Friday, December 18, 2009

242. Ingat Pokahontas tak?

Pocketeers,
nowadays, movie maker dont know what to do in
making movie anymore, proof?
movie from best selling books are starting
to fill cinema's all over the world.
For instance, a chinese movie was made recently
about that comic we use to read in our younger years,
the pedang setiawan.

They're remaking everything back.
ring from japan was reproduced by holiwud,
so does other horror movie in the same genre.
missed call
grudge
How i would like to see kuch kuch hotahei with
hugh jackman and reese witherspoon as the star:D

The remake of a few other movie like
king kong and many other,
most of it, the original version was in Black n White,
so i wont know .. i'm not that old.

Tomorrow i'll be going to see another remake..
the remake of pocahontas..
where one guy from a civilized world are coming
to a mine mineral in a lost world of pandora.
yes, definitely the hero who came will be inluv with
a native girl and the difference will be the border.

pokahontas ended with the hero got shot.
Accidentally while covering the girls dad.
Father in law to be:D

i wonder how will this one ends...

SalamMaalHijrah everybody,
first thing i'm doing this year is watching movie.
hummm.. a good start ker? alahaaaaaiiiii :D

14 comments:

Cik Qemm said...

salam maal hijrah pocket!

owh avatar similar to pocahontas ke?ci qemm tatau pun avatar tu cite ape n belum tgk lg.

hmm remaking movies.

nice topic. mmg banyak dah movie yg dibuat semula ni. ni baru cakap pasal movie, reality show, drama? kalau nak list panjang kot :P

anyway,pocket start the year with movie avatar. cik qemm nak pergi kenduri kwn baik :D

LORD ZARA 札拉 said...

Salam~

LORD ZARA 札拉 said...

Salam Maal Hijrah bang Pocket!
Hehehe~

UglyPooh said...

enjoy your movie pocket..:-)

salam maal hijrah too...hijrah to where aa this year..? haha

mier@merr said...

salam maal hijrah~

da lama tak layan muvie... poket sniri suda kosong...tp klau ada pocket yg blnja kn best..ekeke...


walopon diadaptasi dari buku...
cara jalan crita diolah masih menarik..

:)

Muhamad Arif Bin Zaripin said...

salam maal hijrah...semoga perubahan yang lebih baik pada masa akan datang untuk tahun ini..

Kak Long Mawar Merah said...

Salam Maal Hijrah.
Kak Long tak sempat nak layan movie.
Hari ni berehat sebentar nak merempit kat blog kawan-kawan pulak.

Bila movie dan drama TV tu ada pengubahsuaian yang kreatif, okay juga kan!

Selamat menonton..

hisham said...

bro..salam maal hijrah...i link u k..
~hehe...long time enough im not watching pocahontas...hehe...

leadleedeea said...

salam maal hijrah Pocket..

Jard The Great said...

best wat dari buku jadi muvi.. kira cabaran gak tu...

intan izani said...

avatar remake of pocahontas ke??
tak tahu pun

tell us about avatar k...
;)

Pocket said...

CIkQemm,
tak la sama, tp konsep nyer lebih kurang kot heheh,
owh kenduri? tak der orang nak ajak la dik..

reality tv show memang banyak,
in the end konsep nyer sama jer..
penyingkiran mingguan...
alahaaaiii...

Zara,
Salam Maal Hijrah juga utk dik zara,

Pooh,
hijrah daripada Afdlin Shauki ke Brad Pitt...
(Angan angan tahun 2000 nih ^^)

Miera,
pocket sudah kosong?
pocket makin berisi ada lah,
dah 92 kg pon hahahahah

btul tu, kalau tak harry potter the movie tak la
penuh panggung kan? new moon? lagi laaaaaaahhh!!

Arif,
umph, memoga pocket akan berubah,
dari memegang kredit kad kepada
memegang buku AyEsBi :D

KakLongMawarMerah,
pocket pun tak sempat sangat kebelakanganni,
since ada cuti, tu yg layan jgak tu..
walaupun diorang suruh datang OT...
tak naaaaakkkk!!!

Hisham,
pokahontas, nak beli DVD pun pastinya tak der lg.
heheheh

LeadLeedeea,
dah balik dah dari kampung?
salam maal hijrah jgak :D

Pocket said...

Jard,
memang besh cabaran tu,
camana nak masukkan detail tu:D
camana nak masukkan feeling tu,
Ps I Luv u
the davinci kod
mesej in a botol:D

IntanIzani,
tak tak tak!!
salah tu,
bukan remake!!
pocket jer rase pastinya plot nyer samer :D heheheh maafkan aku kerna menyesatkan :(

Umph!! next post will be telling bout em in a long and long post

antalya said...

same to us la pocket.layan avatar time cuti maal hijrah..ishhh apa nk jadik la ngan kiter ni yer