Saturday, November 07, 2009

223. Hanya Utk Satu Senyuman...

ada la satu movie ni yg shahrukh khan belakon,
Rab Ne Bana Di Jodi
citer pasal Surinder ni yang character nyer seekor ulat buku,
keja pagi balik petang, button up macam nak pakai tie tu,
rambut sikat rapat ke tepi, spec frame tebal ngan talipinggang
sikit lagi nak cecah tulang rusok.. well u know the usual description
of a dork.
Suri kawin ngan awek ni, comei lagi indah,
rambut panjang ke pinggang, energetic and fun,
love dancing. basically the fun group u can easily
find owning people's attention in school cafeteria
with their beauty, Tani was her name, mcm jpung plak.

They led a boring day each day, (basically suri is a boring guy)
untill one day Tani voiced out her interest on join
a Dancing competition. Suri without question handed
her the money hoping that the competition would make
her smile.

she went on the training for the competition where she
met Raj Kumar, who was actually her husband but without
the spectacle and the dorky outfit with hair standing just
like those in KodTen comercial. And of course,
a shaved face. Now how in the hell can one wife cant see
her own husband under the thin disguise is a little bit
questionable but lets just go with the movie will ya.

yes, u know the plot already, she then fallen for Raj
while coming home to her husband daily to be Suri's wife.
Will she follow the cool and fun Raj Kumar? (Who is actually her hubby, rediculous kan?)
Will she stay faithful to her husband, the boring Suri
She will find out who is Raj Kumar, then what happened?

The ending was... well u have to see it for yourself,
get the DVD, or daunlod or anything if u can.
A light movie just to fill in your sunday morning,
But i'll be watching Postman Pat of course :)

yg menariknya kan...
Kenapa lah satu lelaki yg ulat buku lagi tak macho,
lemah dlm sport, tak pandai sgt kat skolah, colour yg
dipilih untuk baju adalah coklat kosong, tiada fesyen
rambut untuk dibanggakan, tiada kawan yang hensem,
tiada keter atau motor ensem nak bagi wife dia bangga.
not to mention walk funny and always bullied in his
own group. Now why would someone like that...

...nak belakon macho, sebagai lelaki yg nothing like himself,
tight pants with colourful shirt, with 'club freak!'
written in labuchi on the chest, hair style that would
attract any body who's able to see the 12cm tower.
a fun and happy go lucky kinda guy who scream 'chalte! chalte!'
out in the open market, and someone who would stand on the
stool after he won an eating competition.

kenapa ya?

maybe kerana nak bagi teman diri ini bangga,
nak bagi si dia bangga nak brag to her friends,
'Girls! girls! smalam kan i dating ngan the pocket!!'
'Seriooouuusss!!! jelesnyaaaa!!! how in the world...'
hoping that all of her friends would be jealous.
nak bagi si dia happy ngan seorang teman yg presentable,
teman yg dia tak malu nak jalan pegang tangan dlm Jusco,
teman yg dia rasa cam nak gi jer tegur any office mate
kalau terserempak kat jusco pasal nak menayang teman dia ini,
Teman yang punya la menarik, pompuan lain duk perati diri ini
sambil si dia duk genggam trophy dia claiming her property.

Boleh pakai tak alasan ni?

Proud or bangga ngan something is also a feeling that would
cause a smile, hanya untuk senyuman itu, Suri pulun...
Hanya Untuk Satu Senyuman
lagu nyer besh :) pocket suka..
Sila lihat di sini untuk sambungan yiutiub

16 comments:

cHeRyNa PiReS said...

Pocket, sila lah ke posting sha hari ini ye. Because you will certainly have to read my last sentence.

I read this book called Cinderella was a Liar. Sebab apa? Cinderella selalu menekankan perfection:)

Dah tau org tuh tak cukup "perfect" pada pandangam mata, sapa suruh kawen? Ohh..lupa. Ini cerita India. Diorang ada kawen paksa. Hehe.

But..yeah. Sometimes taste itu berubah. Masa sebelum kawen that geeky stupid style macam best.

Lepas kawen tiba2 macam bosan!

