Sunday, August 10, 2008

89. Interview wit the 'ThailandWife'

'so Ms Natik, if u dont mind me asking, how did u come to know Mr Pendek?'
a malay guy feeling awkward talking to a thailand girl in japanese language.
'oh .. just call me natik please:) hummm... it was quite a funny story actually,
about a boy who think he can take on the whole army'
smiling as she reminince her memory..
'I dont know if i should be telling u the story, but u can keep a secret right?
i see pendek is very fond of u, he usually would never introduce any of his
friend to me. Which makes u different'

'oh is it? heheheh' blushing pocket
'we were on a 5P service that day, a rare request i would say but he pays us good money so it was our pleasure...'
'5P?..' interupted pocket.
'yes, 5 to 1 thing..well.. u know'
Natik was making that face as if i should understand what's the
meaning of 5P, U guys do know that pocket is not that sharp right?
'ok, sorry, go on' asked pocket like a standard two boy listening
to a fairytale stuffing the Salmon Sashimi into his mouth.
(Sdap wooo salmon sashimi eheh^^)

Natik looked back to pendek at the back side of the japanese restaurant. laughing and chatting with Mr Hero, Both of them were drunk and didnt give sh1t about me and natik anymore, they were in their own drunken world.
'now where was i, oh the 5P! well that night was a blast, quite energetic for a 50years old man but the poor guy had fallen asleep before he could finish all of us, well what do u expect (Smiles) after he paid us the next morning, four of us left.
leaving me with him. i called the law firm telling that i'm gonna take a half day leave...'
('Law firm' was her first english word for the whole interview)
'wait.. u work in a law firm?'
'yup, been doing clerk there for 6 years!! yeeaaa!!'
giving a peace sign... *Hek enneeee*
'ohh:) OK...why did u stayed?' Pocket kept on the interview
'i dont know, felt pity for him i guess, stayed with him till lunch, i dont have to tell u what he had for Branch (Breakfast+lunch?) but lets just say i'm a satisfied lady and he's a satisfied customer hahahah'
'hahahaha!' since she is laughing, pocket laughed too
'and i've stopped doing my night job and become his "Thailand Wife" ever since!' showing the apostrophy sign by twitching her two finger simultaneously. 'heheheh' Both laughed...

Now now pocket,
there's is still a lot more to this interview,
but that'll be another post,
Question :
1) if u'r working in a lawfirm, why do u still do the nite job?
2) u'r working as a clerk, able to talk in japanese and english as well, u'r suppose to be smart.
but then why are u so 'short minded'? (Pendek akal?)
3) I was in thailand but still having dinner in a japanese restaurant!! apa kes!! huwaaaa!!

21 comments:

Mira said...

aiks..
mmg pelik..
kt siam tp mkn mknn jepun
hehehehe..

Nurmala Mazlan said...

pocket,
if u willing,
plz send me ur email add at my email - nur_rosalinda@yahoo.com

bcoz my blog now is for invited reader only sbb aada org buat kacau..heh~~~

~ mizzAmy ~ said...

~ lor, me as designer pun ade night job jugak. huhh!! nak kena g job site. skang tetiba jer jadik hardworking, malam2 pun sanggup g site. tapi kan, of course la my night job is HALAL la kan. ahakssss... ;)

btw, i'm changing to http://mizzamy.com ~

lindosh said...

alaaa makanana jepun udah laa.. sedap lagik heheehhe

Pocket said...

Mira, Lindosh,
tu laaa...
orang nak gi siam duk teringin nak makan tomyam yg bagush nyer pedas,
tp skalik dpt sashimi (Ikan mentah) jugak.. boring boring..
memang la bagi pocket, sedap.. pasal pocket memang japan oriented.
but still... Nak tomyaaammm!!!

NurmalaM,
Okeh, i'll send it to you after this :) thanks

Amy,
umph, tu la yg nak cakap tu,
kenapa la nak wat jgak keja yg tak halal tu, well different for Thailand girl kut, maybe diorang tak kisah halal haram. tp still diorang ado pendidikan moral, tak kan tak der ajo kot kan?hehe
amy pun ado nite job jgak?
heheheh, gi tgk lighting malam kat umah client yek? huhuuuuuuu

okeh i'll go to mizzamy.com also after this :)

Hana-Ni-Mo-Nai2 said...

makan UNAGI
*ikut tone dlm citer friends
ahahahaha

bendul said...

waaaa.. 5P pun ader.. dalam mind bendul limit takat 3P sajer..
hua hua hua..

~ mizzAmy ~ said...

~ setahu amy la, setiap agama kat dunia nie pun ada gak ala2 cam halal n haram. yang mana tak baik n yg mana baik. so, if buat kerja2 night job cam pocket bgtau tuh. of course la tak elok utk agama diorg. it's depends on the person themselves. org islam kita pun, ramai jer kan camtuh kan? so, semua nie bergantung kat diri sendiri.

bukan la nak g tengok lighting semata. nak kena pi pantau org2 bawahan wat keje. nak kena check hasil yg diorg buat kat site tuh cemana. if tak elok, kena la bgtau suh wat lek lok n cantik2. kang sia2 jer kena bambuu ngan clients. dah la bayar mahal2 sampai RM100K. ~

Ayaq masak said...

