Friday, June 27, 2008

70. Kotor

kotor,
kalau sebut kotor, apo yg kita pikir,
baju kna gulai hhehe,
buleh bawak smayang tak?
baju kna alkohol
(Perfume yg ada alkohol)
pun consider kotr jgak ke yek?
umph.. mudah la kalau nak
sebut definasi kotor untuk
barang.
tp camana plak ngan :
otak kotor?
heheh, orang yg sikit sikit lucah, sikit sikit lucah,tak mau komen banyak sangat tentang ni.

Politik kotor?
hummm...tak mau komen jugak buleh dak?

taktik kotor?
cam sajer je ngorat awek tu bukan nyer pasal suka sangat pun tp pasal nak sakit kan ati boyfriend dia. Skali awek tu sangkut la plak, alang alang sangkut. buat tak baik plak kat awek tu.
boyfriend dia punya hangat ati laa...

main santau santau dalam industry pemakanan,
hummm...apo la anak bangsa ku.

so camana ngan definasi kotor?
ado orang pernah bagi definasi berikut:
Sesuatu yg tidak sepatutnya disitu
seperti contoh, 'haa!! haa!! tak mau tak mau!! totoq totoq.. eeiii'
kata faridah melarang anak kecilnya memasukkan cicak ke dalam mulut

perbincangan tentang sex dalam kursus memandu adalah 'kotor'
tapi tidak dalam kursus kahwin.

guru yang menyentuh tentang politik didalam kelas tingkatan dua adalah 'kotor'
tetapi tidak dalam kelas perundangan.

gulai di dalam mangkuk ngan bendi dan tomato dianggap 'sedap'
gulai di atas baju pocket adalah 'kotor'

tte pocket ... ... hang ni pengotoq laaa...

26 comments:

~ mizzAmy ~ said...

~ lor, baju pocket kena gulai ker? patutla kotor, tapi bukannya pengotor sebabnya mesti la pocket tak sengaja nak tumpahkan kan?

tudung cheq pun selalu jer jadik mangsa bila bab2 makananan tertumpah nie. belum cakap tang make-up melekat baik jer kat tudung. jenuh nak mencuci.. ~

bendul said...

hmmm.. i think definisi kotor nih betul macam yg pocket ckp, benda yg duduk di tempat yg tak sepatutnya..
even sampah yg kotor cemana skalipun, kalo betul2 dibungkus dalam plastik, n letak elok2 dalam tong sampah, kalau sedap mata memandang, orang tak kata kotor kan..?
(teringat dulu dok asrama, warden slalu marah dorm kotor.. padahal bantal, baldi, penyapu ngan baju jer yg bersepah atas lantai tu.. hmmm..)

diya said...

huhu. ms sopim baru ni, diya naik lah tangga bergerak ngan my best fren. biasa, tgn msti nak sentuh kat tepi - atas benda hitam tu. pastu, my fren ckp - jgn sentuh benda tu. kita tak tahu entah berapa byk kuman yg dh hinggap kat situ. sblm tu, lgsg tak amek peduli. bila dia ckp gitu - br lah terasa benda tu kotor. so, for me - pemikiran kita yg pengaruh satu2 benda tu kotor ke tak :)

Ceera said...

hahaha... tang kotor kat gf orang tu, jahat okey... tak suka...

=P

biasala makan2 kena baju kan, hehe...

mummyvaio said...

huhu...kotor..la ni fareehah selalu kena ayat
"kotorla...jatuh atas baju..."
budak suka makan tapi sgt messy..mama dia tensen basuh baju kesan tak ilang...huhu...

antalya said...

abesla baju tu xleh ilang kesan minyak nye..sayanggg seribu kali sayang

Pocket said...

Amy,
kalau pompuan ada extra la pulak yek?
makeup pun kna pikir jugak kaaaaa...
umph, tp setakat foundation jer la pun kan,
takkan lipstick or mascara pun tersangkut?

Bendul,
betul tu, kalau sampah dlm plastik memang nampak kemas. tp kalau umah penuh ngan benda tu pun tak betul jgak heheh,
so marilah kita bungkus sampah kemas kemas eheh:D
Diya,
hummm.. interesting
its how u think, wether kotor or not.

but kekotoran kat tpt awam actually fear of virus.
actually ado jgak orang yang terlalu takut ngan virus. maybe dia ada pengalaman yang menakutkan dengan virus kut. sampai sehari habis seketul sabun anti virus dia pakai utk mandi. kulit dia mengelupas punya la menyental takut virus.

heh:D


Ceera,
memang kotor tindakan menyakit kan ati orang guna GF tu kan.. tp pada kenyataan nya memang ada kes sebegitu. kotor kotor...

