Tuesday, August 19, 2008

94. Pelik bila...

Pelik bila pocket perlu menaikkan volume untuk filem
hantu korea kat tv walaupun pocket tak paham cakap korea.
Bukan nyer paham pun kalau dgr dia kata apa...

Pelik bila girls are alowed to hold hands when walking
in the park or in the shopping mall, but we men will be
frowned upon if we do the same. tte why?
(Now dont get me wrong, its not like i wanna hold hands
when i'm walking with friends, uweelk!!)

I was walking on a road,
approached a junction with a signboard.
hell to the left, heaven to the right,
the demon inside me urged me to the left(Hell)
(well, men and their adventurous life..)
an accident happened stopping me from proceeding my path,
with that i stayed to the right and hoping that i'm going
to heaven. (I'm practically saved!!)
Pelik bila pocket masih terasa rugi, menyesal,
kept on thinking 'If only i could...'

Pelik bila kita suka makan pedas tapi kita minum air utk
ilangkan pedas, ja ..jangan la makan cili!!

Pelik bila korang ada henpon yg buleh tangkap gambo tp
korang still nak beli DigiCam. korang kena la pilih,
nak satu satu ker? nak semua dalam satu?
Pocket is 'satu satu' kinda guy
ada henpon yg buleh dgr cakap n sms jer
ada mp3 player yg buleh play stop n voice record jer
ada 'dewi' yg buleh tangkap gambo jer,
baru la betul!! eheheh:)

Pocket pukul orang ari ni, adik comel indonesia yg buat
inspection tak paham tapi tak nak tanya.
(Actually pocket tak pukul dia, pukul meja..tp dia nangis serupa jugak)
Pelik bila, she deserves it but i'm the one feeling guilty
(beli eskrim kalu buleh pujuk awek tu tak?)
.
.
.
tte kenapa ya pocketeers sekalian?

Bendul awarded me wit dis!! and therefore am entitled to a HaagenDazs iceCream perasa MacCha
yeeaaa!!!
Thanks bendul, will be commenting more!!

22 comments:

lindosh said...

pocket neh seorang yg garang rupanya.

isk tatotttt ekeke

cHeRyNa PiReS said...

waaaaaaaaaaaaa....pocket garang! takut:(

btw...today my boss just belanja me with eskrem cuz i'm a bit down...ape salahnye belanje eskrem gak pocket...takde salah pon:D

Mira said...

x sangka pocket ni garang.. siap nanges lg cewek tu kena marah..

~ mizzAmy ~ said...

~ nak makan ice-cream gak!!!

iskh3... garang rupanya pocket nih. sian cewek tuh kena marah. nasib la, tak pernah la lagik ke marah ngan boss sambil boss tumbuk meja. if not, mesti menangis jugak. ~

Hana-Ni-Mo-Nai2 said...

kadang2 kita takleh puaskan semua pihak

wahh..cam pelik je komen watashi neh

Ayaq masak said...

Ko sendiri pun rasa 'uwekkk' nak pgg tgn laki bila jalan2...so takyah la nak memelikkan diri kan...

Sukatik ayam katik aku la nak beli enpon ada camera!! *eh terasa pule* Ye lah, all in one ni adalah sangat convenient. Meaning kalau malas bawak digi cam, at least ada camera kat hp tu, so tak la rasa nyesal kalau ada samting best happened tapi x bwk digikame.. Same goes with mp3 player.. Beli satu2 tak ke nyusahkan. Kalau nak guna tiga3 kena usung semua skali. Baik beli hp yg ada semua. I win. 1-0. :D

Garang2 dia, tapi takut jugak kat aku..ahahaha...

Nurmala said...

Wak!!! Pukul perempuan..eh silap.. pukul meja perempuan..wakakaka..

Hah..sama gak kalau perempuan pakai seluar,org tgk biasa je kan?? Tapi cuba kalau lelaki pakai skirt.. tidak!!! – tapi ada kan lelaki pakai skirt.. g jalan pinang tu malam minggu..auuww~~~

Yatie said...

hahaha, ada handphone bleh amik gmbr, ada digital camera, ada videocam ngan SLR camera.. gila kuasa tak .. tapinya pegi ke mana2 pun amik gmbr pakai hp aje ... bukan apa, takkanlah nak pegi makan2 pun nak angkut SLR besar gedabak tuh kan .. muahhahaa ..

Pocket said...

Lindosh,
bukan garang bukan garang!!
pocket tak reti nak marah orang sebenarnya,
tu yg try ketuk meja sket tu ingat kan nak kasi nampak garang sikit...
jgn takut jgak takut...

Cheryna P,
buleh yek? tp kalau duk tak duk gi belanja cewek yg tak pernah pernah layan, apa plak orang kato nanti,
yg tu laaagi takuuutt...

Mira,
tak der la nangis meraung raung,
duk tarik hingus seseket jer,
n nampak bulu mata dia basah sket...
umph!! felt bad doing it (_ _;

Amy,
Malu nak cakap, dulu pernah kena baling report yang 12 lai tu ke siling (Sajer je supaya kita kena kutip raport yg berselerak kat lantai) n kena tengking sejengkal jer dari dpan idung ngan kuatnya...
pocket pun nangis jgak...

hummmmm...

