Thursday, August 21, 2008

95. Susah lah bila...

susah lah bila baru jer nak start buat keja,
'oh oh oh!! dia bergerak dah!!nak wat keja la tu..'
perli pulak depa

susah la bila baru jer nak memujuk,
'eh, awak.. kita makan eskrim nak?'
'hah!! nak pujuk la tu!! tak yah!! gi duk jauh!! hoh!!'

Susah la bila kita baru jer nak menyucuk,
'Rugi tak dgr suara sexy dia ari niii...'
'Hah! mula la tu! ni dalam miting lagi ka?'
(menukar tajuk)
huhuuuuuuuuuuuuuuu....

susah la bila kita baru jer nak me'nyesal'kan
'tp sy datang dari jauh ni, dr ipoh jauh jgak ngan EX5...
takkan awak tak leh dtg jap jumpa sy?'
'alaaa... u jangan la make me feel guilty... i tetap
tak lehjumpa u. i ada jrawat ... segan ah'

susah lah bila punya la kita pulun buat keja, tp Mr Big buleh kata
'Yes i know that we are busy, (browsing the audience) oh i take
that back, all of us are busy except for POcket. but we still need to bla bla bla..'
n suma orang gelak...
hummm... what was that Mr Big?
a joke or a cynical sarcasm to the pocket.
sunggoh sunggoh depressing and demotivating.
ahaaaiiii...
tp positive pocket are taking it as:
i havent heard from u that much,
whatcha been doing?
u did that thing i told u about?
why didnt i see u that much lately?

So Mr Big, will be working hard some more!!
and next time all my mail (Even the stupidest one)
also will be CC to u

*Pocket tengah makan ati cicah sambal belacan
sedihkan diri , jeleskan orang tu makan ketam^^

15 comments:

~ mizzAmy ~ said...

~ lor, Mr Big marah pocket ker? maih sini amy pi marah dia balik. boleh ker camtuh?

standard la tuh, kekadang time kita ada nih tak reti nak appreciate. kata Mr bIG kan, dia kena la tunjuk ke'Big'kan nya tuh kat pocket. ~

cHeRyNa PiReS said...

lenkali pocket blanje me jeklah makan eskrem, keh! sure tak kisah punye pasal jrawat:P

cHeRyNa PiReS said...

lenkali pocket blanje me jeklah makan eskrem, keh! sure tak kisah punye pasal jrawat:P

Mira said...

isk.. x pro lah mr big mcm tuh
ada ka patut..
sabor je la dh namanya org bawahan
ttp jugak di bawah

x aci kan?
mcm dia bagus sgt

Ayaq masak said...

Hehe. Cicah byk2 sket ye.

Ala biar je mr Big nak kata apa pun, as long as you do your work sudeyyy. Maybe he hasn't heard from you that much kot yang dia kata camtu? Huhuh.

Wah2 merempit sampai Ipoh! Jengjengjeng... *garu dagu*

bendul said...

susah lah..
bila kita sebenarnya dibenarkan untuk membuat sesuatu benda tanpa halangan.. tapi sebaliknya, kita terpaksa bersusah payah..

instead of,
"satgi nak kuaq jap, balik kul brapa tak tau.."
terpaksa jadi,
"minggu depan nak kuaq ngan pocket laa, bukannya org lain.. lagi pun lama dah tak jumpak dia.. bukan nak pi mana, nak gi minum2 ja.. mmg la balik lamat sket, umah dia jauh kan.. dia mana buleh dtg sini.. ok ok, abg belikan haagen dazs bwk balik naa.. buleh laa.. plisss.."

Nurmala said...

Wahh
Dari ipoh naik EX5. Tahniah..

A t i Q a h said...

Tengah down ye Pocket? Sabar tau pocket. Huhu.

Pocket said...

Amy,
umph!! tolong jap yer amy,
dia duk kat Sungai petani,
gi marah dia kejap.
eheh:)

actually dia memang harus dipandang BIG, cause he is big, and i actually understand that, but still makan ati ^^ what to do, u cant lie to your feelings rite?

Cheryna P,
heheh, bleh jgak!!
nenanti kalau ado business trip ke area anda, akan pakcik call:)(Mcm yer jer kan)
n lets Hagendaz
huhuuuu

Mira,
well actually dia memang bagus,
late 30 already a director,
late 30 and owned everything u need in a family,
that's like another 30 year for me heheh

Ayaq M,
umph, thats what i've been saying to myself,
pas ni nak kena pulun lah :)eheh

Bendul,
hehh, nak kuar ngan pocket pun kena kasi tiga sebab mengapa anda layak kuar ngan pocket yek..
pahaaaammmmmm:)

Nurmala M,
Jauh! pasti,
tp pastinya juga ada orang pernah wat :)

Atiqah,
Tgh down la nii,
cam nak kena pulun sikit...

Princess Liyana said...

ish bro:p hohoho, pujuk dgn ice-cream je?mcm cite korea la plak.haha:) bgla pizza ke;p

azie said...

haih, gila sarkastik..bro, u sabar k..nanti ai jumpe Mr.Big, ai tumbok dia sebijik

diya said...

huhu. makan ati cicah belacan.

mr big mrh? pocket mrh dia blk. ngehh. takde2. :p

Hana-Ni-Mo-Nai2 said...

CC je pocket
watashi pun selalu kena camtu
bos memarah bila watashi tak cc everytime communicate dengan sesapa kt jabatan ni
kita wat keja dediam bukan nk show off menda kannn

biasa lah tuhhh
kalau bab nyucuk meuti ada yg terkena

wahhhh emoooo
emooo


err....nk cicah gak bang oiiiii
\pelam ke?

Pocket said...

Liyana,
Pizza pocket tak suka sangat...
hehe, the only thng dalam pizza hvt tu yg buleh pun pocket makan would be, the chicken wing ...
eskrim rase cam gorgeous sket :)eeheh

Azie,
seriously u'd do that for me?
yey!!

tte buleh ker? heheh

Diya,
At the moment cam tak berani nak marah kan dia balk lg, tunggu bila pocket sesama dah jadi Director huhuuuu

HanaChan,
kan, orang tak kacau u kira ok la tu kan,
tp camana plak dia nak evaluate kita wat keja? umph, ngan soalan tu pocket tunduk memandang jari kaki sndiri :/


Cicah hati sndiri ngan sambal blachan la hana oooiiii!!

Hana-Ni-Mo-Nai2 said...

ahahahahahahahaha
jgn arr..hati tu satu je
hana ada pelam puluh kilo nehhhh