Thursday, August 11, 2011

368. KalauHati Nak..


dialog i had the other day...



'kenapa? u suka dia ker?'
'eh mana ada!! dia ngan i just kenalan jer,
lagi pun dia pa
nggil i kakak lagi.. tak mungkin
apa apa nak tercetus antara kami'

'amboi.. penafian tak hengat nampak..
dia macam mana? dia suka u tak?'
'tak der lah!! i ngan dia tu kawan jer..
dia panggil i kakak kan,
lagi pun dia
dah beristeri..
mana mungkin'


...adalah dialog pocket ngan
sorang kawan yg berselingkuh :D

Citernyer pocketeers,
kita ni daging yang lemah,
kita bukan malaikat yang tiada nafsu,
kalau kita nak kan sidia, tak kisah lah
camana pun status dia, kita tetap nak.
(Dapat ker tak, lain cerita ok..
pocket nak BMW 5series,
tp tak dapat dapat pun..)
dan kalau kita nak,
kita impikan sidia tu siang malam.

Si dia bukan untuk ku,
alasan nya mungkin banyak,
mungkin satu.. dia dah berpunya,
dia jauh, dia tak suka aku?
dia terlalu 'mahal'
memilikinya merbahayakan kesihatan,
sekangan undang undang. Peraturan agama.
biarpun apa alasan yang diletakkan didepan kita.
kalau nak tu, nak jugak.. Betul tak?

Si dia bukan untuk ku,
dengan alasan alasan tadi mampulah mata ini
tertutup dimalam hari, terus menzikirkan
kepada diri ini kenapa kau bukan milik ku,
kamu dah berpunya,
kamu jual 'mahal'
kamu terlalu comel,
halangan agama, halangan undang undang...
kita tak leh bersama tanpa 'lesen'

Tapi.. nafsu ini selalunya menang.
kamu tetap muncul dalam mimpi sedarku,
ku bayang kan jari kita bertautan.
tubuh mu ku belai, memahami satu sama lain,
tempat tempat yang akan kita lawati,
bandar bandar? KLCC? bandar singa?
kampung kampung?
suaramu, bagaikan muzik ditelinga ini,
Akan ku jaga dirimu bagaikan puteri,
Takkan kubiarkan kamu sejuk,
Takkan kubiarkan kamu panas, ini janji ku.

'Aaaah sudah lah pocket, bangun dari mimpi mu,
kamu tahu kamu tak setaraf, dia jauh, kamu tak mampu'

adalah kata kata diri sendiri untuk meredakan runtunan hati.
kata lah pocket, halang lah, talk some sense to me,
kalau dihati kamu ada cinta, biarpun terlarang,
mahumu tetap satu kan.. tetap dia,
laki orang? bini orang? berbeza bangsa, agama?
apa lah sangat banding ngan cinta yang bagai
tulang ikan dalam hati ini.
Menusuk hati sampai terasa sakit. sampai kau
pekup tulang rusuk kiri mu.. terasa sakit.
kamu tahu dihatimu ada cinta,
dihatimu, kamu mahu.

aku tahu, jika aku berkerja lebih,
OT lebih sikit, McD dimalam hari mungkin?
pastinya hari akad nikah ku akan tiba,
tapi tunggu.. kalau tak dengan 'lesen' pun..
aku tetap nak. dan aku tahu dia OK.
nakal nakal jom,











Pocket mahu kamu cik adik hitam manis, nakal nakal jom >:D

Naaaaaakkkk!!! yang betul punya!! nak buat sidai kain.. (Tak lah kan..)

10 comments:

tehais said...

Tu maknanya mahu tapi malu.hoho :P

p/s : As Salam. Lama tak lalu 'sini' :)

~Cahaya Hati~ said...

aku mahu dia...
tapi dia milik 'dia'...
lantas aku lepaskan...
agar 'dia' bahagia...

echaRierie said...

haha..xleh2..
klw nk cari org len yg single..hahaha..

amboi..bahaya sungguh pic itu..
nak jgk la..kita men police & thief..

Aemy Shamy said...

cinta itu buta....
membutakan mata smpai x peduli ngan harta, umur, jarak, & even status..
membutakan hati smpai x peduli perasaan org lain yg sudah memiliki seseorang yg kita suka tu...
klu sy tau org yg sy suka tu sudah berpunya, sy x layan dah...sy x sanggup happy d atas air mata org lain...

Dhiya Fariza said...

Double meaning entry ni :D

Pocket said...

TehAis,
yer, pocket pun dah lama tak bertandang sana :D
kita mula kembali yer ..

CahayaHati,
masih impikan dia?
sampai bila kan..
pocket kalu
sampai bila bila... ^^

Echa,
tak nak,
pocket nak yang hitam manis tu gak, maybe berbeza model, tp nak yg tu gak :D

Aemy,
betul betul,
kalau dah cinta,
biarpun diluar logika,
tetap jalan diusaha,
direntas diranduk jua.

kamu munkin boleh,
pocket perlu dihalang,
kalau tak.. mengembara
juga lelaki ini kearah dia.

Fariza,
Double meaning?
tak tak.. meaning nya satu,
diputarbelitkan jer bagi nampak macam dua tiga atau empat :D

biLa aKu muLa mEmbEbeL.. said...

wow! ehem..
=p

p/s ; lelaki selalu ada masalah camni. nak tapi ada batasan adat & syariat.
mohon pada tuhan, insyaAllah.
kalau tak dapat yang tu, dapat yang lagi baik dari itu. janji tuhan. =)

Anis izyan Abd Rahman said...

anis nak mini coop , setiap hri usha mini coop jiran , dapat , dapat tengok je hari-hari , buat hak sendirinye . belum lagi ~ heh

Pocket said...

Jay,
alaaaaa... eleleleleleh,
(ngan intonasi memerli)
perempuan pun ader laa..
pasal kurasakan semua buleh relate
tu yg pocket post tu :D

anyway..
kita bukan mencari yang lebih baik,
kita mencari yang 'itu'

dia macam ayat..
alaa kumbang bukan sekor,
bunga buken sekuntum,
tp satu jer bunga nama jawahir,
dan bunga itu kamu.

Muahahahahaha!!!

Anis,
kan, anis paham kan perasaan yg cuba pocket hidangkan kat dlm post pocket kan.. dia macam naaaakkk sesangat.. tp tak leh dapat.
ataupun tak patut usaha..
ataupun ada empunya mini cooper tu dok pegang parang kater .. langkah mayat aku dulu..

sapa kata kita perlu dapat.
kita buleh jer berbahagia ngan yang lain...

tp perasaan 'nak' tu tetap satu.
dan yang satu tu kamu :D
(Sambil membayangkan mini cooper itu.)

biLa aKu muLa mEmbEbeL.. said...

haha~
yeaa,ur right.
perempuan pun sama.
selagi namanya manusia sure takleh lari dari perasaan normal tu. kan? =)

bagus la,syukur. u want it sooo badly, and u know there are the limits that u have to obey.

parasaan cinta tu kurniaan tuhan, so in term of nak dapat cinta manusia, kena kejar cinta tuhan dulu? kalau dia tukar perasaan cinta pada benci, amacam?
pheww, nauzubillah.

anyway, not to blame anybody, but i pun pernah rasa camtu. =(
pergh,sakit seyh. but doa kat tuhan, tiba2 rasa biasa2 je, mungkin sebab belum masanya kot *ayat pujuk hati*
:)