Sunday, October 04, 2009

207. Iklan SIlky White

Pocket terpaksa menonton iklan ni over and over again, just to get the right smile, the right moment of pic to put here, (Guna printscreen jer poonn..) tp kenapa pocket still download masuk henpon utk tgk lg dan lg?
Ting Tong
'assalaaaamualaikum!!'
'waalaikumsalam'
'heeei, cantik nyer neck...lace' (Haaapp! tgk mana tu?)
'thank you, mak punya, j0m jumpa mak'
sambil lari lari bukan anak sangat
'ehh!ehhh! bunga awak!!' jerit si BF kepanikan,

'hai auntie,'
'that's granny la' balas sigadis dlm kabaya merah
'hai auntie,'
'that's aunty meilin'
'maak' kata sianaknyer menegur mak nyer yg baru abih letak teh.

n mak nyer punyer appearance shot diorang buat ngan angin angin nyer lagi, konon nyer nak enhance keindahan middle age woman. Best shot tu, tp rambut tu kenapa nampak banyak sangat? tak melayang plak..

si BF nyer ter'bagi' bunga tu kat mak nyer,
kan tadi duk kater..'eh eh bunga awak'?

'thank you' kater maknyer,
entah kenapa ada telog cam omputeh sikit.

si anak nyer plak perasan yg BF tu dah terinterested ngan mak nyer.trus merajuk... n lari berharap dikejar, nasib baik dafi kejar, kalau dilayannyer mak tu sampai petang? tak ke haru?

'tungu tungu' sambil mengejar,
'mak saya cakap, kalau nak tengok rupa isteri kita bila dah tua, tengok mak dia, bila saya tgk mak awak tadi, senaaaang hati saya'

dan saripah senyum kembali,
buat muka comel muncung sikit. ahai comei..
ngan mak dia lalu lagi kat latarbelakang,
slowmotion n senyum nyer yang tak la normal sangat,
menjeling ke penonton...

1) suka sangat ambut saripah yg ni,
saper saper yg wit dis haircut bleh tlg
angkat tangan?
nak tanya.. camana korang kabo kat
mamak gunting ambut tu?

2) punya la bangang nyer alasan,
'senang hati saye' konon
pocket pun tak percaya kalau the condition reversed. ada ker sesapa diluar sana buleh percaya ngan alasan gitu?
huh!!



jangan kataaaa,
ramai young bloke fall for
a more matured woman nowadays,
humm hummmm...
but in my case,
she'll have to be somewhat 55 lah,
ooiiii!! tak buleh tak bulehhhh...

19 comments:

Najlaa Raihana said...

haah...iklan ni mmg comel. Tapi maybe to a certain extent btol gak la tu rasenye. Pnah dengar tak, org kata, kalau nk kenal hati budi perangai sbnar seorg pmpuan, kena tgk maknya, dan kalau nk kenal hati budi seorg lelaki, tgk kawan-kawan rapat sekelilingnya...

Pocket said...

tang part kawan kawan rapat boyz tu mungkin betul, pasal kalau dia kawan ngan taik pit, surely dia pun taik pit jgak.. hahahah

kalau dia kawan ngan investors?
huuuuuuuu....

tp iklan ni comel kan,
sila jawab soalan 1)
heheheh:)

miera a.k.a merr said...

sgt comel iklan ini~ *thumbs up*

cHeRyNa PiReS said...

kelakar iklan nieh.

anak rupa cina.
mak rupa bangla.

macam mana anak rupa cina boleh rupa macam mak rupa bangla di hari tua.

kuat betul genetik ayah gaknye. sikitpon budak tuh tak rupa mak dia.

am with that short hair tp tak selawa rambut amani. cuz her hair is straight and mine is not.
senang je kalau kedai rambut pompuan, bukak mag...tunjuk gambo. mulalah kelam kabut hairdresser tuh:)

alasan tuh takleh diguna pakai. cuz, mata asek melilau2. kalau sha jd that cute girl, harus lelaki tuh dicampak dalam lubang jamban. hehehe. (tp i'm not cute, maybe that's the reason i'm smarter..ceewaahh...perasan plak)

What's up with the jacket and westerner's outfit? tak menarik langsung lelaki tuh. penat je awek pakai kebaya merah:P

sweet-girlicious said...

is there any advertisement like that?? napa x pernah nampak??? nampak sangat jarang tengok astro ria.hahaha

sweet-girlicious said...
This comment has been removed by the author.
~ mizzAmy ~ said...

amy pun suka iklan ni. tapi apa motif dia sebut NECK...LACE tuh? still blur..

ZARA 札拉 said...

Hahaha~
Iklna ni sungguh tak boleh blah.
Walaupun masih memikirkan ia mendasari realiti hari ini. Mata tak berkelip tengok mak nya tu~ Isk isk~

Nak potong rambut camtu, selalunya akan amik figure yang famous. Kalau selalu gi saloon Cina, Zara akan cakap artis dorang yang famous yang wat rambut cam yang Zara nak suruh digunting. Tak pun kalau ada magz ke, tunjuk dan explain camne kita nak.

