Tuesday, July 28, 2009

194. Kenapa Post...

-Kerna sayang... ('Kerna' macam zaman P ramli nyer HangTuah dedulu..)
Kenapa Jeles?
-mungkin kerna sayang..

Obviously kalau zaman bebudak dulu,
cara paling mudah nak tau dia amik kesah pasal
kiter ker tak would be to make her jealous.
Works everytime but i personally not liking it that much.
Hate it to know that i was tested, perlu ker?
Tanyer jer tak leh ker?

Kenapa marah?
-pastinya kerna sayang...

Kalau tak, tak der la mama nak marahkan pocket
for going trackless in japan for 3 years.
no phone calls, no letter, no info or wind of
news to kampung.
Yes, logic la dia marah... tp pasal dia sayang.

So kalau ada sambadi yg suka sgt marah kat anda
tu, please consider yg dia sayang kan anda...
Mr Big? aaaa... no komen, sayang la kot.. huhuuu!!

kenapa rindu?
-kerana lama tak jumpa sayang...

Bila dah lama tak jumpa tu, memang la rindu.
Gambar and mail sajer la talian hayat, cam penyakit
yg kna amik ubat every two hours, rindu sangat
sampai sakit tulang rusuk, mcm hati membengkak,
(Err, filantera.. hati bengkak tu actual disease kan?)
Ever heard about those who kept the father or husbands
baju melayu for 'ubat rindu'?
Sound rediculous but i have seen a fully grown men
who sob in the middle of the night with a kain batik
in his hand.
Pathetic... is what u may say.
till u'r the one who merindu.

Tgk keternyer lalu pun dup dap dah hati (Bapak nyer yang drive poonnn)
Tgk bumbung rumahnyer pun dah rase cam nak senyum.
His name on the 1.5inch LCD of your HP with the ringing tone?
look out for the kipas angin kak.. cause u're levitating.
'Wingardium leviosa!!'


kenapa Harry potter?
-entah la sayang.... entah (Oh so random)

17 comments:

~ mizzAmy ~ said...

harry potter? amy tak pernah pun ikut cerita tuh. pathetic sungguh. hehehehe...

*SiRibenMerah said...

hurm..
amek pisau tores jantung..
br puas ati..
NO random answer peliz..
setiap perbuatan ada sebabnya..
hehehehehe..

reason yg sesuai mungkin :
"nak abeskan masa terluang (yg sungguh pack) bersama adik kesayangan(filantera)..hehehehehehe"

bendul said...

sapa la mamat yg pegang kain batik tu..? hahahahha.. tader gambo ker..? hahahahha.. hahahaha lagi..

perasaan sayang buleh mebawak byk gejala..? kena la sometimes benci2 sket..

tte, cemana ko tunjukkan perasaan sayang ko kat aku sebagai kawan..? iskk.. geli laa..
(teringat bapok kat maxis ari tu..)

Kekanak Tokyo said...

tapi kan, one thing that I find sweet is bila terserempak orang yang tak kenal tengah jalan senyum sorang2. aura pink memancar2...

うらやましい~

Super HaNa said...

aduiii...jgn citer psl HP
waatshi meroyan nak tgk tp takde kawan yg leh join
kasihaannnn

cHeRyNa PiReS said...

cewwaahh...trasa macam nak nyanyi lagu Tak Mungkin Kerana Sayang plak skang nieh...ahahaha...

I think u already knew my view on HP kan bro...sangat minat...sangat suke...tp sangat kecewa dengan HBP....sebab cerite takde climax!

* nampak bumbung rumah pon jadi la...in my case...nampak "Wira yang perasan Mitsubishi Lancer" pun jadi la....ahahaha...(skang tak dpt tgk lagi...sob...sob...)

BabySiiaOzz said...

hey.. thx for the comment..
it's just a game.. but i dont know how to explain how it works..
maybe uu can give it a try then you'll knw^^

Princess Liyana said...

Memang ada bro, org yg simpan baju utk lepas rindu..alaaahai...

hm yana tklah ikut sgt harry potter.tp ritu tgk, waa tak suka endingnya..huh

izzati fuad said...

kenapa benci? kerna sayang..hihi

harry potter best x?

Pocket said...

Amy
tak lah pathetic, anda basically tidak menyukai apa yg disukai ramai..

citarasa sndiri tuh.. :)

Ben
adehlaaa..
sakit sakit!!!!

Yes, buat masa ni, teman sewayang kuadalah the filantera.

Gi Joe jom!!

Bendul
adoooooo,
tp takkan la aku nak kabo sapo kan,
tak macho la org tu nanti...
tp still.. the practice exist:)
Liyana pun kater ader :D heheh

Aku tak sayang kan ko,
aku cuma care pasal ko sebagai sumber idea yg besh utk idup aku yg kekadang ni kering of ideas :)
heheh buleh ker?

Zet
ada!! ada!!
mcm glittering bling bling jer kan... senyuman yg amat la ikhlas nyer...

bendul!! ko senyum tgk!!?

