Sunday, August 24, 2008

96. SorryPocket

eh!!.. sorry pocket!
tte susah sangat ker nak cakap!!
yer la .. aku tau, hang duduk seat yang bagus!!
tp kalau hang dah tau seat hang tu tetengah,
masuk la awal... tak dak la nyusah kan orang!!
yaaa betul, aku pun pernah masuk lamat jgak,
tp tak la buat muka kering saja sambil menyelit,
berlaga abih lutut orang, ganggu concentration org
dah tu tak kata sorry pun!!

apadia!? hang ada kata? bodoh la hang ni,
dalam wayang mana buleh dengaq kalau setakat
decibel lagi rendah lagi dari hang duk bisik
kat telinga bini hang malam malam dlm kelambu!!
Ahok sungguh!!
dalam wayang, kalau masuk lambat,
hang buat gesture cam nak mengadap sultan tu,
tapi ngan sebelah tangan saja, tunduk sikit,
baru nampak la macam hang mintak mahap,
at least hangin kami ni buleh la sejuk sket.
'aaa at least dia mintak mahap' gitu,

hang tau apa yang menghangin kan aku?
cina sebelah aku pun mintak mahap masa dia nak keluaq,
'excuse me' dia jelas kedengaran kat telinga aku,
dan masa dia kata 'excuse me' kat orang hujung sana
pun still aku dengaq,

menganggu? mungkin, tp baik sikit daripada hang yg keluaq
kencin sejam selepas movie start, duk pijak beg orang,
pijak Camel Active aku tapi langsung tak kata apa apaa tu.
hang tau!? masa hang pijak Braun Buffel chinese lady sebelah
kanan aku tu, aku dengaq ada bunyi patah. 'ktapp!!' kata.
apa yg hang dah pijak? spec dia? henpon dia?
ada hang kata sori?
takkan hang tak perasan? bukan nya hang pakai boot pun,
masa aku sadung kaki hang tu, aku buleh rasa canvas shoes,
muka miskin macam hang takkan hang pakai
converse all star yg 160 ringgit tu,
converse all american yg 29 ringgit tu la kot,
tak pun penguin yg 12.90
naa padan muka hang terjatuh kat lutut mamat tu,
sakit muka hang kena lutut dia?
aku duk harap hang kena plastik tpt letak cawan tu,
kut kut buleh calaq sikit muka hang tu.
paih tu duk wat ushar aku pulak lagi, ambooiiii
jumpak kat toilet lepaih wayang awat hang tak buat apa pun?
baru sedaq yang hang tu 20 cm rendah dari aku dan 40 kilo
ringan dari aku? hang memang buleh tumbuk muka aku sampai deform,
tp aku buleh duduk ataih muka hang sampai petang sabtu satu lagi nu!!
Haaaaiiiiihhhhh
The thing is pocket,
everyday we try to live in harmony.
every friday, muslim male hear preaches about being good muslim.
Movies and drama showing good ethics to follow bad habit to put aside,
I myself kept on restraining myself not to hurt anyone intentionally,
and pray to god that i wont hurt anyone unintentionally.
but people kept on hurting others 'kering'ly hummmmmm...
to fall asleep that night, i kept on saying to myself
'dia tak sengaja tuuu, tak perasan kot'
or else am regretting it that i didnt pop one time on his face.

19 comments:

~ mizzAmy ~ said...

~ kalau amy pun beng jugak ngan org yg kurang manners nih. dah tau nak lalu depan org especially kat seat wayang tuh pepandai la mengguruskan diri or say 'excuse me' ker. kurang2, orang2 yg tgh duduk tuh, leh alihkan barang2 or even kaki.

await la, pocket ada marah dia ker? amy pernah jer tengking dak perempuan sebab dia tolak2 amy masa nak kuar dari KTM. nasib tak jatuh tersadung.. memang patut kena tengking depan org ramai. tak dek civic langsung. ~

Mira said...

hmm..

mmg tensen kalo org yg dok seat tepi sekali tp masok plg lmbat masa ngk wayang..
tau dok tepi sekali tu dtg ler awl.. ataupun tau dh lmbt jgn ler amik seat ujg sekali..

pastu... kuar pi toilet plak.. argh.. tensennya.. kacau la!!

1 lagi... sgt x suka bila org yg suka bercakap kuat komen itu ini pasal movie tu bila ceta dh start

dan.. org yg x silent hp ms ngk wayang... bila hp bunyi malu lak nak jwb... biarkan jerk... sengal betol...

Pocket said...

Amy,
btul tu,
tp kekadang tu tak pernah terpikir ker bahawa kita terlalu pikirkan suasana sampai tak mau marah kan orang yg 'wrong doing' ni?

then people or community will keep on doing what they see fit, without thinking what others feel.

patutnya kita tengking jer bila:
orang potong que
orang isap rokok kat tpt awam
orang bising tolak tolak dlm KTM gitu..
hoh!!

