Saturday, December 19, 2009

243. Pokahontas Kah?

Pocketeers,
Seperti yg pocket tulih dalam post lepas :
241. Ingat Pokahontas Tak?
orang zaman sekarang ni tak reti nak buat movie dah,
'dah tu? hang tu terer sangat?' tak.. pocket tak pandai,
tp pocket selaku pengguna tak perlu pandai..
pocket consume and smile or frown if i dont like it:D

anyway, jalan ceritanya sama sejibik cam pokahontas,
cuma apa yg beza nya kali ni bukan orang red indian
kat pulau tapi orang na'vi kat planet yang kononnya
lima tahun duk dlm cryo chamber baru sampai.
Kalau pokahontas buleh memukau penonton 10 tahun dulu
ngan keindahan animation nyer, (Sepuluh tahun dah ker?)
AVATAR memang akan memukau anda ngan keindahan CGI nyer,
memang lawa.. jangan persoalkan logik ker tak,
jangan kita kisahkan pun because it is pure entertainment
anyway, tp memang lawa..
ngan muka Zoe Saldaña yg ada shining pore tu,
ngan pokok pokok nyer yg bersinar masa malam nyer tu,
ngan lumut yg dipijak tu shine memalam tu nampak lawa sangat..
ngan ikran(flying dragon) yg lawa dlm keganashan nyer tu,
memang lawa lah!!

NekTiri tengah merempit, alaaa tak der gambo dragonnyeeee..

Mcm katun kot? yes masa memula nampak orang na'vi main
basket ball tu memang nampak katun sikit, tp lepas
10 minit duk tgk.. mula nampak macam orang betul cuma biru..
tp xbesh sikit pasal bukan orang betul, kalau tak character
Nektiri tu amat lah seksi nyer heheh, native lah katakan.(Kain kurang sikit heheh^^)
Expression nektiri sebek masa dia tau kata hero menipu
tu amat lah menjadinya..
'ollooo looo looo' rasa pocket dalam ati heheheh:)
NekTiri ngan Jek, biasalah, hero kalau tak cintan ngan heroin tak sah!

Citernyer macam pokahontas jgak bila hero kita jumpa
awek nama 'NekTiri' ni n kena belajar the way of the na'vi,
n of course dia buleh nyer jadi one of the native who
speak and merempit like the native.
even better bila dia buleh merempit ngan special dragon sikit.
Daaaannn, macam jgak pokahontas, hero n heroin kissed.
tgk trailer pun cam ada dah kan.

perang nyer plak semangat la gilos,
cuma ada suara suara sumbang dari belakang dok kata ..
'camana nak menang niii ?'
yes, pocket pun pikir, memang tak menang nyer lah.
tp biasalah kan.. hero mesti menang:D
mcm mana bow and arrow buleh menang ngan machinegun,
well that is for u to see lah pocketeers ^^

Ending nyer tak macam pokahontas, bila hero kena tembak
pasal kaver bapak mertua, orang orang hero bawak balik
naik sampan kan...(Pocket actually tak ingat sangat dah)
tapi cinta mereka tak ke jinjang pelamin lah kan.
Antara yg besh pasal pilem ni, alat alatnyer:D robot ni machoooooo..

ending filem ni besh lagi pasal semua orang dapat apa yg mereka nak...
NekTiri dapat Husband,(Kot)
jack sully dapat kaki, (Dia patutnya former marine yg lumpuh)
people of na'vi dpt keamanan,
orang jahat kena bunuh, (Actually pocket dok harapkan kematian yg lebih mengerikan)
Dr Grace? dia dapat sample (Ker dia 'jadi' sample?)

so sama ker citer ni ngan pokahontas?
humm sama awalnyer, ending nyer beza kot,
tp takkisah la sama ker tak sama.
persembahan yang berbeza, approach yg berbeza,
usaha yg berbeza, n i need to conclude that...

CGI nyer lawa sangat sampai pocket nak tgk lagi!!
Idea nyer besh sampai pocket bleh wat satu lg post,

one more time anyone? :D

20 comments:

HoPe said...

jum?
nk tgk jugak ni!

