Saturday, August 02, 2008

85. FlyingAgain

Pocket,
i usually post a story here on Monday,
This is because on saturday (which usually i'll be doing overtime)
i have extra time to 'mengulat' and let
the finger dance on the keyboard.
But not for this monday i dont, cause am flying again!!! wahahaha...
it has been quite a while since my last stamp on the Passport!!
but then again, it is just another working trip.
(As usual)nutting much,
audit audit audit
finding people's fault.
Will not be sleeping in Grand Tower Hotel this time,
cause they've booked the Four Wing Hotel!!
yes yes... i know... u'd ask 'whats the different?'
lets put it point by point:
Grand Tower
1) is a three star hotel
2) full of japanese practically living there till u can only
have Japanese Breakfast
(Not that i hate japanese breakfast. its just puzzled me that i'm in thai but taking japanese)
3) I Cant see any swimming pool
4) Good Point: its in the middle of Bankok!!
-SevenEleven is just around the corner,
-CyberCafe for me to pocketing,
-things for me to 'shoot' with dewi:)
Four Wings Hotel:
1) is a five star hotel
2) told to have the best breakfast ever
(Considering this info is told by a guy who travels to china, japan, thai, singapore on a daily basis)
3)It was told that they have an LCD tv on the
side of the bath tub.. hohoooooo!!!
4) Bad Point: nobody informed me about any
CyberCafe or anything that matters to me nearby.
But pocket!!lets just do my work,
and enjoy any luxurious experience
i can pick up along the trip.
Life is just one big kindergarten anyway:)

16 comments:

Ayaq masak said...

Nak ikut. :(

~ mizzAmy ~ said...

~ seghonok nyer... leh jenjalan. kenapa semua org pergi jenjalan nie??? sangat tak aci!!!!!

*abaikan org yg tgh stress ngan keje.* :( ~

Pocket said...

Ayaq!
Jom!! jom!!
kita jadi double auditor yok!!
yea!! heheheh:)

Amy,
amy pun nak ikut jugak..?
tp cam banyak sangat la plak auditor nyer kang..
heheheh, takper amy kita gi lenkali yer :)
eheh:D

~ mizzAmy ~ said...

~ tak nak ikut, sebab nak pi tempat lain. hehehehe.... :P ~

Hana-Ni-Mo-Nai2 said...

pocket
hana paling stress
sila bawa balik ole2
ahahahahahaha

Pocket said...

Amy,
Loh, td kata 'tak aci'?
ingatkan dia tak jejalan jgak...
hoh!!
so nak gi maner tu dik?

Hana,
Bawak balik gambo..
heheheh, tu pun kalau tak bz la dik.
:) gambo dalam kilang boleh tak ?

bendul said...

gih siam lagik..!! bila ko nak datang odit kilang aku..?
but first, kena la ada business dulu dak.. panggil la purchasing ko beli ngan company aku..!!
then buleh ko odit company aku.. then kita gi makan2..
then kita gi karok2..
then ko leh bagi lulus odit kilang aku dengan senang..
hohohoho...

~ mizzAmy ~ said...

~ tak nak la pi jauh2 sampai over the sea. nak pi port dickson jer. nak jenjalan sorang2 jer. kekadang bila berseorangan leh hilangkan stress. betul tak? ~

Hana-Ni-Mo-Nai2 said...

dlm kilang pun dalam kilang laaaahhhh
janji ada gambo!

Ayaq masak said...

Hah audit tu pun aku blur mendenye ko nak suruh jadi double auditor pulak. Lingkup kilang kang. Ngee.

KoudaGaijinsan said...

4 Wings kat Sukhumvit ekk..
Ada 2 kali lepak situ..Kurang berkenan kat gambo yg menjadi hiasan kat bilik tuh.heheh..gambo patung 'dewa dewi' yg dok merenung kita yg tgh lepak kat katil tgk TV..hee..takut.BTW,kat situ byk massage kaki & try seafood pasta roomservice dia,sedap & pedas!

KoudaGaijinsan said...

lupa lak..breakfast dia biasa jer..
tak byk pilihan boleh makan..tp kalau pi Jakarta-Sari Pan Pacific,pancake dia best!

Princess Liyana said...

Alahai.seronoknye pocket..;)
jgn lupa cenderahati.haha

azie said...

have a safe journey:)

Pocket said...

Amy
heheh, kalau ado supplier kilang pocket yang kat PD buleh la kita gi dua eheh:),
pas tu kita berenang sampai puash hahahaha!!!

HanaChan
umph!! akan dibawakkan gambo bbunga tapi kumbang pulak kali ni :) heeheheh

Ayaq
Audit blur?
alah, tak dernyer susah.
basically berlagak jer cam pandai.
n tegur jer itu tak betul
ini tak betu heheheh...
gitu gitu jer audit nii heheh:)

GaijinSan
Umph!! sarapannyer tak besh langsung. satu jer menu yg buleh pocket makan, roti ngan telur ...
yg lain suma taruk B4b1
boring boring.
dah la tu .. kat luar tu tak der menda langsung !!
ado Seven E jer ...
oooiiii!!!

Liyana
Cenderahati berbentuk gambo... heheheh:) buleh tak?

Azie
makasih, doa lah selamat sampai ...
skrg ni tgh dok kemaruk layan CC dalam shopping complex.
8 inggit sejam!!! mahal nyaaa!!!

Pocket said...

Bendul
odit tpt ko?
aku tak rasa buleh,
pasal company aku dok layan C kaisha...
so cam susah sangat diorang nak tukar supplier.
but kalau ko panggil aku audit ko, buleh jer... tunggu aku qualified as a TS auditor.
dan aku audit ko atas nama TS :)
wahahahahhaahah!!!!
(Tujuh belas tahun lagi pun tak mungkin!!)