=)

Cik Qemm said...

tunjuk gambo amani kt hairstyler,then that's it.

kalau tukang gunting tu reti buat,menjadi la rmbt tu :D

Princess Liyana said...

hahaha iklan ni comel :)
hik hik..tp kelakarla dgn mak nya pn leh jth hati...hahahaha :p

lieya orange M.I. said...

...lawak la iklan ni...
...tiba2 iklan bedak rupenyer...
...ingatkan pasal brands ker...
...dafi kan duta brands...huhuuu

Super HaNa said...

tang tarik tgn bf lari keliling rumah tu kelakar

banji said...

menjawab soklan 1 - sori bro... sampai skrg rambut sendiri pun tak reti nak cerita, which explain the "hentam sajalah mamak" style in the end.

iklan yg mmg menarik... scene paling best ialah time mak dia lalu kt background :)

Pocket said...

Miera,
comel kan...

Sha,
kesitu plak,
memang la wajah nyer tak samer,
tp considering gitu, anak brus wilis dlm filem daihad 4
pun tak sama jgak muka, (Ker pocket jer yg tak reti tgk heheh^^)

heheh, kena humban dalam jamban?
adoilaa.. bebila pocket gi umah sha,
pocket tak nak melilau mata nengok orang lah.
nasib baik sha the only girls dlm family sha.
kalau tak..
(Buleh kenen adik ker ^^)

jacket and western outfit?
menunjukkan yg lelaki tu pulun nak impress.
sampai tak kena tempat:D siap bawak bunga lg!
heheh

Fiona,
tak, iklan itu tak keluar kat astro and
please bear in mind that pocket tak der astro
so pocket takkan buleh tgk apa apa yg kat astro tuh.
adohlaaa... (Sedih nii sedih nii)

Amy,
pocket pun tak paham jgak,
tp the only explaination yg buleh kita buat pun adalah...
dia penggila tengkuk, n dia nak komen kater,
cantik nyer tengkuk,
selama ni saripah duk pakai tudong kot?
first time masa raya bleh nampak tengkok saripah.

tu jer la pon..

CikQemm,
heheh, memang buleh, tp kalau setakat tunjuk kat kedai siam guar sano nuu, surely tak jadi.
lagi dia rosakkan trus :D

so basically kna tgk ambut la jgak kan,
tp kalau considering tak der gambor camner?

Liyana,
buleh! buleh! buleh!
kalau ngan mak yg cenggitu,
pocket pun belum tentu selamat ..
hahahahahah
(Buleh ker buat pernyataan gini?)


Lieya,
hooh kan, kiranya mak dia duk pakai bedak tu la,
kalau ada org tgk, mesti ada angin tiup gitu gitu
punya kesan :D

pocket pun nak pakai jgak lah, memoga sejuk sikit masa keja heheheh:)

Hana,
amik lep punya la laju kan,
nasib baik taya tu makan, kalau tak mahu langgaq jer adik dia duk main congkak tu.. heheheh

'eh eh! bunga awak!!'

Pocket said...

Zara,
pocket pernah jgak terpegun tgk org lebih tua, cikgu jpung masa kat UM,
skali dia kata..
'jangan tgk saya, sila jawab soalan!'
heheh kantul ngan satu kelas.. hahah

eh eh!! gunakan artis diorang!!
good idea:D kiranya jangan la sebut saripah armani kan, sebut la alice voon ker, saper saper lah(Pocket tak tahu sgt jgaknyer)
gud aidia:D

Banji,
yep, the same wit me bro,
am sticking to the same ayat over and over again.
'Nombor dua boss!'
heheh n abih la suma rambut dikepala didogolkan mamak tu hehehe:D

time dia lalu kat background ngan senyuman n lirikan matanyer kan..
heheheh tu yg tgk dua tiga kali tu.
adehlaaaa...

Zyan said...

erm iklan comel, tapi agak keliru sape yg pakai bedak tuh..mak dier or anak dier..sbb sblm nih memang la amani yang pakaikan..pastu mak dier pakai jadik lagi cun ke?? mesej tak baper sampai..unless bedak tuh strictly tuk org tua ker..make sense la jgakkan..

Mrs Taj said...

klu tgk iklan ni mesti terpegun..

Pocket said...

Yan,
mesti la mak nyer yg pakai, kalau tak takder la diorang highlight mak nyer keindahan eventhough dah berumur,
basically nak dpt target baru kot, silkiwait not only for muda,
also for those tua yg still muda,
heheh:)

MrsTaj,
pocket pun mesti terkalih n tinggalkan aper yg tgh duk wat, sebab nak tgk saripah amik lep kat korner tu hahahah

ngan muatan pembawa bunga lg!!

amelia said...

bangang la iklan ni....dafi dah la mcm badut..si amani tu pulak terover acting pulak....tak paham la melayu...nak jadi macam omputih tapi takut-takut, jadi la silly girl ni....