Monday, August 04, 2008

86. RiPocket OConnel


This post is supposedly on
air on the monday
4thOfAugust '08by
Blogspot timer.
By this time, i am trying to
sleepin Four wing hotel.
Feeling cold cause i dont
knowwhere is the shut off
button forthe air cooler :)

I am posting a movie
review,for those who hate
spoiler,please stop here
and press theback button
but for those who wishes
to proceed. I thank u:)
heheheh,

i have watched the movie 'mummy3'
it was friday and filantera came all the way from kedah to watch the movie with me.
hohoooo... i bought the ticket before going to my friday prayerjust to make sure we're getting the best seat there are available.

The Movie
When u'r longing to watch a movie, u have set certain item to watch in mind,
for instance the ship they have actually built for 'Titanic'
the transformation from car to men shaped robot for 'transformer'...
For this movie, i was hoping to see....
but i was disapointed when:
1)Jet Li's martial art but there was none,
Instead he turned into a yeti and killed
all his enemy's
hek enneeee....
2)A long and painful last fight but all ends
in less than 10 minutes.
(Well atleast i've felt like dat)
3)Rechel Weisz with her beautiful english
accent ...but they cast somebody else instead.
why!!! huwaaaa!!
4)Somehow i have a feeling of 'relaxation'
through out the movie, No heart pumping
scene, no panic moment. why haa?

a few of this and dat about the movie
from a pocket point of view,
if evaluated like Gangstarz,
i give the movie 1 star.
but then again you guys
might have your own opinion
about the movie,step right up
and speak (or type) out your mind:)

*i might be 'muak' for Complete CG Movie?but if thats true,
i'd think the same with Transformer and ironman. But i luv transformer.
Felt like i'm standard five again:)

15 comments:

cHeRyNa PiReS said...

thanx pocket...at least i know dat i dun have to watch it:)

banji said...

darjah 5 ke kita gila transformer tu? heheh siap buat sendiri tu dgn kertas, jet pejuang 2D :)

berbalik pada topik, hm skrg ni dah kurang sket peluang tengok wayang, ye lah takkan nak tinggal sikecik tu ngan mak dia.. kang dua2 nangis lak huhu

Hana-Ni-Mo-Nai2 said...

ahahahahahaha
watashi tergelak dgn komen banji tuh
pekata bawa je mak ngan sikecik tu
negh ngeh ngeh

pocket!
tgkciter ni kt ne arr????
bila sebut kedah je
tetiba watshi rasa mcm nk terlompat
ahahahaah

~ mizzAmy ~ said...

~ semua org suka tengok citer gah2 contoh cam transformer la, ironman la. amy plak suka tgk citer yg tak laku. hehehehehe....

dalam kepala skang nak tengok citer I'm Not Single. Citer melayu, tapi faktor pelakonnya kot tuh yg membuak2 nak tgk. ;)

nanti dah balik, pi bukak blog amy. ade something utk Pocket. ;) ~

bendul said...

Rechel Weisz tak berlakon..? baik tak payah buat muvi tu.. giler ker.. itu heroin wajib tuh..
bodo tul la derang..
(tapi still suka bodo2 alah jonathan tuh..)

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

salam, x jadilah nak nengok

filantera said...

Rachel Weisz announced that she will not be reprising her role of Evelyn due to different interests with the screenplay. Later on, Maria Bello was announced to replace her.

nmpak cam tua sgt laaa.........wuuu

Danisha said...

Dah lama tak balik kampung n tengok wayang dengan kengkawan....
rindunya.....

Hana-Ni-Mo-Nai2 said...

pocket!!
omedetto!!!

dapat award taw!

Pocket said...

Pocketeers sekalian,
Pocket masih lagi kat thai.
menunggu flight.
tp jpung duk masaj kaki.
pocket gi pocketting
heheheh

CherynaP
hehehe, sampai tak nak gi tgk hanya kerana pocket nyer review? wah ado yg kena saman ngan the mummy nyer prod kang nihheheheh...

Banji,
tak tau la plak banji...
ingat gitu gitu lah kot, darjah lima ker tak pun awal remaja ... hohoooo...

tak per banji, nenanti bila dia dah besor sikit ...
buleh la layan balik...
tak pun bli jer projektor n tala jer kat dinding:)
OHP? kalu wayang kulet buleh laaa...heheh

HanaChan,
umph!!
pocket n filantera tgk kat sunway karnival yg baru tu, buleh la kalau nak layan. still ado tpt yg buleh di improve lg :)
umph, akan gi tgk sebaik jer pas tuleh komen ni:D

Yeaaaa!!!

Amy,
Well actually bukan nya suka,
tp promo diorang berjaya jer,
so basically pocket adalah mangsa promo yg besh tp filem tak besh gitu ... hohoooo

Bendul,
Hoh!! ko tak nak gi pasal rachel weisz tak lakon?
hek enneeee...
tp come to think bout it,
pocket pun takkan gi jgak kalau tau yg dia tak berlakon lg :)

tp tak per, atleast ramai yg takkan gi tgk pasal baca pocket nyer review hahahahah

C Beaut,
hehehe, sorang lagi yg nekad tak nak gi.
sorang lg peminat rachel weisz?

Filantera,
either dia dah tua,
or simply tak larat nak melompat cam dulu lg ....

camana pun, moh kita mintak wit lapan inggit kita balik dari Dato' michelle ye0h... heheheh

Danisha,
Girl, dont think that i'm a freak when i say :
'always look around whenever i'm there at the sunway cinema lobby, looking for u. heheh'

cHeRyNa PiReS said...

tp slalu bukan tgk mummy ka wayang pon...tgk kat tv gak...sbb cite nieh cepat jek kuar tv...just dah lame tak tgk cite yg action sket...tp cam terbatal lak rasenye:D

azie said...

luckily i memang tak minat that series,ehehe

Adry said...

laa... tak best kerr... baru cadang nak tengok malam ni... kalau dah macam tu la komennya.... takyah la tengok....

lindosh said...

sunway carnival? cam dekat jeee pocket? hehehe

pi tgk wayang tak ajak :(

Pocket said...

Cheryna P,
umph, memang la cepat benor kuarnya kat tv.
tp somehow rase besh tgk kat wayang.
the feeling
the sound
the popcorn
tp since the movie was a crap,
rase cam rugi la plak huh!!

Adry,
heh, satu lagi yg rejek filem tu yeh?
well that's what i feared.
then i can hear any other review from other blogger :)
acaner yek?

Lindosh,
Kita wat satu get together ngan menggunakan Wayang sebagai function nyer nak tak?
then reramai boleh gi serbu Nando's kat bawah tu heheheh:D
(Tak pon kassim mustapha)
^^