Wednesday, June 18, 2008

66. KaraPoke

luv singing pocket?well i do.
am so in luv with them that i think i wanna start auditioning for AF the next season.
But the problem is...i hate singing to others. I just luv singing to myself.
self obsession?
wahahaha
But pocket...
Karaoke would be the only place that i sing to others.
Friends and family only ofcourse.
No strangers alowed.
But what do u usually sings pocket?hummmmm...:
All Peterpan's collection
(Cause i think our voice is similar heh heh*definitely not!!*)
All BsB's collection
(always admired those kinda sweet voice)
especially dat song Drowning - BackStreetBoys
(Ounis duk pulun lagu ni dulu, somehow addicted)
heheh... end of 'syok sndiri' song list

songs that i want to try : (Although till this moment i dont have the gut to sing it)
Senja nan merah - Awie & ziana(I'm doing awies part of course, anyone doing Ziana?)
Sandarkan pada kenangan - JamalAbdillah&SitiSarah
Memori Daun Pisang - Iwan&Amelina
(Bueeekkkk... gelinyaaaa... tp besh utk menaikkan semangat huhu)

Special Song:
A whole New World - OST Alladin(always felt nice singing this song with SgYan back in 2000)
ManisNya Senyumanmu - Elite (Will definitely sing this song if danisha is in the house)
Ceritera CInta - JaclynVictor(Ehem... Ehem...)
Cinta - MishaOmar&JaclynVictor(Can u believe it that i'm singing Misha's part? huhuuuuu)

anyway pocket... what do u sing when u go to Karaoke?
Copy and paste below template and write your answer in between:D
Add in your comment too:)

Special songs? :
'MustSing'Song? :
AmGoodSingingThisSong? :

Ayaq, u have to fill in the song u'r singing in your shower:D
(Cause u told me dat u've never went to karaoke)

22 comments:

Annaster said...

Mr Pocket,

BSB?? Drowning??
Comelnya.. hahahaha..
Surenya suara sedap..
Nyanyilah ' helpless when she smile ' by BSB..
Best woooo...

*_*

~ mizzAmy ~ said...

~ ngan ikhlas nya amy nak angkat tangan nak duet nyanyi lagu senja nan merah tue. *confrim pitching berterabur terbabas* hehehehe.... :P ~

bendul said...

ekk..!? betoi ka pocket suka karoke..? loo.. awat tak habaq..? aku seminggu 3 kali p karoke.. semalam pi, ari ni nak pi lagi.. ohohoho.. btw, as pocket requested..

Special songs? : Aku Hanya Serangga (BPR)
'MustSing'Song? : Cinta Pantai Merdeka (Jinbara)
AmGoodSingingThisSong? : Penantian (Blackrose) --> some girls cried out when i sang this song last company annual dinner.. syahdu kata derang.. huhuhu..

Danisha said...

Lama tak lepak karaoke dengan Pocket ni.....Rindu la plak....

Suara Pocket yang membuai jiwa sesuai sangat nyanyi lagu omputeh tau....
BSB misalnya...
All or Nothing by Air Supply
Westlife

Adry said...

apa kata you rekod video time you nyanyi .. upload kat youtube ngan blog... ble kitaorang tengok... hehehe

ble kitaorang semua jadi juri .. ahaks :)

MC said...

sebenarnya karaoke tu bagus..
sebabnya dgn karaoke kita leh build our self-confidence..

kalo nk duet ngn mc kena nyanyi lagu 1. jangan pisahkan
2. 2 insan
3. hanya memuji

yeah..

solo? elergi sepi bleh?? hahahaha

Pocket said...

Anna
Comel? eheh... yg tu tak tau,
tp pitching memang lari lah,
cuba nak powerkan..tp somehow still kantui:D
Helpless when she smile - BSB..?
buleh cari n try lah nanti:D

Amy
Jom Jom!!
confirm a few part will be left alone without any sound from me,
lagu tu tinggi gila babas woooo...
eheh

Bendul,
Seminggu tiga kali!!
weh banyok nyer..
ko ni dah jatuh hukum patut bli jer mesin karaoke tu kat umah ...
n wat pentas sket kat dapor hahahah...
Cinta pantai merdeka aku rasa aku buleh nyanyi...
memang besh lagu tu...
Somehow cam buleh bayang kan bendul nyanyi lagu penantian - blackrose tuu...
peh ... shahdu beb!!

Danisha,
dah dah... jangan duk puji sangat...
u know i'm not that good...
i'm just perasan good...
wahahahah..
dalam bahasa melayunyer..
perasan cam bagush... eheh

windu jgak nak gi karok ngan danisha skali lg nenanti...

Adry,
peh!! betul jgak tu kan.
tp tak mau ah!! nanti banyak lak stranger kat luar sana dgr.
n most important of all...
nanti jadik cam mary d1gby plak...
nanti,
dah nak kena jadi artis...
nak guna nama apo ? 'pocket'?
huk alooo tak glamernyer...

MsChrome
Tang hanya memuji tu buleh, nyanyi part lelaki tu lah kan...
huhuu...
Btul jgak tu MC, memang menambahkan keyakinan diri, start little by little,
memula ngan frenz and family...
next stop.. youtube!!
(Oh tidaaakkkk ^^;)

Ceera said...

nyanyi la lagu tiada lagi, nyanyi for me plz, hahaha

Tny said...