Trust me, I had a so-called geek as a boyfriend. Mula2 kebaikan itu sangat charming. Tiba2 kebaikan itu sangat bosan.

Perhaps, because my brothers hit my head and asked me,

"What the hell is wrong with you?"

Tiba-tiba tersedar...ooo...baik itu bukan taste sha.

Dan lelaki itu hanya mahu mengelak kebosanan itu?

Super HaNa said...

statement sha!!!!

waatshi juga ada BF yg agak geek dan nerdy

mmg bosan
tp sebab rasa nak selamatkan diri dr BF ittewberlaku curang and tade wat menda pelik2 la kan
ahahahahha

jahat giler waatshi nihhh

tp mmg betul bosan..and rasa hati tak rela utk dia

ohh kasihannnn

sinopsis pocket ttg citer neh wat watashi rasa cam nk tertengokk je citer nehhh

adeeeehhhhh

mier@merr said...

i penah ada bf yg nerdy ni gk.. wooo..sgt tidak menahan.. da la i ni cam huhahuha gk sket... adoi... ssh gk la nak sesuaikn diri... tp kitorg tros jd diri sniri... sbb itu yg wat kitorg rs sling mlengkapi..n yg pnting.. hepi...

tehais said...

nerd takpe asal tak nyaketkan ati..huhu

tak penah tengok pun cita SRK nie..cam bes je

Adila said...

geek? org yg membosankan?
am i a geek? haha mati laaaa~

u know what..
i was checking out mohabatein (lantak la ejaan dia tu hehe) punya lagu ysterday, and obviously tgk SRK gelek~ hahaha
and bam! u also citer psl SRK~ :P

~ mizzAmy ~ said...

amy plak nak bagi contoh lain yer. kawan amy ni perempuan. she's hot and spicy. most the guys kalau nampak dia sure tankap leleh punya...

okeyh, dia ni mula-mula amy kenal tak dek lah sexy sangat. tapi, selepas beberapa bulan dia bercinta dengan bf dia. bf dia mula bangga punya gf yang lincah dan cantik. start from there, bf dia suruh dia pakai seksi-seksi. amy tak setuju lah kan. but yet, depan amy dia berlakon baik skit sebab she's respect me. behind me, dia ikut kata bf dia.

amy pelik, selalunya kan lelaki tak suka gf dia terdedah sana-sini kan? but her bf is different. nak bangga dekat kawan-kawan katanya. it's sound soooo jerkk.. sepatutnya dia sayang gf dia dengan me'respect gf nya itu. tapi nih sayang apa pun tak tau.

they are still together sampai skang ni. and amy hope will last forever. sebabnya, i'm sure my fren itu akan gila kot if bf dia kawin dengan orang lain.

Cik Qemm said...

hmm ada orang selesa dengan karektor sebegitu,dan selalunya perempuan queen control akan suke mereka yang mendengar kata. maybe geek dan queen control sesuai bersama.

tapi kalau kejap geek, pastu kejap pulak jadi orang lain,erm tu tak tau la motif nye kenapa.

anyway,lama tak tengok cite hindustan!

Arjuna Qaseh said...

xnak komen this topic boleh?

Pocket said...

Sha,
taste berubah!? meaning sebelum kawin dia tu baik n homely kinda guy, pas kawin.. sibini nya nak laki nyer more outgoing kinda guy?
aduhlaaa.. susah la nak kawin camni.

but i do agree with u that taste memang buleh berubah, sebelum kawin ingat perangai dia yg tak domestic tu besh,
skali pas kawin, dia jadi domestic sangat sampai gotong royong kampung pun tak join, surau pun tak pi, jiran sebelah nazak pun tak jenguk...

tu domestic sangat la plak kan. heheh

baek is not my taste also, or atleast i think so..
am i?

