhaha.tp agak kene lahhh dgn pic tuh....cenggitu lahh gaknyer cmne lauk sweet sour tuh terjadi.

biLa aKu muLa mEmbEbeL.. said...

omg, banyak kot kesalahan ejaan camni. sometimes, it is purposely done. haha~

.diannorhayati. said...

hahaha.


good good. pandai match gambar dgn cerita :p


wordless da ni :p

ehh speechless:p