Monday, October 19, 2009

214.OyaBaka!!

Tuan Pengarah, tumpang gambo sekeping yer :D
Pocketeers,
as per mentioned above.. pocket cuti balik kampung,
skali deepavali diorang kasi cuti panjang wooo!!
Jumaat (Force OT)
Sabtu (Tp kna Force OT lg)
Ahad (Line stop.. thank god)
Isnin (Still kna Force OT jgak... ooiii!!)
korang tgk!! pat ari pocket dpt cuti.. yeaaaa!!
so since jumaat tu pocket ada kelapangan sikit,
hantam gi tgk jgak PAPADOM!!, kalau tuan puan perhatikan
ticket itu, pastinya dpt perasan bahawa... pocket nyer schedule
ngam ngam jer ngan smayang jumaat ... heheh silap sikit jer sangkoottt!!

Masuk wayang terasa jgak la kekurang orang nya, tp still boleh dikatakan
sweet spot dalam wayang tu penuh la .. sweet spot jer!! bukan seluruh panggung,
wayang start ngan boria.. peh, actually pocket yg duk kat penang ni pun jarang
tgk boria, skali boria yg memulakan cerita, teramat la syahdu nya..
Boria menghiburkan apa Cherynaaaaaa!!!
n mula lah penyiksaan peparu pocket kerana lawak yg banyak sangat
tak henti henti memang tidak sihat utk peparu ini :) heheh,

I enjoyed the movie, it was a simple movie, a story about a stalker.
Everything starts with Saadom a nasi kandar cook who have a lovely wife...

Eh i'm not going to tell u bout the whole story!!,
u guys go and find out for yourself!!
n lets talk together somewhere :D
put your handphone no here and maybe we can talk :)
not adviseable but adore such a daring move :D

The movie was simple enough for anyone of us to understand,
it was not like LosDanFaun where it leaves u with question for
someone else who concentrated better to answer.
Although a question like 'eh bukan bini dia dah mati ker?
camana bleh dok jadi tukang kebun sama nii?'
is only for those who dont have any imagination.

Ihave to agree with Cheryna Pirez about some little details
was not put into consideration by the Pengarah tersayang
like how UiTM Shah Alam doesnt allow jeans to be worn in campus
(Betul ker nii?)
n i've just noticed dat Saadom is a penang guy who say..
'abang keje ni kan, kejap lagi tak boleh ker?'
when it should be 'abang kheja la, tunggu sat lagi tak buleh kaaaa?'
but he must have his reason and the question
'does the little detail be damaging the whole movie anyway?'
would be valid.
if we are so into details dik.. then the beruang in the last scene should
be a better beruang dont u think? CGI maybe?
Tapi pocket, dalam post hang dulu 43. ThePocketenKingdom
u did mentioned something bout little details kan?
yes, it would be better yes, so afdlin shauki, please consider :D

But then again, for me as long as
The message goes accross and it doesnt change the whole story by such details
would be ok lah kot kan^^
Yer la kalau ada scene Cik Miasara bersampan keluar dari perkampungan
hulu banat dan berjumpa ngan cik wajib tayang before they even masuk skolah
baru tu adalah terlalu menyesatkan lah, naik sampan dari maner? sungai dua?

Kepada pocketeers sekalian, selagi sempat masa wajib tayang ni,
silalah gi tengok. jangan jadi macam farid.
dia cakap terang terang lagi..
'hang nak pi tgk citer melayu!!? awat?' buleh tanya tuu, adoilaaa.
'aku suka afdlin shauki, n aku sokong industri perfileman negara'
'aku tak tengok filem melayu kat wayang, raya aji ni nak kuar tv dah poon'
'raya aji tu lamat lg...'
'DVD addaa apppaaaaa'
humm hummm,
kalau kita tak sokong product kita, org diluar sana lagi la..

11 comments:

miera a.k.a merr said...

haha ...relax pocket... sila janga terlalu emosi pada tanah.......

wakaka...sgt suka crita tu.. my fren smpai hairan.. i tgh lap air mata..but at the same time tgh gelak guling2(hiperbola tol).. tp last vid yg mia wat psl ayah dia sgt sweet...

but...yang pasti enche wajib tayang yg sweet lg kiut tetap best..

scene last paling xley blah... mungukz....

cHeRyNa PiReS said...

encik pocket...

sha masih belom boleh menerima boria itu k...sori...itulah part yang akan buat sha gelak sampai menitiskan air mata (tolong...tidak boleh terima lelaki menari begitu!)

hahahaha...somehow boleh agak pocket akan kuarkan kenyataan small details ini..kerana mungkin dgn kewujudan kabir bhatia tiba2 cik sha menjadi seorang yang sangat2 particular abaout small details. tp kadang2 small details itu membuatkan kita terfikir, "amboi...telitinya!"

contoh, dlm borang nak amik sesorang bekerja biasanya dia mesti tanya pasal biodata anak....so that dia boleh tgk, dll...

but then again, macam review kabhi kushi kabhi gham, we have to separate the reality from the film...baru boleh enjoy.

maybe cik cheryna pires perlu melakukan begitu:)

regardless, maybe the element missing was a cinema in penang. sebab sha tgk kat seremban with a form 5 boy di seremban, bukan dgn 30 year old man bernama pocket:P

* takleh cakap byk...let them watch:)

filantera said...

dah tgk semalam!!

hahaha nice nice!
hmmm wat to say -
(warning - spoiler below)

- kalau kita bleh abaikan rule of reality "naper jack sparrow boleh tolak kapal besaq ngan ketam batu.." maybe we can abaikan jgak logik of the 'real' rule of UiTM, jeans, borang, naper jaket saadom pakai sykt sub-con, or how wud a gorjes lecturer fall in lurve with a gardener kan!?

- hahaha the scene where wife dia muncul tiba tiba ngan dress macam macam and menari last sekali tu best sgt!~

- zombi kg pisang rox!

fitriah said...

kelako..kikiki

lieya orange M.I. said...

...alaaa, naper pocket tak cerita habis2...
...lieya mcm tak sempat ker nak tgk...
...kene pg sewa dvd la camni...

...owh, lieya sewa dvd original tau...
...kira syg jugak kat ondustri filem negara ni??...
...=D...

Ayaq masak said...

Nak tgk..Setem sama Papadom..huhuhuhu

Kak Long Mawar Merah said...

Memang banyak filem atau drama kita yang kadang-kadang tak ambil berat tentang hal2 yang nampak remeh tapi boleh mencacatkan cerita.

Lum tengok lagi papadom tapi baca komen pocket tentang filem ni, rasa macam tak sabar2 nak pegi tengok...

ZARA 札拉 said...

citer itu best!
sungguh!
dan teringat dengan Allahyarham Yasmin Ahmad. She's a great director and luckily Afdlin is a great director, actor as well.

banji said...

adeh la...

ntah bila lah boleh tengok. tak pernah nampak wayang lagi ni kat lahad datu ni.

~ mizzAmy ~ said...

amy tak g temgok citer nih lagi!!! bila entah punya masa nak g tengok wayang. :(

HoPe said...

"UiTM Shah Alam doesnt allow jeans to be worn in campus"

Hehe..salah!they allow us to wear jeans except for Monday and Friday..

Btw..betol jugak actually...kdang2 kter terlalu pentingkan details2 yg merapu2..smpai kdg2 x dpt nk message yg sebenarnya nk dsmpaikan in that movie..:)