Tuesday, July 14, 2009

189. WorthTheTrip..

..??
'sup kambing dia, nallaa punya baguih, isi berbukit bukit, camni haa besaq nya mangkuk'
he said showing a handgesture describing the bowl as big as a helmet.
A mamak he is, give him mee, toge and egg.. dan dia akan 'goreng'
'n jangan lupa pekena susu kambing dia, pooh!!



Seperti yg anda buleh tgk kat peta tu, jauhnyeee..
pocket yg duk kat penang jgak pun rase cam jauh,
inikan plak anda yg duduk kat sungai petani. humm humm.
tp pocket gagahkan juga.
ngan harapan nak minum susu kambing yg kononnya besh sangat,
peckat sangat. original sangat tu.
pocket sampai dan parking, amazed with the pondok
they're having here and there that works as a
personal table for the customer.
if only i'm here during the night, the lighting,
the suasana... it'll be quite interesting.
But what about nyamuk? No comment.
the place was filled with bau kambing.. tgk punya tgk.
ada kandang kambing berhampiran.. ooo .. patutla
diorang bukak restoran nii.. mcm dgr jgak bunyi itik.
so ada la menu itik disini kot

according to the waiter,
the serving time is from 10am to 2 am.. seriously..
i cant imagine how to get out of the place at 2 am.
lampu jalan pun tak der..
mahu langgar kambing orang on the way out tu kang.

ordered sup kambing, kailan ikan masin, telur dadar,
nasi puteh dua. ok lah kan.. nak order apa lagi?
ikan siakap ? ngan gulai itik tak pun gulai batang pisang?
peh tu bukan perut orang tu, prut jin.
air suam nyer sampai dulu,
then susu kambing nyer, sayang seribu kali sayang pocketeers.
gambo nyer jd corrupted plak, kalau tak bleh pocket tunjukkan
gambo nyer. punya la besh!! punya la 'kambing'!! punya la original..
definitely a reason for me to revisit.
(Filantera and bendul,jom jom!!)

Thaaappppiiiii..
sup kamin nyer biaaaasaaaa sangat and sejuk plak tu (Kna mintak reheat lagi)
now what does that tells u? sup kambing yg dah di masak dari
tahun lepas tak abih abih diorang pakai re heat n refill daging masuk jer.. hoh!!
kailan ikan masin nyer? pocket pernah mkn yg lebih sdap.
ngabih kan minyak datang jer dari jauh.. telur dadar?
tak nakkomen lah, apa sgt nak komen? berminyak?
tak der rase? tak fluffy? tu jer la kan.

n look at the volume of the sup kamin.
makan kat mamak nasmir pun sama besor nyer..
memang mamak yg citer kat pocket tentang tpt tu pun pandai goreng.
besar helmet konon. hoh!! n they charge 6 ringgit for the recycled soup!! ooii!!
daging dlm tu banyak kot? (U might say..)
let me put it this way,
ada peluang untuk sudu anda tak menangkap isi dalam skali cedokan.

conclusion:
Dari menu yg pocket order, tpt ni tak besh langsung!!
tak besh sampai kalau ada yg tanya camana nak gi,
pocket akan kater..'jangan la pegi'
diorang pulun sangat kat tempat n keindahan kot...
sampai kualiti makanan bersepah, semak lagi tak terjaga.
tp susu kambing nyer sedap.
ada menu kambing grill yg pocket tak try lg.
gulai itik nyer pun belum..
so yes, pocket akan gi skali lg...
sapa nak ikut?

11 comments:

Cik Qemm said...

erm..susu kambing sedap ek? ade air lain kan kat situ?
:P

Super HaNa said...

watashi tak makan kambing apatah lagi itik
so watashi tanak ikut
ahakssss

~ mizzAmy ~ said...

susu kambing kan dah sememangnya asli. so, no doubt la kot kesedapannya.

btw, amy tetiba nak makan gulai itik serati. nak balik kampung!!!

nURmALa mAZLan said...

adeh!!!!
baca entry ni banyak sagat perkataan makanan tu..
dah tgh hari pulak tu
lpar rasa nyer..
baik karang ajak hubby gi pekena sup daging kat doraisamy la
terliuq dah nih

chics said...

nak itik nak kambing tapi jauhnyaa :(

atty's said...

kty tak mkan kambing..tp kalo pocket nak banjer..kailan ikan masin..kty nak ikut.tau

kojah said...

nak ikott...haha

bro, amik awards...

KoudaGaijinsan said...

sup kambing...hmmm sound's interesting...kat mana nih?anyway,teringin nak pi rasa Mee Kuala Sepetang yg org dok ckp sedap tuh...

Ayaq masak said...

Oh kampung Pelet ka... selalu gak lalu, sebab rumah makcik kat permatang pauh. tapi tak pernah perasan pulak kedai tu hahaha mungkinkah sudah lama ku tidak pergi seberang...

kambing2 tak minat sangat ah..hahaha

Nem0 o0h Nem0 said...

susu kambing leh buat bdn panas.. tak sedap.. =p

itik tak pernah mkn lagi,x sggp..uwaaaa

Pocket said...

CikQemm
sedap!! patut anda try..
air lain pun ader..
tp since kat situ speciality nyer kamin, layan jer la kan :)
heheh

Hanachan
kenapa tak makan kambin?
itik tu pocket paham,
macam agak rare sikit...
alah joom la jom laaa...:)
hehehhe

Amy
woh!! actually tak pernah lg makan itik, besh ker?
kulit itik pernah makan,
(Peking duck)
tp itik wat kari belum.. hummm:)

Chics
pocket pun rase jauh,
anda lagi la jauh..

kat kedai mamak manyak kambin,
susu tu maybe banyak air sket kot ahahahah

Atty's
Okeh, anda makan batang kailan nyer jer yer..
eheheh:)

Kojah
Jom!
Jom!!

eh? ada awards?
makasiihh!!!

GaijinSan
kuala sepetang tu over gimick lah,
tak sesedap mana pun,
tp pocket makan yg dibungkus pulang.. nanti pocket gi makan situ n review... okeh:)

AyaqMsk
oh oh!
anda memiliki makcik di permatang pauh, tolonglah jangan wanita yg pocket tak suka itu..
pastinya tidak:)

kambing la best!!
cuba try tgk :)

Nemo
bukan daging nyer jer ker ?
loh, patut la pas tu pocket weng
jer :)

heheheh:)