Saturday, August 16, 2008

92. Summason!!

Pocket,
I promised a friend to attend to her on one fine day,
It was a special day for her, and i wanted to be there,
did a few arrangement here and there to ensure
my attendance to that function.
Even asked a fellow blogger to join me there,
Gas and Toll fare will be on me. (Let the detail be anonymous)
but men can always plan, Allah decide.
(kita boleh merancang, tapi tuhan menentukan)
The Mama is coming back to Kedah, departing the same day
attending to MakCik Faridah's sick condition.
I need to be there to pick her up,
when she's arriving either ere in
penang or up there in kedah.
Mama's arrival ere will be the same time as my friend's function.
Tried to pull every string i can pull to make my plan work,
but the decision is fixed.
There it was, my plan to attend a friends function is ruined, and for that
My utmost apology to you dear friend.

how i Wished i could be there sis,
how i've been Longing to see u,
i wonder what will u wear, a One piece?
sharp and handsome, yes surely u do.

breathing shallowly i am,
Thinking about u,
the function i failed to attend,
Am regreting this, yes surely i do


pantun pat kerat, tte buleh dak?

20 comments:

bendul said...

huihhh.. dgn penuh perasaan pocket mintak maap ngan kawan dia..
ehem ehem.. spesel sgt ker kawan tu..?
hohohohoh...

Pocket said...

well bendul,
what an interesting question,
i wonder how in the world can we segregate friends from special and non special,
i mean lets consider u for instance,
we go back to 1998!!
would that make u my special friend?
but u are my old friend bro:)
i'd consider all the same to my friend, just happen that i couldnt make it to a promise, that's why am writing that :)
Felt bad bout it ^^

Adry said...

ya ya.. aku faham sangat benda ni.. kalau aku pun minta maaf bebanyak... tp aku rasa dia faham.. bukan disengajakan pun...

ninadw said...

saya kembali :)
tp takde masa nk baca ur n3..
nnti nina akan baca k.. hehe

Ayaq masak said...
This comment has been removed by the author.
Ayaq masak said...

Entry ni macam orang tu nak kawen je... ishhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh... *garu dagu*

~ mizzAmy ~ said...

~ sometime bila kita dah plan nak jumpa or pergi majlis kawan. tapi, suddenly cancel. memang rasa sangat bersalah, kan?

lately nie, amy dah byk kecik kan hati org. sebabnya cancel sesi jumpa jumpaan di saat akhir. nak buat cemana, ada keje lain yg lebih penting or benda yg kita tak dpt nak elak. :( ~

banji said...

dapat berita permergian makcik pridah tu, dari sms the mama. terkejut jugak kenapa tiba2 dia balik kedah. hmmm Alfatihah

Danisha said...

Sapa yer kawan pocket tu? kita kenal ker?

Ada p wedding Eti aritu?

Hana-Ni-Mo-Nai2 said...

skang kan musin owang kawennn
musti byk invitation
bg yg single dan tidak stabil seperti watashi sgt tersentap okkkkk
ahahahaha

Nurmala said...

Pocket sendiri kata kan. Kita merancang,Allah yg menentukan. Mmmg kita dah plan baik punya. Tapi rancangan Allah lagi hebat kan??

ihiks~~~ayat tak tahan tu..

fairuzniza said...

uhu..
selalu gak jadi camni.
tapi selalunye, kalau sy dah janji ngan samwan, i'll try whatever it takes to fulfill janji tuh.
sampai mati akal pun hade..
but always, orang lain yg selalu kecikkan ati kite..huhu..
kadang tak paham jugak..
kenapa sy senang jaga ati orang, tapi orang susah jaga ati sy? *garu pale*

but yeah, Allah know what's best for us. so the best thing to do is..bersangka baik pada DIA. sebab DIA tahu apa yg DIA rancangkan utk kita lebih baik dari apa yang kita rancangkan utk diri kita sendiri..

(^_^)

Pocket said...

Adry,
umph, pocket pun berharap begitu, eheh:)
Peh Adry, sudah ber'dot com' juga kamu ya?
hheeh nice!

NinaDW,
yah!! dah lama benar tak mendengar komen anda :)
kemana dik?:)

Ayaq,
huhuuuu, ayaq, kalau orang tu nak kawin,
terpaksa la pocket post kan jer hadiah dia :)
eheh
Tak.. dia bukan nak kawin,

Amy,
tu la, selalu jgak orang lain yg 'stood me up'
tak tau la diorang berasa menyesal or bersalah ker tak, tp kali ni pocket yg tak mampu memenuhi janji,
terasa bersalah sangat..

tak per amy, kalau kita jujur dan tidak menipu,
cam cancelkan temujanji nak gi kenduri sebab nak gi dating.. eheh:) pastinya kengkawan kita tu maafkan kita kan ^^

Banji,
ya, makcik pridah dah pulang ke Rahmatullah,
suma anak anak dia balik, cian diorang..
Mama balik KL Malam ni kol doblas dari Sungai Petani. Bas tambahan lagi (- -;

Danisha,
hummmm,,, rasanya danisha tak kenal kot,
tp mungkin jugak kenal...
(Still making it anonymous)
eheh, tak... dia tak gi wedding eti ari tu.

Hanachan,,
heheh, memang ramai pun yg gi kenduri,
on the way balik kampung,
nampak ramai sangat rumah yg ber kenduri,
hehehe, tersentap tu cam orang mancing nyer sentapan ker ? :) ihik...

Nurmala M,
ayat tak tahan...
tu la, lets just think that there was a deadly accident waiting for me if i go to see my friend that day, and to avoid that, god made it so that i cant go.
what ever i may think, the guilt is still there,
and it was worth the post :)

Ayaq masak said...

Aik, post adiah je? Kejamnya...

Pocket said...

Fairuzniza
yup, memang gitulah,sampai mati akalkan,nak gi yg ni, tp nak gi yg tu jgak,
so apo kato gi yg ni pagi,
yg tu gi ptg,
tp nak gi pagi tu abih kul baper?
yg petang tu start kul baper?
macam macam kna arrange kan..

Pocket said...

iyer la Ayaq,
kalau dah tak leh gi kenduri kawin dia yg kat singapore tu, kena la post jer kan, dah tak leh nak gi^^, adiah dah beli..

Singapore sekadar contoh, mungkin juga dimana sahaja:)

fairuzniza said...

last2 tak gi dua2..
ngahaha~

tapi selalunye, sy akan jadi gile sekejap.
belari and rushing ke sini sana macam orang tak btoi..
sampai la malam.. T_T

diya said...

salam pocket, sori sesgt. diya baru perasan latest komen pocket [yg dh agak lama] kat blog diya. huhu. dan jugak nota kecik kat sblh sidebar. erm, blog lama mmg diya dh tutup. diya dh pindah :)

http://crayonkakak.net/

Ayaq masak said...

Ye lah...ye lah...

diya said...

erm, setiap sesuatu yang terpaksa di-cancel last2 minute, ada hikmahnya... :) rasanya kwn pocket tu paham keadaan pocket.