PETERPAN SONGS?!

BSB?!

Tny said...

Emm.. cmni, pocket kena upload video ok =)

Ayaq masak said...

Heyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy how come aku pung kena? You jahat you. *pouts*

Gua tak main la karok dalam shower. Gua karok depan laptop...hahaha

EpaL c0keLaT said...

Eh, i gler karaoke okay!
Pekate kite duet lagu memori daun pisang :P

Tiap kali g karaoke, i akan nyanyi lagu nih --> Apa Guna Berjanji :|
N lagu2 Wann yg laen :|

purplechoc said...

saya pun suke karaoke :D

tanak ikut template la,hiks..

slalu sy nyanyi koleksi amy mastura..tapi mostly bestfriend sy pilih,saye nyanyi.versatile la konon.wakaka..

Princess Liyana said...

Memang minat la kat BSB dulu.huhu alah waktu tu kan they all tgh femes..hehe,tp lg 'as long as you love me. dengan the one..mak aih!masyuk..hehe:p
Jom bro, g karaoke?:p haha

filantera said...

byknya yg ajak pocket nyanyi hahahah

my specialities

OLDIES
-green green grass
-quando3
-goodbye air supply

jgn di lupa
-inai di jari - s. jibeng!!

Hana-Ni-Mo-Nai2 said...

watashi suka lagu something tupid!!!

err....sampe sekarang watashi masih menunggu lagu lelaki ini dinyanyikan khas utk watashi
ahaahhahaah

diya said...

wah. banyak lagu2 yg pocket list tu ada lam mp3 diya. huhu. kita sama neh, bleh ah diya join pocket n kak amy duet nyanyi karaoke :p

mummysyafie said...

siap ko buat list lagi erkk

senja nan merah? kiter pernah lah perasan hebat nyanyi lagi nih..siot tull..terbabas sora mak nyah!

A t i Q a h said...

Hoo..yang Ziana Zain meh bagi kat I. I'll do the part yang angkat-angkat kening je la tapi. Wahahahaha

~ mizzAmy ~ said...

~ dolu2 pernah la duk nyanyi lagu2 ziana zain. tapi, certain part jer la kan leh nyanyi. yg lain tue, sendiri mau ingat. hahaahaha.... :P ~

Pocket said...

Ceera
Tiada Lagi?
lagu apo tu ceera, pakcik ni tak tahu menahu sangat lagu baru lah. ^^

Tny
Kenapa Tny? kenapa ngan peterpan and BSB?

hummm... takut lah nak upload vdo,
takut makin ramai peminat,
(Sebenornyer segan..hahahah)

Ayaq,
Memang la ko pun kena, eheh, dah dia jgak yg bagitau ari tu yg dia tak pernah gi karok,heheheh...
OK OK, tak karok dalam shower,
karok dpan laptop?
pun ok, tp lagu apa ayaq?

EpalC
hahahah, EpalC pun nyanyi lagu MemoriDaunPisang tu jgak?
heheh, lagu tu memang menarik untuk menghappykan semua tetamu.
Lagu Wann - Apa guna Berjanji?
Nanti carik lah Heheh:D

PurpleC,
Waahhh...
kiranya, punya la terer nyanyi lagu lagu amy mastura,
sampai orang pilihkan dan kita nyanyi jer yek?
nak kena pulun wat gitu dlm versi BsB jgak lah huhuuuu....

Liyana,
Jom Jom!!
tp nak gi karok kat mano?
As Long As u Love me tu memang amat lah sangat glamernyer dulu.
sampai kalau pocket nyanyi lagu tu kat karok,
orang mesti tak amik perhatian pun.heheh,
Pasal COmmon sangat

Filantera,
hahaha... btul tu filantera, ramai nyer yg ajak nyanyi, heh:D
Jom filantera, kita test dulu seround dua.
Inai di jari - S Jibeng!!
memang la menyucuk jantung ini,
terutama skali yang bebetul ado kena mengena.

HanaChan,
Something Stupid by whom? boleh pakcik try download
pakcik ni dah la tak tau sangat pasal lagu dari tahun 1998-2004
almaklumlah. Tak kat Malaysia masa tu^^

Diya,
heh, maknanya jiwa kita serupa tuuu...
eheh:D kalau nak join nyanyi ngan Amy,
Diya kena belajar nyanyi lagu
Cinta yang di akhir garisan - Ziana Zain, Nora, NingBaizura, ngan sapo ntah nama sorang lagi...
eheh... baru lah buleh Gangstarz!!

Mummy,
Terbabas yek? peh nak kena try nyanyi jgak neh!!
mano la tau, skali sejibik cam awie,
then br la buleh kita taruk kat Youtube!! heheh:D

Atiqah,
Pocket : Haruskaaaahh, kita mencari pada na na na (Tak tau lirik)
Tiqah : ..... (Sambil mengangkat kening)
hehehe... Menarik!!
tapi kan tiqah, anda tak perlukan mic untuk itu...

Amy,
so yang lain tu you berenti dan mengangkat kening cam tiqah jgak yek?:D

ninadw said...

Special songs? : most of mariah carey's

'MustSing'Song? : emm.. apa yaa.. tahla. tgk mood. hehe..

AmGoodSingingThisSong? : most of Ten2Five's

suddenly, rindu karaoke..
aaaah....