Monday, November 23, 2009

231. Lempang Lempeng Kelempung

a post with a title just like what MsCheryna Pirez kept on doing
at her blog recently, menu just like those in Cafe World.

'OOOiiiii!! hang check lagu mana ni,
awat dok mai lagi barang shining nii!?
check ngan mata ka idung wei!!?'Pocket was shouting
cause somebody else just shouted at him for letting
defective part gone into the production line.

now people, this metaphor of saying..
'hang ni check ngan hidung kot!!'
is actually saying 'hang ni anjing kot'
because dogs are a being that searches using
its smelling ability.
Quite harsh dont u think?

'sat sat Pocket, bagi aku check .. '
the guy who checked the part before was confirming
whether it is a valid reject or not.
Farid is a guy who joke alot, well he is also a friend
so that explained why both of us joke alot.
'haa tengok la, hang pusing pi la berapa kali pon,
tegha tu jugak.. shaining jugak... check lagu mana hang nih?'
half jokingly provoked. he didnt answered.
Yes we have a supplier customer relation,
when it comes to work, i keep my straight face
and do what i have to do.
keeping the pressure cooker hot.

since he was not answering, so i poke him on his stomach,
Poke! poke! poke!
he have those after married belly, the soft and bouncy
kinda flesh. the wife must be cooking him delicious meals.
'wei, sat la pocket.. aku nak konpom nii' chuckling smiling bitterly.
'nak kompom apa lagi, teghang dah..' n i poke him again,
Poke! Poke! Poke! 'wei.. jangan la wei, buat keja buleh dak?'
he is irritated with me poking.the smile faded
'elleeeh, buat keja konon, kalau hang buat keja benda shining macam
ni tak mai la, buat keja konon' and i poke him again.
Poke! Poke! Poke!
If there is a sound everytime i poke,
it'll be toing! toing! toing!!

'Wei wan, jangan la macam ni, jangan cucuk aku buleh dak,
aku tak suka la...serious nii.' it seems like he is nearing his edge,
i luv it like this, let him suffer, it is clear its his
problem and he is to be blame.

but i poke him anyway, poke! poke! poke!
'serious konon, pi mampuih la hang,
kalau hang serious buat keja, tak dak la...'
Paaannggg!!!
kena sedas kat pipi,cheh!! tak guna betul,
farid lempang pocket? buleh ka?
tak la sakit sangat, bunyi jer lebih,
tp malunyaaa!! dia yang buat salah,
Dia yang inspection tak betul,
pocket yang kena lempang?
adil ker?

Cheh!!bukan ada ka law about physical contact?
chilanat btul...

19 comments:

kojah said...

tak adil tak adil tak adil!

world is always unfair...

wahhh, tetibe...hahahaha

Pocket said...

Kojah,
btul tu, memang tak adil!!
Hoh!! sakit tauuu..

HoPe said...

baiklah..ade pepatah baru..
"usah di poke perot orang da kawen..pelempang la jawabnye."
buleh?
ngahahah..
tu Farid yg lempang..
cuba Faridah....
mesti termimpi2..;p

mier@merr said...

ish...antaq dia mai cni... nak lempang dia blk...

ish,..brani dia lempang pocket sy...hahahha

Cik Qemm said...

eh tp kalau saye kt tmpt farid pun saye lempang pocket kot. sapa suh kacao org nak wt keja.haha..

p/s:pocket, cik qemm da dpt hadiah da.thanks ye :D

cHeRyNa PiReS said...

siapa suruh pocket dok jeles ngan perut dia yang flashy tuh...eh, silap...fleshy:P

kan dah kena warning...yang tak dengar siapa suruh?

eh, apasal best je marah pocket nieh ek...hehhee..

Lady Dyla said...

ish... suka hatiiii diaaa jeee...


*ckp org suka hati tp diri sndri terjah org tak bgi salam.. :P*

Asslkm..

Sharinginfoz said...

dah click ur cimb.. jom datang sini

LORD ZARA 札拉 said...

wah!
menci!
mana boleh lempang saja2?

nak kena rotan kat punggung tu~
angkat sikit seluar tu~
tonggeng~

zassssssssssss~

Bagus2~
sapa suruh buli my bro?
(sambil jegil2kan mata)

~ mizzAmy ~ said...

hahahaha... padan muka pocket!! sapa suh poket poke-poke-poke perut dia banyak kali. dia dah bagi warning tau. hehehehe...

Ayaq masak said...

Sapa suruh provoke lebih2... nak melawak pun pada2 la...

izzati fuad said...

LOL. :)

lieya orange M.I. said...

...pocket garang sgt...
tu yg kene lempang tu...=D

Kujie said...

la..awat jadi lagu tu?
hang ketegaQ kot

Pocket said...

Hope,
jolok perut, cubit perut,
Buah keranji dalam perahu,
jolok la lagi perut,
kang pelempang baru tahu...

hahahahah

Kalau faridah, pocket tangkap kiss balik :D
heheheh
(Considering faridah to comel lah kan, huhuuu)

Miera,
umph!! nanti pocket usahakan,
tak jauh sangat kan alor setar tuu..
heheh lempang dia kuat kuat yer :D

CikQemm,
dah dapat dah? alhamdulillah
sila gi makan ngan baby yer :D

so cik qemm memang rasa tindakan nyer patut la
yer.. oooooo...

Sha,
jeles lah, dia mengembang lagi toing!toing!
pocket mengembang jer tp mcm tak toing!toing! sangat gitu...

suker yek marah pocket yg kena pelempang nii?
tak kesian ker? humm hummmmmm

Dyla,
Kenapa taruk short form..
kan ker sedap sket kalau
"wa'alaikumsalaaaaaaammmm"

Hooh! Suka ati dylaaaaa jer...
heheheh

am lingking u:D



Amy,
adehlaaa, sakit tau amy.
dah tu, bila kita tanya, dia tak nak jawab.
kita tanya lagi, dia jawab soalan yg menangguhkan,
kita tanya lagi, dia senyum pahit jer...

so i poked him:D
yeaaaaa!!!

~LP Lum~ said...

hehehe...cian pocket... :)
kna tmpar.. mmg xadil sungguh...

tp...

pndan gak kat pocket, sbbnya dah d ckp jgn kaco tp pocket xmo dgr... so kna ar "body glove" ;p

apa pun... sy grau2 aje tau pocket... :)

Pocket said...

AyaqMasak,
so kiranya salah pocket lah?
pocket agree!
pocket agree!
pocket tak sepatutnya melawak masa
orang tgh hangin:D heheheh

lenkali tak wat lg :)

IzzatiFuad,
gelakkan pocket yer:D

Lieya,
Kalau pocket yg garang sangat,
mamat tu yg kena lempang,
bukan pocket.. ni terbalik nii..

Kujie,
kami pulak yg ketegaq,
depa hooooo...
kami tak buat salah pon..
(Sambil merapatkan dagu ke tulang selangka..)

LP Lum,
How i wish i can address u wit names like.. anis or ina or satnam heheh

yes, memang dia dah tegur,
tp pocket wat tak tahu jer.
sedap woooo... Toing! toing! toing!
:)

chics said...

garangnya orang tu, lempang balikla, orang memberi kita merasa, sampai time kita pon bagila balik hehe

WTF?

LORD ZARA 札拉 said...

Eh, me?