First, salmon sashimi is da bomb!

Second, it's brunch. It's after breakfast and before lunch. (Tapi kita slalu guna breakfast+lunch to describe it, but no. Hehe)

Third, ye saye juge tidak memahami perangai pompuan itu. Woh kalu aku dah fasih nihongo and english for sure aku terus keja jadik translator je huhuhuu.

Fourth, what the hell is 5P? Hoh kene blaja lagi nih. :P

Yatie said...

erkksss, rugi .. rugi .. rugi ilmu yg ada tidak digunapakai utk benda yg betul.. isyhhh isyhhh isyhhh ..

Pocket said...

Bendul,
hehehe, kalau dah duit banyak tu,
buleh jer, tiga jer yg nak turun padang, lg dua jadi penonton.
heheheh

HanaChan,
heheheh cam ingat bila ross duk sebut
'unaaagi' tu, (Tapi cam tak ingat sangat dah)
kan ker besh kalau buleh dpt dvdnyer full season.
hummmm....

Amy,
umph, well said. setiap agama pastinya meletakkan business itu sebagai yang ter rendah kastanya dalam list kerja kerja tidak bagus. tp still one chooses to do such thing , well then its up to them.

waaahhh, projek skali dpt 100K heheh, jeles jeles lagi, tp dik gi sesorang ker ? bahaya tu dik, kang diganggu plak kang :)
'adik manis, sorang saja mana pigi?'


Ayaq,
1st) salmon sashimi is the bomb!! ngan isi nyer yg kaler merah n ado belang puteh, huhuuuu taruk plak soysauce tu ngan sepalit wasabi... hohoooo... saikou!!
2nd)heheh silap hejaan branch... i honestly didnt think it was a legit word. an actual word.
i thought it was something like 'aint'
a term u use only during speaking:) hehehe
anyway thanks for the correction^^
but natik said...
'choshoku no ato wa mata tsumamigui wo shita kedo ne'
3rd)Yup!! pocket also tak paham, maybe easy money kut, lajuuuuu jer bleh dah cecah jutawan
4th)5p is like u play basketball but 1 on 5 :) heheheh, imagine the effort needed to win^^

Yatie,
kan... rugi jer brilliant mind tu,
kemungkinan dpt penyakit lg,
ngan wit tak halal nyer lg,
humph!! tp kaya... buleh tido malam ker haa?

Hana-Ni-Mo-Nai2 said...

hana ada season 1 ngan 2 jek
uuhhuuhuhuh

banji said...

Mula2 tak faham 5p tu, tapi cepat pulak tangkap benda2 ni :p

tu la kdg2 tu, otak yg bijak ni tak semestinya buat benda yg bijak. contoh terdekat genius kita kat harvard ke kalau tak salah, yg jadi pelacur tu. Tu dari Malaysia tu, islam, pandai. adeh

the point is.. pandai tapi takde guideline yg betul, tak guna jugak.

azie said...

haih~

pocket jangan terguda plak:P

Pocket said...

Hanachan
jaaaaadilah, kasi pinjam buleh?
kasi terus ker ?:)

Banji,
hooh, btul tu,
siap buleh ngaku plak lagi,
sedap katanya plak lagi,
alahaaaiiii,
cam sedih nyer,
cam rugi nyer,
cam pendek akalnyeer,
hoh!

Azie,
inshaAllah, tak kot, makcik dah natik tuuuu... awal tiga plohan nyer makcik... :)

cHeRyNa PiReS said...

huiyyooo..mule2 blur jap..pastu blushing;)

Princess Liyana said...

ehehe, mesti makanan nya tak pedas lgsung kan?err;p

fairuzniza said...

pocket!!!
lamenye tak datang sini..
huuu T_T [my bad]

wah, g thailand..makan makanan jepun..duk mesia, makan makanan thailand.. [erk, ape yg sy cakap nih?] *garu kepala*

5p tu nama kelas sy masa form 5 dulu..huhu..ingatkan mende la 5p tuh..

sokong uncle banji, kalau pandai pun, takde guideline tak guna jugak..so, kita yang masih sedar nih, jom la pakat2 baiki diri..jangan harapkan ilmu je tinggi, tapi tak nak guna ilmu tu..

Ayaq masak said...

Easy money pun kalau dah haram tu haram jugak...jadi darah daging.. huuu tak sanggup aku...

5P dalam karok aku maw ahh! HAHA.

Pocket said...

Cheryna P,
heheh, memang blur, tp kna puji, blush la ,, heh

Liyana,
tu la , boring boring,
dah gi thailand, nak la berpeluh gitu makan pedas...
tp tak langsung. pedas wasabi ado la.. hoh!!

FairuzNiza,
heheh tak per tak per,
dtg pun dah happy sgt sgt:)

btul tu, g thailand makan sushi and sashimi,
lagi kat malaysia makan tomyam ngan ayam pandan kan:)heheh
5P? 5Pantun keR?

Ayaq,
5P, karoke lima worang ker?
hohooo, bendul, pocket, ayaq and?

fairuzniza said...

5p tu 5 prudent la..
ade ke 5 pantun..
huahaha~