Monday, August 22, 2011

376. Baju Raya RM200

Pocketeers,
Yes yes, untuk adik adik yang comel lagi indah,
Pasti biasa menyaluti tubuh itu dengan kain satin
atau sutera yang susah susah ulat tu dok buat...
Ngan potongan kebarung or kebaya,
bersulam lagi ngan bunga bunga nyer lagi,
atau batik canting yg ditempah,
memang la biasa ngan sepasang
yg berharga RM200, malah mungkin lebih.

Tapi pocket adalah seorang lelaki
yang last beli baju adalah awal tahun
dulu, dah tu plak beli kat FOS ngan harga
23 hinggit. Memang la jauh panggang dari api
nak beli baju baru yang sehelai RM200.
Baju lama buleh pakai lagi, buruk? yes,
tapi buleh pakai lagi.
Nak membeli baju baru hanya sempena
ngan nama raya.. tak kot,
nak amik sunat pagi raya?
Pagoda dok ada.

Mengetahui perkara ini,
Mama pocket mengambil langkah inisiatif
membelikan pocket baju raya.
Yeaaaaa!! syok nya tak terhingga.
Pocket paham yang pocket ni dah terlalu tua
nak dibelikan baju raya, tp dah orang nak bli...
Terima jer lah..
Ahad lepas, ikut mama gi butik.
Serious terasa cam darjah dua balik.
Disitu pocket disuruh pilih,
Pocket macam biasa cari yang paling simple.
bukan kerana pocket ni bad taste,
tapi pasal pocket tak nak 'ketuk' mama banyak
sangat. Yang lawa lawa mencecah riban riban

Baju baju kat butik tu mahal mahal!!
n here it is, baju raya pocket...
RM200 tu beb!! bangga siot!!



Tak cukup ngan baju raya,
Mama kata kena beli aksesori lain
supaya anak nya nampak ensem,
aksesori tangan yang pocket dapat.. yeaaaa!!
lawa tak?






Dah, baju dah ada, aksesori dah ada..
Songkok?
Ini dia songkok utk raya tahun ni!!
Bagi kamu yang memang selalu beli 'songkok'
macam ni mungkin kamu merasakan 'songkok'
ni biasa... tp bagi pocket ni abih hebat dah!!
Terasa cam nak pakai tak nak buang dah woo!!
(Current songkok yg 60 hinggit tu jer,
skadar tak nak bagi JPJ tahan)

masaalahnya,
motor pocket tak matching
ngan baju ni, almaklumlah,
EX5 cabuk jer... abih laju
buleh gi pun 70 km/j jer poon..
Adehlaaa.. kena tukar motor
kot..

pocketeers, dah shopping raya?

24 comments:

Aemy Shamy said...

hahahah..ni la baju raya paling cool! xda sapa boleh lawan ni..hehe..ala kira ok la tu motor tu drp xda langsung..heeee :)

hanaahmad said...

sesuai la tu. pakai raya confirm ramai aweks tengok. kih3

banji said...

aiseh.. kena cekau jugak le baju raya kaler hitam tahun ni bagi matching.

rasanya boleh faham apsal dpt baju raya ngan songkok tu :)

izzah said...

Kretip & inovatipla kiranye...
M
Outstandingla pada pagi raya kalu pakai baju ni...

HEMY said...

hahaha...ingatkan kisah benar tadi..heee..

teringin gak aku beli benda2 tu..tapi tggu ada superbikeee

Pocket said...

Aemy,
baju raya paling cool kan!!
yes pocket tahu :D
ingat nak gi beraya pung ngan baju ni :D

HanaAhmad,
aweks tengok sambil kater ..
'motor tak seberapa, outfit mengalahkan cub prix, apa la punya pakcik..'
gitu gitu .. oh oh!!

Banji!!
hehehe, kena la baju itam gak,
baru matching,
kita rempit dua nanti!!
hoyeah!!

paham kan kenapa dapat baju tu?
but that will be in my next post :D

Izzah,
kreatif woo!!
orang lain tak wat lg nih!!

HEMY,
Memang kisah benar!
pocket dibelikan baju raya.
cuma bukan baju melayu laa..

Superbike?Jangan la kata gitu,
daah pocket malas nak pakai ngan EX5 cabuk ku. ohh

Kak Long Mawar Merah said...

Kalau pocket pakai pergi bawak sembahyang raya,lagi outstanding! Ngeh3!

intan.maisarah said...

baju raya
hihi
terkenang pada mereka yang kurang berkemampuan
yang hanya mampu menelan air liur melihat rakan taulan berbaju raya .