SuFy said...

wahh..terer mengulas bro ni..hehe...urm anyway, story ni nampak cam best..:)

intan izani said...

detail betul pocket cerita
so dah dpt bygkan segala jalan cerita
and rasenye cam berbaloi2 utk ditgk
tapi hubby masih mahu tgk storm warrior
sigh~

Adila said...

...my bro ckp, "tak phm la crita ni. katun dia lagi bes"

haha but since u kata bes.. nnt la try tgk streaming klo ada hihi

HEMY said...

huhu...aku nk tgok gak citer ni...takde ke dapat tiket free..dem

Pocket said...

Hope,
Jome jome:D
maner kita nak tgk ni dik?


Sufy,
makasih datang:D
umph, sila gi tgk n wat ulasan.
memoga pocket nyer ulasan tidak silap:D

IntanIzani,
storm warrior pun besh!
tp pocket kurang sikit pasal
kena tgk translation kat bawah.

citer ni pun kna tgk subtitle jgak,
masa diorang cakap na'vi tu:D

Adila,
bro tu abang ker adik?
tak paham?
pocket rase senang sangat plot nyer,
sayer datang,
sayer takluk,
kamu sayang,
kamu lawan,
sayer lawan kamu,
sayer kalah,
kamu menang,
tu jeeee...

tak der nyer cam davinci kod nyer ker,
separuh negotiator yg kevin spesi belakon pun tidak:D

Pocket said...

Hemy,
tiket free?
pocket buleh bagi!!
tapi kna belanja pocket KFC snack plate ngan milo ais dulu..
hahahahah

heheh,

fitriah said...

tak tengok lagi..best eh pocket?

fitriah said...

tak tengok lagi..best eh pocket?

♥chentaMAYA™ said...

xbesh?
xnak tgk~
ahaha~

;P

Pocket said...

Fitriah,
kenapa dua kali?
trying to make a point yer..
besh besh!
pocket suka!:D

ChentaMaya,
and how do i refer u sis?
Maya lah!! :D

loh! maneeerrr la dik dpt ayat kater tak besh tu, habaq mai bagi? :)

~ mizzAmy ~ said...

amy rasa lah, poecket jarang excited bercerita pasal filem yg pocket pernah tengok. selaluntya, pocket cerita so-so jer. nih, amy baca pun cam excited semacam. means that, cerita ni best lah.

i wish i manage to watch it. kalau mr mata ajak lah. kalau tak, tak tengok lah since amy pun tak dek masa nak g tgk sorang2.

farenova said...

wah mcm menarik je dengar poket citer, nak tgk jugaklah

Dee said...

cukuplah kot sekali..nti lg jeles sbb x tgk lagi..hihihi..

LORD ZARA 札拉 said...

huhuhu~
bila nak tengok ni~
tengok trailer, CGI nampak cam best~
huhuhu~

bila baca apa yang bang Pocket tulis, makin teruja mahu tengok~
tapi takpe, Muallaf will come first sebab Allahyarham Yasmin penah sign autograf atas laminated-flyer Muallaf untuk Zara time kat Singapore~

^___^

cik EPAL said...

kenapa badan dia biru?? hehe..

anda dikutuk di sini


http://cikepal06.blogspot.com/2009/12/review-blog-blog-hebat-dari-sudut.html

Annaster said...

mr.pocket, anna nk ikut tgk lg sekali.. take me, take me!! :D

Cik Qemm said...

wah pocket smpi nk tgk lg skali ni, i assume cerita ni best la ye.die punye karakter dlm filem tu tak geli2 ke since sume org pun biru je :P

tp mmg ada la ckp2 yg cerita ni best.so next movie nk tgk is avatar!
(pengaruh besar adalah pocket) :P

antalya said...

nektiri seksi woo hahaha. anyway mmg enjoy sgt tgk citer nih.teruja abess.rasa mcm byk kali dok nganga tgk pokok2 bercahaya dlm utan tu.cantekkk

Annaster said...

mr.pocket,
anna dh tgk 2nd time.. mlm td.. heheh.. tgk 3D.. perggghhhh cantik giler and mmg puas ati laa tgk 3D..