Ayaq,
heheheh, tak tak, tp pocket bukan nya pelik ngan
lelaki yg pegang tangan, tp ngan pompuan yg pegang tp nampak ok jer..gitu, kenapa pompuan pun tak dianggap Lez ker apo yek?

memang la suka ati ayaq, duit ayaq jgak,
orang tak kater pun kat dia, kenapa terasa..
persoalan nya, sekali henpon tu takder bateri,
gambo pun tak leh amik, mp3 pun tak leh dgr.
tp kalau asing asing... henpon abih bateri,
xciden ngeri masih boleh diambil gambarnyaa.. yey!!

so besh jadi cam pocket nih, dalam kapal terbang
masih buleh dgr lagu walaupun tepon tak canggih mana. yey!!

Satu samaaaaa!!! >:)
Takut ngan ayaq? takut woooo... datte dia cuma boleh berleter dalam english, dah la tu britt accent lg.
Pocket tak reti nak balas ..hohoooo...

HanaChan,
pelik pelik,
sedang mencari kena mengena,
pastinya ngan kehendak pocket yang perlu pakai satu satu barang jer tp tidak seperti ayaq yang nak kena pakai all in one.
heheh

Nurmala M,
hehehe, tp pastinya american anggap pakcik yg pakai kain plikat ke surau tu pakai skirt labuh kan :)
heheheh
tak pelik bg kita,
pelik bg american^^

Yatie,
Gila kuasa yek?
basically suma orang cari multipurpose gadget skrg ni, tp bila banyak sangat nak dicombinekan dalam wristwatch cam jamesbond tu, mcm tamak sangat la plak kan... antar satu function gi repair acaner?
dah digicam dah tak der,
dah viewcam dah tak der,
dah mp3player dah tak der,
begitu juga ngan toslet.

azie said...

benda2 u sebut tu, pelik tapi sebab terlalu biasa berlaku dalam hidup, takde orang rase pelik lagi dah,hihihi

Ayaq masak said...

tte, I'm not the type of person yang tinggalkan henfon sampai nyawa2 ikan. At least battery mesti ada half bila nak keluaq. I still save space and weight. I can switch my phone to flight mode bila dalam flight. 2-1.

Brit accent? I don't have an accent lah oih.

Pocket said...

Azie,
pelik dulu,
tp tidak sekarang yek?
hummm...mungkin jgak,
then again , talking to people
miles away tru a piece of plastic is pelik dulu,
but not now yah?
i wonder what will be 'not pelik' next yer?
hummmmm:)

Ayaq,
Since when is this whole subject is about u dear?
yes, i know u'r the perfect kinda girl who watch your battery icon every two hours making sure that it wont be depleted.
But dear, this whole question is not about u and me, but in general!!
Me? i prefer to own a 120ringgit worth of n0k1a rather than the 1200 ringgit of S0ny E...
if i ever lost it in the toilet, i wont be that sedih...
eheh:)
How about that for an answer^^
2 samaaaa!!!

Uhik!! uhik!!
Badminton kita dpt silver kan..

Ayaq masak said...

So if the Q is in general, kena bagi jawapan general jugak ke? Am giving my two cents (sambil2 mengattack pocket..part-time job, heh).

And I love winning. Ye sungguh keji. Haha.

Hana-Ni-Mo-Nai2 said...

wahhhhh
ayaq berleter dalam english,britt accent

*teruja

antalya said...

blanje dia eskrem sbg tanda mintak maaf atau pujuk dia. ok jugak tu. uhuhh pasni kalo sy dimarah si dia..mau mintak blanje eskrem jugak la dlm sesi pujuk memujuk hahaha

Ayaq masak said...

jgn caya la cakap pocket tu hana oii

bendul said...

pelik yer bila kita tak cakap apa2 pun pasal nak belanja, tetiba kuar aiskrim haagen dasz, siap mention perasa plak..
hua hua hua..
just joking pocket..!! we'll having it tomorrow at auto city juru.. then we go to karaoke straight forward..
so, the karaoke battle begins..

Princess Liyana said...

huhu..walau pedas, tapi nak mkn jgak:)ahaks!

eer,bro.jgn pegang tangan plak dgn kwn2 u..nanti org kata u ......hehe;p

Hana-Ni-Mo-Nai2 said...

aahahahahhahaha
ayaq,
taktau nk caya mana satu nehhhh

KoudaGaijinsan said...

cakap pasai poket garang,aku pernah tgk dia marah kohai ikut tel..''wooii korg tahu tak org lain dok tggu korg nak mkn sekali kat rumah??''

Pocket said...

HanaChan,
Heh, yg pastinya speech dia memang besh didengari,
Osaka Ben lg:)

Yun,
umph!! mintak eskrim,
tp jangan mintak yg cornetto yg memurah tu,
go for bask1n R0b1n, or Haagen Daz5:)
bila lagi nak demand:D

Ayaq,
tang brit accent tu bukan,
tp tang osaka ben tu besh!! eheh:)

Bendul,
dalam bahasa jpung nyer,
Hanashi ga susunda,
dlm bahasa mlayunya,
Talks escalated :)
eheheh...

ok apaaa... besok mengopi jom!!

Liyana,
tu la..eheh:)
tak mau tak mau, nanti orang kata pocket gay.
dan isu gay isu sensitip skrg nI:)
'Svmpah! pocket tak gay:)'

GaijinSan,
eh ado yek?
alamak..cam tak macho nyer,
eheh.. tu mase memuda dulu kot, skrg ni tak gitu dah:)
ihik:D

cordelia said...

hi there.
first time commenting here ;p

...was in india a few years back, and it is very common for their men to hold hands in public ;p .

and off course they are not gay ;p.

but well, malaysia is malaysia.unless you wanna be a trend setter...hehehe.