HanaChan,
basically sha suka lelaki noti:)
huhuuuuuuuuuuu!! tanya dia noti yg camana dia suka:D

so sha ingat geek takkan berlaku curang ker?
being a geek and being faithful is a different thing honey:D
and u dont wanna put your marriage on the stake for your experiment ^^

gi tgk! gi tgk!
tp tak masuk wayang kot,
daunlod jer la kot.. tu pun kalau ada..
tgk yutiub dulu ada clips lagunya :D

TehAis,
sakitkan ati ?
camana la agaknya nerd nak sakitkan ati?

sila tgk:D

Adila,
how do we define a geek in this new age world.
someone who spend most of his time in front of computers being excited over a smiley face a lady-like-nick sents from an unknown IP Add?

then all of us are :D
Filem yg dia belakun kat melaka tu bila nak keluar yer? nak tgk melaka dipenuhi penari penari extra yg colourful:D

heheheh



CikQemm,
to have certain control kan:)
tp geek ni tak beshnyer, diorang baca buku pasal hukum hakam banyak,
and they always know their right:)

so kena pandai woo kalau nak queen control ngan diorang nii:)

Pocket said...

Mier@
penah as if dulu, past tense gitu?
umph, so what happeneD?

nutting wrong wit what is he like,
or how is she like,
ensem,
glamer,
low profile,
tabligh,

asalkan saling cuba menghappy kan masing masing,
bangun pagi... pikir..
'apa yg aku buleh buat bagi Miera happy?, aku buleh...'

n if she's thinking the same thing too, it'll be a match made in heaven

Amy,
so basically mamat dia menggunakan dia sebagai trophy for victory measure,
kiranya macam drive bmw jgak lah, tanda seseorang yg buat MLM tu dah berjaya.

well, tak dinafikan. tp kalau pompuan suruh lelaki dress up, its harmless.
tp kalau lelaki suruh pompuan dress up.. it'll be dress less.

pasal men is attracted to woman with more skin showing. but woman is attracted with man with good posture,
nice bon bon,
kemas lagi bersih,
strong jaw bone(?)
ngan kasut yang sama dua dua belah.

so ada different disitu,
sila suruh kawan anda refuse sesekali :)

moga mereka saling happy menghappykan masing masing.

CikQem,
hooh hooh,
kejap geek,
kejap narcist :)
heheh berlainan sangat tu,

tp usaha surinder utk menghappykan taani partner adalah amatlah besar pocket rasa.
nak wat gitu jgak lah:)
heheh


Arjuna Qaseh
and your reason would be?

cHeRyNa PiReS said...

sha kata dia suka notty yang notty.
not being geeky lepas tu curang ye.
nasib baik dia curang kot, cuz kalau dia tak curang then i don't have reasons to leave him?

sebab sha taklah kejam sangat to say,

"Abang, I'm leaving you today because you don't know how to laugh at dirty jokes! Saya boooosaaannnnnn..."

C'mon...itu sebab adik2 tuh hentak kepala kakak diorang sekali.

Kerana lawak mereka hanya dibalas senyuman sumbing dan malu-malu.

Lagipon Sha sudah lepas phase SRK tukar jadi Raj Kumar tuh. I did try to change into someone better for the sake of a relationship.

Jadi Sha yang tak gelak over dirty jokes.

Tp rasa sangat merana beb!!!

Tidak, I have to be myself:)

* Soalan terjawab tak? Cettt...dah double karangan dalam blog org nieh!!!!

~LP Lum~ said...

ahaks~ xpenah ada bf yg nerd.. cz sy jth cnta sekali aje dlm seumo idup sy.. bf sy nie ngalahkn apek senario.. (so tau kn perangai apek mcm mna) ;p

p/s : sy xblh tgk citer2 hindi nie.. record sy paling lma tgk, 5 10minit aje... pas 2citer 2 tgk sy tido lak... ;p

Rashid said...

salam

Pocket, alaa nampak gayanya kena tengok citer ni. nampak best je..
Nampak sivik orangnya tapi hah!!sekali diaorang tunjuk kelainan, gempar satu dunia..

Signorina Syima said...

suka ngn statement cheryna pires...

hi en pocket!!

Nem0 o0h Nem0 said...

alaa kalo dpt bf nerd,try la ubah dia slow2.. tapi kekadg nerd bgs jugak,tak menyakitkan hati..hehe

Full Name: Nas Adora Mohd Dan said...

die sebenarnye 2 je dlm hbgn nie...JUJUR antara satu sama lain...dan sikap dan interest yg berlainan mesti akan kekal....