Wednesday, August 29, 2012

574. Baik-Baik Pocket!!


Pocketeers,
pocket ni suka tolong orang, tambah tambah lagi
adik manis yang dahi licin macam cik puteh,
body kechik kechik cam tasha shila dan yang
tak berkira setakat ter'sentuh' sana sini tu.
eh ini bukan baik, ini gatal.

eh tak!! tapi pocket memang baik,
well tak la baik, tapi suka tolong orang :D.. lain tuu!
bukan sahaja kepada pompuan, malah juga kepada
lelaki lelaki berhampiran, housemate pocket
tak sembang ngan jiran kitorang pasal anak anak
diorang baling sampah dlm rumah kami,
tapi pocket tak kisah,
pasal pocket ni baik!!
pocket sembang jer ngan
abang tu, ok jer...
pasal pocket tak kisah pun diorang baling sampah,
Bukan pocket pun yang dok sapu...
housemate pocket yang dok sapu, heheh:D

bukan itu saja, malah pocket bebaru ni wat
pinjaman nak bayar kedit kad.. moga moga
buleh terlepas la dari chengkaman kedit kad
tu pas ni, pasal ada duit lebih,
pocket gi tawarkan wit tu kat kengkawan
berdekatan nak meringankan sikit beban
raya diorang bebaru ni, moga tak la
diorang amik wit raya anak anak diorang
n wat wit dapur for another few days
until gaji.
sampai gitu skali pocket baik tau!!
(Setakat RM50 sorang utk tiga orang
tu apoo lah sangat kan)

Pocket punyer la baik,
sampai pocket dah simpan RM50
utk belanja 4 orang yang akan
ikut pocket menderma darah nanti
awal October.
RM50 makan kat kedai mamak utk
lima orang yg baru lepas derma
darah cukup kot..
yes yes.. memang pocket ni baik.

tapphiii!!!
tak besh tau bila kita ni..
tolong orang tanpa mengharapkan balasan,
lantas di cop bodoh.. di cop baik tak bertempat..
tak lupa jugak dicop 'kutu bodek',
kalau ngan pompuan tu tetap dah!!
di cop nak mengorat. di cop nak menggatal,
(Kalau ngan tasya shila, memang nak menggatal pun)

So terasalah hati ini dengan tohmahan,
terus terasa benci, terus terasa harus berubah!
pocket nak keluar dari imej baik ni,
pocket sudah wat satu kempen di awal tahun 2012 ni,
kempen yang bertajuk 'TEH AIS!'

setiap kali orang ucap terima kasih kat pocket
atas bantuan ikhlas pocket, pocket akan cakap ...
'ingat free ker? teh ais lah wei!!'
orang terimakasih kat pocket tolong
wat report sampai tak jadi cuti ari
jumaat sebelum raya..
'pergh!! ini bukan satu ni!! 
tapi ampat teh ais ni'
Housemate terimakasih kat pocket
tolong singgah beli mee goreng mamak yang
kedai nya jauh menyimpang dari jalan pulang.
'ini teh ais gelas besar ni!!'
although everyone knows that
the teh ais will never be a reality.
Although people know that I really
helped them base on sincerity,
the image slowly fades off...

daaah kena cop materialistik plak..
adohlaaaaaa....
(Paling tak besh sekali bila menggatal tapi 
dicop 'laparkan teh ais' when i am actually 
'laparkan u'.. oh tak beshnyaaa)

22 comments:

Anum said...

bagusnya

Anisa Hang Tuah said...

pocket memang baik

Shafiq said...

It's tough to do good deeds..

Chuu Muqhlis said...

alahai kesian pocket, nk buat baik pun org fikir lain. tu la mnusia, buat baik salah, buat salah lg la salah. sabor ye pocket.

LelakiSemalam said...

baik ada makna...:)

♥nurul♥ said...

baiknya pocket :)

HEMY said...

pocket..its not a good idea sbnrya wat loan utk setel kad kedit..bukan ke kad kedit nye utang boleh convert jadi ez payment.

u just pay 5% interest for one time. then ur hutang bahagi 30 bulan utk byar bulan2...

littledolphin said...

sebab tu la buat baik kena berpada-pada . :)

tapi saya pun tak boleh nak ckp jugak cos saya pun susah nak decline tolong orang :(

you remind me of myself and my own father.and marshall eriksson too.lol

instead of the teh ais campaign to change your ' terlampau baik' image,why dont you just decline to help? it's much better than ended up having the materialistic image.

littledolphin said...

wait,i think i made two contradicting statements up there.okay so please do allow me to rephrase the last line.

i hope you will be much stronger than me and will be able to decline people's help. personally i find it difficult.but hopefully it will not be the same for you.

er dah tak menngkontradiksi lagi dah kan?

