Wednesday, August 15, 2012

568, Iklan Silky White Duluuuuuu

Pocketeers,
satu tika dulu, pocket pernah post
207.IklanSilkyWhite dimana pocket
dok review satu iklan ni yang idea nyer
tak la kisah sangat.. just bekenan kat
saripah amani tu jer :D
(Anyone with the same hair as below,
please raise your hand and send me the
address... nak antar rombongan ^^)

Iklan tu bagi teori.. kalau nak tengok
bakal isteri camana jadinya 20 tahun akan datang,
would best be referred to how her mother turned
out now.  Now I did not believe this idea at first,
but as time goes by I've came to see the truth
in this theory. Sorang kawan ni, 10 tahun lepas
punya la comey kecik lagi gedik... kenal dia dengan
mak dia sekali. Back then mak dia macam biasa lah..
kembang sikit sini sana, tapi masih indah pasal dia jaga.
and bertudung with full sopan santun bila sembang,
lawak rabung jugak... cuma with borderline kept
with strict discipline.

Sekarang.... kawan tu pun dah jadi gitu dah sikit sikit.

Ada sorang kawan ni plak... memang comel, kechik
lagi bertudung n 'malu malu ah' 10 tahun lepas, ngan mata
yang nakal tu, memang tergugat jantung jantan mana pun
bila dia 'tembak' sekali wink dia tu. adehlaaa...

Once pocket gi kenduri kahwin kakak dia, and jumpa
la ngan mak dia... mak oih!! mak dia tak kembang,
tapi muluuuuttttt... best describe as 'tak terjaga' sangat
dari menyakitkan ati orang. Dengan kita yang first time
gi kenduri ni pun dah buleh terasa dah....

Guess What? 6 years ago she came to marry some other
guy I dont know, and now she came as near as how I'd
describe her mother then ... 'Mulut haaaaannnnggggg'

Question is... lets consider that this theory or rumor,
or tips on how to choose your wife is true,
'to know how your wife will be after 10 or 20 years of
marriage is by knowing how her mother now.'
now if this is true and we are hoping that we dont wake
up one morning 20 years from now and cursing our self
for making such an idiotic choice earlier in life.
Would we break with her 20 years ago?

dah tu kalau tengok mak nyer tak seberapa
takkan nak mintak break?
Tapi kalau tak mintak break... nak tunggu nanti
bila dah kawin nanti, adinda yang berwajah indah
itu berubah menjadi makcik yg jaga kain orang,
korek taik pusat dpan khalayak...
n kutip biskut tepi pintu n makan..
pun tak bagus gak kan..
(mulut haaannnggg... )

so camana?
baik ajak break sekarang? or lets wait and try to
build a better future hoping that she would turn
out differently with our guidance?
kalau pasal perangai jer tak per...
selalunya perangai come with appearance...
tang appearance tu susah nak kachau tuu :D

Pocketeers?

10 comments:

Akue Achik said...

heehee..im in the middle..

i always believe that not all apples will fall nearby the tree..

rmbut mcm tu? kwn sy bru je potong..nak ke? hehe

Anum said...

hehehe

intan.maisarah said...

tak semua begitu rasanya

zieyzain said...

hahaha =p

Cik Tyra Lee said...

haha..
mula terfikir pasal mak sendiri.
ala...
mak sensitip le..
tah2 dah kawin nanti, jadi sensitif gak.. acano? haha

Elie Lily said...

Umi elie masa b4 kawen, badan kecik macam elie. lepas da kawen, beranak, beliau sedikit mengembang. umi elie pnh cakap, kalau elie dah kawen nnt, mybe akan jadi macam dia. Haha.

tp, kena tunggu elie da kawen dan beranak pinak nnt baru tau macam mana rupanya elie. Ikot mak elie ke tak. haha

p/s: rambut tu elie pernah buat dulu. :p

Cha said...

"Awak, saya nak kita putus skrg jugak"

"Tapi kenapa kenapa kenapa?"

"Saya tengok sekarang mak awak suka kentut merata rata even masa jumpa mummy daddy i dulu selamba je dia kentut. Nanti 20 tahun akan dtg mesti awak wat gitu jugak kan"

Pocket said...

Achik,
nak!nak!nak!!
sila taruk gambar dia dlm blog kamu utk post rayer nanti :D heheh

Anum,
hheheh,

IntanMaisarah,
memang tak semua,
tapi kalau dah 80% tu,
lets consider.. majoritinya..

tp 80% ker?

ZieZain,
heheheh:D

TyraLee,
tak tahu lah,
maybe kot..
tp sensitif tu perangai,
buleh dipupuk kot :D

Elie,
harapnya pocket masih berblogging and selalu selalu bertandang ke blog kamu by then :D

pernah? ader gambar tak?

Cha,
that is why the whole post was written sis, takkan nak ajak break kot pasal kita tak berkenan ngan bakal MIL, kejam namanya tu..

kita ni dah rasa u are the one dah bagai, tapi sekali mak nyer senget.
takkan nak ajak break? tak logik kan?

Sarah Mohd Saleh said...

tp kan pocket tak semestinya kalau mak die seleet dan selekeh,anak die akan ikut same.we never know what future has waits for us. mebi bile time kapel kalau de certain sikap die yang kte xbkenan from there we can change a bit b4 its too late. pokok pangkal yn=g nak berubah itu adelah tuan bdn die sndrey. kalau muke tu bile dah tua kedut jugak,so kalau dicucuk sane sini kedut ttp ade,xbole lari.heee

akhirnya entry ni adelah antra entry yang plg i paham.bukan i xbce abes entry u. i bce byk kali i still dun get it what u r trying to say pocket.mungkin im not so sastera like u.heeee.sori pocket jgn kecik ati,it just my opinion.mebi i sorg je yg feels that way while others dun feel same with mine ;D

Athirah Rosli said...

hahahaa...mulut haaaangg..!