Friday, June 20, 2008

67. Jerk


Pocket,
i was mad yesterday,
mad at the system,
mad at my office computer,
i was doing my report.
the report was 6 pages long.
the data i've collected
the pictures i've pasted.
the diagram i've drawn
it was a good report
(Or at least i thought it was...)

Mr Big requested me to submit the report yesterday itself.
i've been working for it the whole morning and afternoon,
data collecting the whole morning...
photo taking and i was about to finish it untill
the company system decided to do a glimpse of total electrical shutdown.
the light went out, and so does the computer.
i didnt save the report and therefore i am back to square one.

but instead of being calm and accepting,
i went mad.i was a jerk.
pounded the monitor as hard as i can,
grimming my teeth,
holding my breath,
(Not like my sketch overthere though..but u know what i mean)
well ... peoples perception towards me would change after this...
there's two case as far as everybody here has witnessed.
The staepler issue (The girl who said 'patut la gemok' took it in the kening)
and now the black out issue,(The computer took the beating)
I need to go for an anger management course la kut
heh^^;

22 comments:

~ mizzAmy ~ said...

~ lor, siannya. tapi tue la kan, time kita kelam kabut nie la nak black out la apa la. dah la tak sempat nak save. paham ur situation tuh. ~

Pocket said...

tu la,
the comp doesnt deserve it,
i'm the one to blame.
lenkali save laaa...gitu.

tp still geram n marah soo..
bantai comp tu, seb baik tak rosak...
CCTV Nampak ker tak haa?

filantera said...

heheheheh nasib baik tak jadi
HULK!

Pocket said...

huh!!
tak nak jadi hulk, pasal tak pakai suar stretchable,
kang jadi memacam plak kang...

huhuuuuu

~ mizzAmy ~ said...

~ lor, teruk ker bantai pc tuh? kalo tak rosak tak dek apa2 la kot. amy selalu jer ketuk2 CPU sebab lembab. hahahaha... ~

ninadw said...

haaa...
dulu kaaan..
nina dpt pengajaran dari bnd mcm ni la..
time blajar dulu..
buat assignment tak tido sampai kul 4 pagii..
tgk2, tak save.. pastu lektrik ttbe off..
panik setengah matiiii!

since then, nina selalu save sume keje nina every minute to make sure bnd tu tak ilang.. huhuh..

learn from your mistakes, sir.. hehe

fairuzniza said...

wawawa..
sangat stress kalau jadi camtuh..
selalu gak kene..
n like nina said above, belajo le dari kesilapan..
since dah kene sekali, memang i'll make sure i'll save my work everytime i stop typing any words..ngehehehe..
[paranoid betoi]

but hey, kan leh setting autosave? :)

nadia yuna said...

sabaq na~

=)

pandagumuk said...

oke.tarek nafas dalam.gi tido.pastu baru buat balik.ngehh.gud luck buat balek!

Princess Liyana said...

alahai,jgnla mad2 bro..hm,sbr ek?
lain kali mesti save tau.walaupun br wat ckit.berhati2:)ok bro?

A t i Q a h said...

huhu..sorry to heat that. sabar. amek wudhu'. =)

Ayaq masak said...

Moral of the story, save your file for every perenggan you typed. I know what it's like. Huhu.

diya said...

adesss. sangat gewam klw jadik gitu kat diya. huhu. sbb tu, diya klw tgh wat report ke ape, msti setiap 5minit, nak save benda tu. jadik habit lak :)

bendul said...

marah jer kompeni ko.. same as my company, kalo dah tau kilang or area kilang slalu blackout, do something la.. or just give all staff a notebook each.. right pocket..?

Princess Liyana said...

bgus jgak g course tu:p
hik2

Pocket said...

Amy,
tak la teruk sangat bantai nyer,
jari darah sikit jer pasal benda yg dibuat hentam tu ado sharp edge.
COmp tu OK, Jari kita plak yg bloody... huh!!

NinaDw,
Umph, actually tahu.
Tahu yang better save every one perenggan.
jadikan habit nak abihkan keja,
or nak alih kan pandangan from the comp,
mesti kna Ctrl 'S' dl...
tp tang geram tu geram jugak hahahahah

Fairuzniza,
stress stress...so pas ni ...
everytime i'm pausing from my karangan even
just to check the spelling,
i'll be Saving.
Auto save? wat camne tuu? :)

Nadia,
Cikgu...
pocket tengah sabaq la tu tak dihantamnya CPU...
hantam monitor nyer yg dabak tu jer...
(Tahu dah monitor tu kebal!!)
kalau tak!!... eheh:D

Panda,
dah wat dah, Mr Big amik wat endah tak endah jer,
peh kalau la dia tau all the trouble
i've went through >:!
maa..gitu gitu la

Liyana,
umph!!
umph!!
tp ado ko such course?
tahu tentang perkataan 'anger management' tu pun dari filem.

Atiqah,
yg tu pun rasa cam proposal yg baik.
letak satu pantry ker sink kat ofis ni wat amik wudhu
kekalau tengah bara...
nak wat proposal lah!! :D heheh

Diya,
smntara nak jadi habit tu yg lamat tuuu...
Ctrl S
Ctrl S
Ctrl S

Bendul,
all and all... salah kompeni lah...
tak yah la wat sistem nak mengshutdown every 7pm kan!!?
aho!!
tp tang notebook tu aku stuju,
buku tiga lima tak stuju laa...
notebook!!
notebook!!
nak yg buleh lipat dua tuu...
skrin pusing pusing heh huhuuuuuuu:)

MC said...

hang kena keja ke ri ni pocket? sabor je la ek.. update ler selalu kalo xde keje kt kilang tuh? hehehhe

Hana-Ni-Mo-Nai2 said...

hoh
kalo watashi pun meroyannnnn
ahahahaah

Pocket said...

MsChrome
Actually tak leh nak update jgak, ado satu jer comp dlm ni yg buleh connect to yahoo, n i`m forbidden to touch this come.
but since today is sunday, hopefully no big boss is watching the CCTV :)

Hanachan,
hana pun keja jgak ari ni,
yerlah kan... lupa plak..
umph tuh la kan hana, memang bara.. heheh

Annaster said...

Mr Pocket,

Anna hanya mampu senyum sahaja sekiranya terjadi pada diri sendiri..

~_~

mySmartAir said...

normally my mailbox akn penuh ngan computer problem email. Pasni I akan suruh users ketuk2 dulu before email the problem kat I cam Annaster buat..hehe

Annaster said...

Mr MySmartAir,
Did i trouble u a lot??
Kalau yea pun, biar la...
Hahahah