Dhiya Fariza said...

kesiannya pocket. takpe janji Tuhan tahu keikhlasan pocket dalam membantu orang :)

Cik Qemm said...

pocket memang baik.

tapi ayat last yang blur itu tak boleh blah. hahahaha. ade ade aje pocket nieh!

intan izani said...

hamboii, gambar tu yg tak menahan.

Syazwan Che Deraman said...

Hehehe.

await hang dok seru nama tunang guwa nihh.
hehhe.amboih.

ambe pun selalu jugak macam tu pocket, and baru nak realised, takleh wat baik sangat dengan orang nih.

nak tiru gaya hang boleh?.

eiii, takkan terima kasih je, pizza la wey,

kalo kena, tak ke untung, bukan setakat teh ais je!!.

hehhe.
hang ingatkan ambe pasal derma darah tu.nanti nak derma lah.

by the way.
nama hang pocket.
pocket kan selalu penuh.

Dee said...

baiklah sgtkan..bila nak belanja dee teh tarik..hahaha..

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

haishh geram beb bila orng dok pk bukan2 dengan kebaikkan kita.. tak mengharap balasan dari diorng, tapi ikhlas kan kita tolong dan harap hanya Allah yang memberi balasan baik kepada kita..

ehh pocket kan baik, t ceq balik lunas leh la belanja dominos..hehe

Akue Achik said...

fuh...baik sungguh pocket..ade lg tatk rm50? bank in la kat sy..wahahaha..

ayt yg plg last tu jgak laa..hahaaa..

Pocket said...

Anum,
apa yang bagus tu sis?

AnisaHT,
baik ker?

Shafiq,
Memang memang!!

Chuu,
Buat baik dicemuh,
buat jahat lagi dicemuh,

LelakiSemalam,
hehehe, baik ada makna
adalah yang paling betul:D


Nurul,
nak mengaku pun rasa tak betul gak,
tp karangan ni memang kena mengaku pun,
kalau tak tak paham cerita.

HEMY,
yes yes,
now that I did the whole pinjaman,
baru la nak tahu pasal ez payment tu..
tp apo nak wat dah bro?

ShaheerahHana,
susah nak decline kan,
terasa cam kalau decline,
tercalar satu persahabatan.
macam pocket paham :D

tang part kontradiksi tu menarik,
u actually took the time to read and reread
your own comment :D

DhiyaFariza,
umph,
god knows..

CikQemm,
hehehe, ayat last tu ajer pikir 16minit tau!!
nak bagi ending yang menarik:D

(Walaupun tak der kena mengena)

IntanIzani,
gambar artis, memang tak tahan... :D

ShazwanCD,
pocket ku selalu kosong gak bro:D

tunang kamu? lah!! baru ku tahu,
besok nak kawin nanti sila jemput.
inshaAllah pocket gi sebab nak jumpa pengantin pompuan :D

pizza is much better then teh ais kan,
umph... sekarang pocket plak terasa nak tukar.

Dee,
InshaAllaah, kalau ader rezeki,
bukan teh tarik jer, tarik teh sekali :D
(Apoo lah maknanyer kan)

Saiazuan,
wahhahah,
dominos tu tengok timing zuan,
kalau tengah bulan jadi teh ais jgak
muahahahah

Achik,
ada lagi ada lagi!
tapi dalam ASB^^

ayat paling last tu dibuat dalam kelaparan.

Zul De Alexis said...

pocket walaupun kita tak kenal sgt tapi lu memang baek..meh lah bg wa duit raya..haha...


pocket adakala kita tak mampu nk puaskan semua org..

ada orang lain crnya...apakah?

hehe...

anamizu kaito said...

tu la pslnye kan Pocket. bila betol
ikhlas tak harap balasan, org dah
chop macam2..

from now on, TEH AIS la jd pengeras
utk ape2 je kan?

errr ke NGORAT tasha shilla better?
hehehe





slm lebaran.
cik ana

Elie Lily said...

Poecket baik kan? kalau baik, bila nk bg hadiah kat elie untuk birthday elie? :p

onie said...

kebaikan kita mana orang pandang sangat pocket..... so,jangan terus tinggalkan kebaikan, sebab yang hitung itu bukan 'mereka' tapi Dia yang Maha menghitung :)

Sarah Mohd Saleh said...

betul lah pocket baik xbtmpat ni,kang i kate u sengalluddin,nt pocket tcekik ati.hihi.baik tu bia lah btmpat supaya org xngutuk pocket mcm2 ;D