Sunday, July 12, 2009

188. StupidArgument

Sudah pun ari ahad.. tp matahari belum bangun...
dia tgh menyinari hujung hujung alaska kot la ni.

Some of stupid argument i've been having...:
1)Mengorek bijih (Atau korek taik idung) tu buruk beno ghopenyer, pengotor!!
(Ala ala os yg mengacara rancangan 'apakehalnya' suarasa minggu lpas)
memang bughuk, perbuatanyer bughuk, tp korang pernah jumpa ker
nugget of tahik idung lying around your house? on the floor or on the desk?
tak pernah kan?(Yg terpalit kat dinding toilet tu lain... tu simply jahat)
so kotor? bila masa plak mengotorkan?
(But then again, i dont wanna shake the hand of the uncle who have just 'dig')


2)A man who's smiling with his eyes shut is reminscing
luv moments and might as well be in love.

'haaa.. hang senyum senyum sambil nak tidoq tu,
aku tau dah!! nak dpt menantu cucu dah aku tak lama lagi'
kata maktuk sambil isap cerut.
'loh ke situ plak maktuk nii' kata pocket menepis.
Salah!! salah!! salah!! salah!! banyak jgak citer lawak yg berlaku masa
keja or masa jalan jalan,
Tgk apek amik lep kat BM terjun kepala dulu selepas dilanggar keter peronda polis.
Tgk orang puteh yg ikat anak diorang cam anjing kat KLIA
Tgk kakak yg melatah ketakutan selepas trolley yg dia 'drive' melanggar MrBig...
Kot yer pun kakak... dalam ramai ramai orang kat kilang, jgn la langgar Tuan Director.
Hoi!!

3) Blogging ni pun ada musim nyer, n now i'm in the low tides.
Yes, i guess i am... but who's to blame? (Simply tak nak ngaku punya sindrom nih!!)
Previously i have TM to blame... but now they've done the best deal..
Blaming my 'irihati' at bendul for getting more nafneng money than
i am now is simply childish...
I gues i am on the downturn...
lets just hope i pick up again fast...
ahaaaiiiii

7 comments:

green apple said...

aku pun dah musim malas upadate ni.

*SiRibenMerah said...

hehehe.. perli ke??

neh da mula update dah..
senyum sorg2.. sekeh kang =P~

Pocket said...

AppleIjau,
ntah lah kan, cam ada ketika tu,
manyak sangat cerita eager to be spilled out on the paper,
tp skrg nii...

cam kena pulun pikir..
but then again blogging is not an obligation.. so why pulun...

hummmm hummmm...


Ben,
so nak sekeh ker tak?
selalu pakai 'pang laju laju' jer :) heheheheh

tak tak!! tak perli,
maner berani nak perli ticher.
Kang kena pukul dek student dia nanti:/

Princess Liyana said...

alololo..jgnla irihati...heeee...update bila ada mood ok..jgn paksa..;)

~ mizzAmy ~ said...

me too. dah lama dah simptom malas nak nak update nih berluasa kat amy. dah berbulan-bulan dah kot.

bendul said...

then,
if pocket's in it's low tide,
bendul's is in kemarau panjang..

isk isk isk..
how to do how to do..

Mrs Shaka said...

take ur time....ben sapa terasa pedas dia mamam cili :P kidding!