Saturday, October 03, 2009

206. Hangin...


Pemanduan berhangin oleh mat bangladesh
yg pastinya datang keja sini mencari rezeki halal.
kat maner dia kutip nii?
ker big boss dia bagi jer kipeh angin ni utk dia baiki dan guna?

camana pun... cara bawak kipeh angin yang macho bro!!
i wonder how do u carry 42 inch flat in that basikal.

mengingatkan pocket kat yap,
dulu sebelum semua orang pakai guna jer
sekoler yg ciput tu n bli tv ganash ganash.
kitorang slalu jer gi kutip tivi kat tpt buang
sampah. Yap lah initiator nyer. penggerak ninja malam.
kami tak curila, barang ni memang org buang appaaa..

kalau pun dah dua ari kat situ,
kalau kering betul betul kering,
buleh jer function.
Considering monitor nyer tak pecah tiga lah kan.

n ada jgak kutu yg amik peluang buat bisnes.
gi kutip... baiki n cuci... jual balik kat yahoo auction
for 50 hinggit harga permulaan.
good idea kan:D

have a great weekend pocketeers!!
pocket keja besok 7am sampai 7pm.. alahai:(

10 comments:

Cik Qemm said...

baru ja angkut 2 bijik meja study yang nak dibuang oleh institusi pendidikan di sini.dengan izin.daripada depa ketuk2 jadi papan,baik amik.cantik lagi woo.

kojah said...

wahhh superb la itu bangla...

eh2 bro...thanx for da advise...betol jugak kn...kne simpn sedikit rahsia utk blogging...tapiii ada ke bakal mertua yg baca???Opssssssss!!sape tuuuuuuuuu??

tehais said...

haha..kelakor tgk org bawak kipas tu.seb bek dia tak bawak air cond..hehe

cHeRyNa PiReS said...

kita tak tau kenapa mamat2 itu nak bawak kipas, penyapu dan sebagainye. for me, bila tgk style dowang nieh makes me think. might be sha dah terlalu senang nak banding ngan bangla. at least kipas melekat kat siling:)

and most importantly, masih boleh ada streamyx. sbb mamat2 bangla suka dok cc. in the end curik anak dara sebelah punya ymid to get to know her. oh scary!!(pernah kena ye)

so, to those yang nak menjana pendapatan....i like them. ada tak yang pocket kenal leh wat bf? hihihi. mereka ini mudah, besok nak beli rokok tak minatk duit bini:)

sha sendiri tempted nak beli brg opis satu ketika dulu:)

arghh...kena kerja ye. kesiannye. sha dok rumah tgk musang berjanggut je:)

lieya orange M.I. said...

...style la bangla tu bawak kipas...
...tak payah nak sewa2 lori kan...huhuuu

...pocket- selamat bekrja yer...=)

andy said...

yikes! funny bike rider..LOL!!

ola bro, this is my 1st time here..great blog u have :)
hv a visit to my blog bro...

=)

Princess Liyana said...

mak aih..dasyat btol bw kipas cr gitu...hahahaha..

bro, slmt btugasss!tkmola sedih je muka tu..g btugs smbl mkn kueh raya..ahaks :)

Pocket said...

CikQemm,
bebenda cenggitu besh kan,
memang la tak sesuai kalau nak dibuat prabot dlm umah, tp still kalau stakat nak buat meja ofis sndiri dlm umah tu,
beeesshh sgt! :D

pocket bli kusi 5 hinggit satu dari lobby kilang. punya la executive :D

Kojah,
kan kan kan, dia memang hebat.

eheheh, manader mak mertua yg layan blog. lainlah mak tu memang IT nyer orang kan.. u'll never know.

TehAis,
kalau dia bawak air cond,
sambung lektrik ngan dynamo tayar dia,
mesti sejuk melampau kan :D

Sha,
well, tgk mereka membuat kan kita rasa kita ni dah fortunate abih dah kan.
makes us bersyukur ngan apa yg ada :)

BF bangla? ada jgak dua tiga..
nak kenal ker?
betul nii?

Bak no fon:D

Lieya,
Tp kalau kipas angin ok la lagi kot,
kalau tv dabak 29 inchi, mahu kena guna dua beskal jgak tuu..
heheh

Andy,
thanks for coming :D

Yana,
dasyat yek?
tu kalau kipas tu bebetul sambung kat dynamo tu, lagi la besh tu :)
heheheh

ZARA 札拉 said...

Gosh!
Hebat sungguh Bangla itu.
Well, old things sometimes bring some benefits.

=)

Selamat bekerja bang. Nak kena hantar bekalan makanan breakfast sampai ke tea time ke? =)

Mrs Taj said...

mmg terror la mamat bangla tu..salute!