Mira,
seriyes!!
henpon dia bunyi, tp pasal malu nyer pasal dia biarkan!? hoh!!
melampau!!
lagi rasa nak cepuk jer kan..
ahai...

people have to voice out more la dont u think?

Hana-Ni-Mo-Nai2 said...

ego dia tahap dinasour kot pocket
sgt sengal ok

kenkadang sbb yg tak sensitif ni wat kita leh hilang pertimbangan

sabar nooo

Ayaq masak said...

Okorichatta ne... Kowaiiiiiiiii. O_o;

Sound je sejibik masa henpon bunyi tu.. Ahou bebenor dah mamat tu... konoyaro betul..

Adry said...

eeeiii kalau aku, siap la dia.. hehehe

bendul said...

taboh jer pocket..!!
tte, depan khalayak ramai kan..?
hmmm.. susah gak nak pikiaq bila jadi macam nih..

org2 macam nih sebenonyer, tak layak berada di khalayak ramai..
diorang layak duduk sensorang diam2 kat umah..

A t i Q a h said...

Haih. Ada jugak orang macam tu ye Pocket. If I were in your shoes, I tak berani tegur. Tapi dalam hati..wachaa!!

~ mizzAmy ~ said...

~ tuh la, kekadang memang kena ajar sikit biar diorg tahu cemana nak respect other. if not, they keep doing the same thing. ~

Pocket said...

Pocketteers, am in johor and surfing at the hotel internet facility which they charge me for 6ringgit per half an hour!! ooiiii!!

Hanachan
tu laa,, kita ingat nak happy happy la kan, tp pasal sorang hantu camtu, kita nyer keseronokan pun jd tunggang tebalik... eheh.
boring betul la kan orang cenggini.

Ayaq
betul!! mcm nak ketuk jer sekali!!
datte, dia buat salah,
tak nak ngaku,
cam kalau kita tersentuh awek dia, marah la plak dia kot, tp surely nak tunjuk macho nyer pasal, kitto dia marah deshooo...


Adry,
adry brani letup sebijik kat idung dia ker?
nak kena belajar taichi qigong ngan adry jgak la gini :)

Bendul,
tp diorang nak datang jgak bermasharakat walau pun tak reti nak bermasharakat...
ahai,

Atiqah and Amy,
actually pocket pun tak berani jgak nak bangun n say:
'excuse me, dey u pijak kasut gua, apasal? nak mampus?'
heheheh, tu yg ngacum kat sini jer tu, but guess what!!? i'll make it a new azam for me to stand up for meself in the future:)

chaiyoookkk!!!

~ mizzAmy ~ said...

~ pocket kat Singapore ker nih? jangan lupa beli buah tangan nor.. ;) ~

Nurmala said...

marahnyer pocket..

haish...

dia tak sekolah kot.. sbb tu la no manners..

KoudaGaijinsan said...

ada satu jenis lagi...
kalau dah bosan tgk,keluar je la..
ni tak,menggelisah sambil goyang kaki/tendang seat aku..
ada sekali tuh lg power..tidur sampai berdengkur..rasa cam nak balik kotak popcorn kat kepala dia...

cHeRyNa PiReS said...

waahhh..garangnye pocket...takut plak:D

camne tau die gi kencing?
hmmm...musykil sket:P

nywayz, org kalo bodoh...marah pon tak gune la pocket...

Pocket said...

Amy,
tak, last last tak jadi gi singapore, jadi gi johor jer, boring betul. kena pulak 26hb patutnya cuti kat Penang. ahai.

Nurmala M,
huumph!! dia tak skolah la tu,
tp tu jer la yg pocket buleh pikirkan nak kasi sedap ati, kalau tak tertekan la jgak .. eheh

GaijinSann,
btui tu, gi duk gerakkan lutut ngan ritma yg samooo jer the whole show. irritating nyeeeer.
kan ker seat wayang tu bersatu sumanya? ahai

Cheryna P,
dia kuar sambil meletakkan tangan nya di tempat yang 'sepatut'nya dan dia melakukan 'tarian' itu...
heheheh...
btui jgak kan,
camana tau dia gi kencing?
tak tau, tp kalau dah tetengah show bleh kuar tu kencing la kot
eheheh:_)

Hana-Ni-Mo-Nai2 said...

dh jumpa ayaq...
watashi bila lg???
muahahahha

sila blanja watashi Pizxza hut

ninadw said...

ouch!!!
marah sungguh..
tp, aritu nina gi tgk wayang kt alamanda tgk death race kan, boleh plak ada sorg mamat / encik / lelaki ni buat suara2 bodoh a.k.a lucah kt dlm pawagam tuh.. pelik sungguh.. ke dia tgh buat bnd2 tak elok kt dlm tu eh??? hahahahaha.. ttbe terlucah plak otak ne.. :p

hmm.. dah lama tak jenguk blog ni.. :)

A t i Q a h said...

Wah! Clap clap to Pocket for the new azam. ;D

azie said...

haih~ sungguh tak ber manner lah.

bukan susah pun mau say sorry. n u pijak beg, kasut org plak..haih~

tak de sivik