Mummy V,
heheh, something that shouldnt be there.
but for napkin that u hang on your baby's neck.
food wastage should be there:D so not kotor la:)

but u have to clean it anyway

Yun,
tak ilang yek...
tak try basuh lagi..
tp tak per.. malam kang try basuh nanti:) hopefully kuar...

Adry said...

kalau otak kotor tu bahaya tu... hehehe

ninadw said...

waaa.. baju tu mesti 1 in a million.. sbb butang dia ada tulisan pocket.. :p

Pocket said...

Adry,
otak kotor merbahaya kerna
1)tak suma orang suka 'idea kotor'
2)Tak suma keadaan sesuai
3)simply nampak tak macho :D eheh
dont u think so?

NinaDW,
eheh, The wonder of Photoshop kan..
yeah.. the button is special,
but the baju is 'Kotor'
heheh:D

Ayaq masak said...

Definisi kotor saye adalah seperti yang pocket tulis.

Haha.

Cane ko makan ni aaa sampai kotor baju...tsktsktsk...

Pocket said...

Ayaq,
Camana buleh kotor baju?
the answer would be simply :

Bibiaq tighih!!

hahahahah...

azie said...

pocket bukan pengotor..pocket selekeh je:p

A t i Q a h said...

Tak semua benda kotor tu najis. Tapi semua najis tu kotor. Heh. Amacam, my conclusion?

Pocket said...

Azie,
Selekeh masa makan,
huhuuuuuu

Atiqah,
Nice way of putting it sis,
but now u're classifying kotor into two level...
then how is kotor
then how is najis?
sorry tp pakcik ktak reti nak jawaaaabbbb!!eheh:D

Ayaq masak said...

Pandai la hang bibiaq tighih!!!

ALASAN!!! >:P Blurph.

Hana-Ni-Mo-Nai2 said...

ahahaha
mulut tiriihhh
eekekekek

lama watashi tak dengar ayat camtuhhh

ala...pocket
watashi pun sama kalo mkn mihun sup utara
*sambal kaler merah tu...mesti comot la
wat plak pakai tdg putih kannn
auhuhuhuhuh

A t i Q a h said...

Alamak. Bab ni belajar masa darjah empat subjek Feqh. Tak pun, cuba gugel. He he.

Pocket said...

ayaq
yer la... alasan kepada kenapakah gulai tumpah adalah 'bibiaq tirih',
ayaq nak marah pulak.. hoh!!

:)

HanaChan,
kat alorsetar tu
ado satu bihunsup
sebelah pekan rabu, namanyer
mihunsup tonggek (ker apa ntah)
kerana tak der kerusi disediakan so kita kena la tonggek.hheheh

daging atau lauk pauk nya hampir 60% n mihun nya 40% so...
memang la berlemoih kalau makan situ.
(Sekarang ni ado lg ker tak ...pocket tak tau)
so jangan pakai tudung putih bila makan...

Tiqah
heheh, darjah pat yek?
lamanyaaa... mahu doploh tahun lepas tu..mano la pakcik nak ingat:)

Ayaq masak said...

Bukannya marah. Nasehat. :P

oiii incek pocket ko ni ado ym ke tak neh...

Hana-Ni-Mo-Nai2 said...

yeke!!!!

wahh..hana nk kena survey nihhh
serius taktau!

Princess Liyana said...

alahai bro,gulai je. boleh basuh balik.huhu jgn bersedih:) err,ni mesti syok sgt makan ke apa?hehe

Pocket said...

Ayaq,
dan pocket terimakasih untuk nasihat anda itu.
YM? Ada, tp tak layan sangat.
lamaaa sangat tak layan..
mahu bertahun jgak :)
Eheh..

HanaChan,
Tu satu tika dulu nyer hanashi lah!!
tak tau pakcik tu idup lg ker tak :)

Liyana,
makan Mee Kari, so tumpah masa mi tu decide to take the next trip to the mouth and fall. the splash from the plunge mengotorkan baju pocket :( ahaaiiii

~ mizzAmy ~ said...

~ sila update!! asyik click2, tapi tak update... ~

Annaster said...

Erkk..
Selekehnya masa makan?
Mulut bocor ka En Pocket..
Hahahaha..

Isk isk..
Takley bw g hotel nie..
Apatah lg Cheng Ho...

=p

EpaL c0keLaT said...

Mmg la kotor bro :|
Sengaje tumpahkn kot utk nmpk kotor :-"