Pocket said...

KakLong,
heheh, memang outstanding, tp songkok tu tak cecah dahi tuu..
adehlaa..


Intan,
joke aside,
pocket pun sebenarnya tak der baju raya tahun ni, jaket keselamatan tu satu hadiah, dan pocket memujuk hati yang ini baju raya. sndiri pun teringin nakkan baju melayu baru.. :)

intan izani said...

suruh mama belanja motor pulak la..hehe

echaRierie said...

cayala pocket..sgt2 awesome ! hehehe..
upss..sy pn baju raya pakai balik sbb sy bkn jenis beraya kt rmh org kt sini..hahaha..
baju biasa je sy shopping skit.. :)

biLa aKu muLa mEmbEbeL.. said...

pocket! kelakar lah! haha~

cantik baju raya. sokong raya takyah cakap la. =p
awal2 bukan main dia duk gebang cam pakai motor Kawasaki Sport Ninja.
tapi takpe Pocket, biar motor low profile pun, orang kata gaya tu penting.
=)

p/s : imma big fan of Sportbike! kalau la dapat satu! wohaa~

Anis izyan Abd Rahman said...

tak de baju raye ~

Qaseh dalia adelia said...

hahaha ..xpelah motor tu pun ..

Finaz Jaafar said...

stylo ah pocket !!! cewahhh..
ptut la tkut beribu riban..rupenye set ni..igtkan cari baju melayu,,tu pelik pe hal smpy bribu..heuheuhue

una berry said...

excited dgn baju raya anak je
i xde baju raya xpe :D

Ain Atika Zailani said...

perrgghhh itubaju raya kau.. gila ahh.rock betul tuh..ahhahah wehh entry sims dalam proses nati den siapkan ye..haha bz skit..kena buat entry yang senang dulu.hahhaha=)

Pocket said...

Intan,
tak der nyer pocket nih ada kekuatan lagi nak mintak motor, dapat glov ni pung dah malu alah dah.

adehh..

Echa,
tu lah, pakai balik baju yang masih lagi cantik apa salahnya. wit utk raya tu guna utk buat bbq ker.. bihun sup ker.. jamu orang makan laaagi berkat :D

Jay,
Memang kelakar, tu jay tak tgk gambar pocket naik motor cabut tu ngan baju besi tu lagi, pergh!!

kamu kalau ber superbike memang lah comelnya, tapi camana ngan helmet n tudung nyer nanti?? cam susah jer nak ber shawl bagai kalau nak pakai helmet.

Anis,
Meh abang belikan.

QasehDalia,
tak per ker? tak nanti orang kater over protective ker?

Finaz,
betul, baju melayu takkan sampai riban, tp baju ni memang sampai, ada satu glove tu RM600!!
pergh!! teknologi apa la yg dia pakai.

Una,
heheh, last last kasut raya anak 3 pasang 36 hinggit each, mak nyer pakai vincci 29.90 jer kan .. heheh:D

sila beli sepasang lagi utk mak nyer juga yer :D

AinAtika,
Loh, terimakasih sebab pulunkan entry sims tu.
peminat sims mesti suka :D

Rock? Rock oooo.. :D

nadiaazira said...

suka tang songkok tu!
cer pagi raya jadi imam...
comfirm pak imam resign pagi tu jugak! hehehe...

kidding... =)

biLa aKu muLa mEmbEbeL.. said...

oh no no.
shawl + helmet is even easier than tudung +helmet. coz takyah nak kisah the tudung akan kerepot ke apa.
plus, shawl have no standard style, so that if i wear it huduh cmne pun. ppl still tengok n say "gaya baru kot" but not "eeh,jay, tudung awak senget la"

faham tak? i hope u'll understand.
sebab takde image nak buat demo. haha. =D

Pocket said...

NadiaAzira
kalau pocket jadi imam ker?
sure orang sangka masjid tu nak kena bom, pasal si imam nyer pakai 'songkok' special :D

Jay,
oh oh!! betul gak,
kalau shawl tu senget benget pun, senang lagi nak betulkan dari tudung bawal.
plus,
tudung memang ada standard style dimana penyambung bawah dagu tu memang la kena ada disitu,

senget sikit, sure dah perasan nyer :D

biLa aKu muLa mEmbEbeL.. said...

pandai anak Nespray ni. =)

Liza Razak said...

cool ape kalau jacket buat baju raya !! saya dah beli baju raya :)

Sarah Mohd Saleh said...

kite pon pkai bj murah jgak en.pokettt.klu xnk jaket tuh dgn motor,bwak lahhh naek beskal plak.hehe