Hana
HP masih lg ditayang kan,
sila bayarkan tiket untuk pocket n filantera jika anda ingin kami temani anda...

popcorn large sorang satu juga ya...:)

Sha
Tak Mungkin Kerana Sayang?
kena download tuh..
heheh

yes, u've never did any movie review, but i kinda know your style. and i have to agree on the 'Climax'less story dat u've mentioned.

alaaaa.. bg la dambeldo n heripoter n hermione mati tu poetic sikit..
(Ayat ayat menyesatkan disini)

Tak dpt tgk lg?
alaaa jalan dpan umah dia n gi la tgk keter tu lg... apa susah..
gamak gamak windu..
kasi jer salam..
'Assalamualaikoooooommmmm!!!'

BabySiaOzz
n how do i address u sis :)
first time ere i presume..
adding your link yah :D

will give it a try in me FesBuk soon

Yana
ada kan .. ada kan..
tgk si bendul tu tak percaya..

lg spoon.. rinduuuuu
rindu serindu rindunyaaaaa..
bla bla blaaa..
heheh

IzzatiF
benci kerana sayang kan...
alamak!! tak buat ulasan tentang ini!! waaahhh..
what if u ulaskan dlm post anda :)

filanastasia said...

kenapa rindu?? i like that one.. fila pun ada kain arwah ayah.. dah 5 tahun lebih kain tuh dlm pelukan fila setiap kali tido... kekadang kalau tak tido pun, dan duk kat umah reading ker.. still peluk.. dan itu kain terakhir yg ayah pakai sbelum arwah masuk icu sepuluh hari.. miss my dad so much.. al-fatihah

saudagar gaRAM.. said...

kenapa lempang?
sebab sayanggggg..

kenapa tendang?
sebab sayanggggg..

kenapa terajang?
sebab sayanggggg..



errrkkk...
lari.
gurauan kasar..

ZARA 札拉 said...

Hehehe~
Harry Potter merobek hatiku dengan sumpahan Avada Kedavra~ LOL!

^_^

Hati berbunga2 riang juga~

cHeRyNa PiReS said...

hohohoho....kalau assalamualaikum...
mau dijawab salam itu dgn parang....ahahahha...mati kena tetak!

headline: cheryna, the blogger mati ditetak gara-gara si Wira:P

banji said...

pelik kan..

- punya sayang sampai marah.
- org paling dibenci jadi org paling disayang
- punya takut sampai jadi berani

mcm semua perasaan ni datang dari satu punca je :)

Anyway... harapnya bulan depan ada lagi HP. nak tengokkkk

Pocket said...

Filanastasia,
yes, pocket cam tahu perasaan nyer. bila dah rindu, mest kena ada ubat. sebab rindu mcm sakit jgak...
ok la anda ada ubat.
pocket tak der siut!!
rindu!!
tp tak der ubat..
adehlaaa...

SaudagarGaram,
how do i adress u brother?
Saudagar Garam,
Saudagaram,
Sau the Garam,
Sauron the Geram,
(Sama cam gandalf the grey)

actually apa yg anda tuliskan tu betul!! 'sayang' adalah alasan utk domestic violence from the beginning of time.
Membiarkan mangsa rasa the violence is needed. n its the right thing to be happening.
'Right thing' taik kucing depa!!
heheh, pocket emo plak.

am honoured to have u here bro,
link link link link :)

Zara,
'snape, please...'
'avada kedavra!!'
n off our beloved professor down the bangunan kan,
robeeekkk!!!

Sha,
Hahahah, tak der nyer diorang nak jawab ngan parang eh,
lagi ajak minum teh lg ada.
but definitely the conversation will be fill with lots n lots n lots of cynical words :) heheheh

Banji,
memang pelik,
sayang menyebabkan perasaan lain dtg, then kita tanya..
apasal marah nii?
then, tak terkeluar plak
... 'pasal sayang' kan

yes bro!! yes!!
balik n lets watch em again!!

Anonymous said...

http://crysredto.la2host.ru/lindi_04-08-2008.htm auto bad bankruptcy credit loan http://corfidow.la2host.ru/pagesto_46.html bankruptcy michigan records http://crysredto.la2host.ru/zavod-gusenichnih-tyagachey.htm connecticut bankruptcy law http://densrecan.la2host.ru/10-2008.html las vegas casino bankruptcy http://samocon.la2host.ru/pagesto_10.html bankruptcy lawyer in houston http://dropenpa.la2host.ru/avtokran-ks-3577.html businesses in bankruptcy http://prerertic.la2host.ru/tehosmotr-gruzovikov.html businesses in bankruptcy http://lauknowhet.la2host.ru/lindi_24-03-2009.htm retired bankruptcy judge tells all http://opcosless.la2host.ru/kuplyu-zil-samosval.html bankruptcy alberta
http://tasnona.la2host.ru/pagesto_21.htm suge knight bankruptcy sale assets http://enrupme.la2host.ru/avto-spetstehnika.htm low cost bankruptcy http://corfidow.la2host.ru/lindi_18-08-2008.htm declaring personal bankruptcy