Monday, March 19, 2012

535. Tikam



...check check balik..
alamaaak bulan ni short lagi,
bebaru ni naik gaji tapi still tak cukup.
Semua benda dah dibuang ke laut dah,
akuarium,
fishing,
res moto,
barangan lektrik yang telebih lebih watt..
sumanya nak mengurangkan number kat
ruangan 'keluar' dalam kira kira akaun pocket, tapii...
adohlaaa...
nak mengaku pun rasa tak nak tapi tahu kenapa.
tak nak mengaku pun memang lintahnya disitu!!
'Farid...RM400'

Yes pocket pernah tanya kat Farid, sampai bila?
'tapi pocket.. ko kena paham, untuk nak bagi plan 
menikam boss kita ari tu menjadi, aku kena berenti 
keja tanpa dapat keja tempat lain dulu. yes plan ko tu 
memang menjadi, tak der orang suspect kita.. 
n boss kita tu pun dah mampus dah jadi hantu
 kat simpang tu, bini dia tak der kubur nak melawat 
pagi raya la kiranya.. plan kita menjadi...' 
farid menyedut rokok murahan nya sambil
 memandang saki baki kepulan asap yang
tak abis ditiup angin lagi tu.

'...tapi aku la pulak jadi mangsa, ko dah senang ngan keja ko..
 aku ni dok keja cuci RnR. aku tak mintak banyak pon!! 
sebanyak mana gaji aku yang less dari gaji aku dulu jer..
 RM400, sampai aku dapat keja lain ko support la aku dulu... '
Sambung Farid.

iyer.. memang ada betulnya apa kata farid tu,
tapi menengokkan shopping farid, tak macam dia sengsara pun.
Sport Rim baru..
Samsung Tablet..
konsert avril dia pegi gak!
n bila tengok cara dia gi keja tu,
tak macam dia cari keja baru pun..
happy semacaaam jer..
siap dapat awek steady kat situ lagi..
terasa macam diambil kesempatan.
terasa macam ditipu..
Dah setahun dah,
takkan tak dapat keja lagi?
ko cari ker tak nii!!

haaaaiiishhhhh.. kena cari jalan nih,
tapi nak wat camana yer?
takkan nak tikam Farid plak?
tapi kalau tak tikam dia,
nak wat camana lagi kan?
tpt keja baru dah propose tiga kali dah,
jangan kata berminat..
pegi interview pun tidak!

kena tikam jugak kaaaaaaaaa...
ala apa la sangat. ari tu bos kitorang tu pun
Aku n Farid plan punya bagus gak..
dah setahun setengah dah, angin pun tak der.
kali ni kita call Profesional,
taruk satu bullet kat dahi Farid..
bior dia tahu.. ini Pocket lah!!


********************Bersambung*********************


tak tak! pocket tak tikam orang aih!!
dalam otak jer dok imagine sndiri,
tp takkan la sampai tak beriman sangat
nak tikam orang kan...
Semata mata citer dari lubuk ati pocket jer.

16 comments:

HEMY said...

wah..ni lubuk ati punya citer..banyak ikan toman ni..hahahahhhaha

lieya orange M.I. said...

ish jauhkan lah pocket dari tikam tikam nih..bukan ape, sekarang kes bunuh bnyk, dah mcm senag lenang jer tikam orang...

kerja RnR pakai samsung tablet?? hebat!

K2r~90 said...

ckp psl duit .. tringat minah y pinjm 3rat x bayar rase nk bg aboogit jer

~SaL IjOu~ said...

aduh..tu kira tikam dalam tu..~
kdg2 hairan tgk kwn yg ckp x berapa nak ada duit tp gaya hidupnye mak aih..mengalahkan anak org kaya~

p/s: igtkan pocket da lama x komen dekat blog Sal sbb da x sudi singgah..Sal pun jarangla jenguk pocket..huhu~

x kira org tu pengomen ke berapa..Sal pasti akan hargai org tu seadanya, itu mmg cara Sal~ ^^

Suka baca blog pocket sbb pocket suka fikir lain dari yg lain..out of the box~ ^^

lisa said...

tikam tikam.hehe power kawan pocket tu.konsert avril pun die pergi? :D

CekbOlat-bOlat said...

pocket..pocket..

buat keje yg betol-betollah ..

==" haishh

H.S said...

maafkan saya kawan.tapi saya ni jenis blur.

tikam kat sini maksudnya apa? o.o especially utk ayat tikam bos tuu. heee :)

toink toink

kenapa pulak nak kena tanggung farid ?400 pulak tuu.dalam masa setahun pulak tu..macam melampau je farid tuu.

suruh dia pergi cari kerja cepat!

Jue said...

hahaha mendalam maksud neh..mcm meluahkan apa yg tpendam smpi cenggitu sekali
bukan ngan Farid kwn baik ke der?hahaha jahat aku kan kaco ko haha

Hanie Dew said...

ni mesti cerita di sebalik cerita lagi si pocket ni buat. kene tunggu sambungan sampai ending baru la aku bole tahu.

Mizz ErMa said...

hahaha..dia tikam kita, kita p la tikam dia balik..boleh x macam tu? =P

Akue Achik said...

hahahaa...dah dok pikiaq bior btul pocket ngan farid nih? hahaa

nice story.....Sambung! :))

Elie Lily said...

pergh! tikam punya tikam konsert avril boleh pergi siap! hebak! hahhaha..

dhiera said...

dah banyak kali dengar cerita farid ni. ingatkan farid ni rekaan semata2. serius memang ingatkan rekaan sebab macam jahat je. betul betul betul ke?

c'axoera ヅ said...

syukur dengan apa yang ada...jangan merungut okesss..:D

Cha said...

Hahahaha.

Cha pun ada masalah dengan kawan sekarang, buntu buntu tak tahu nak buat macam mana. nak tegur takut terasa. nak cakap takut marah. nak biar takut naik minyak puloks!

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

damn, sapa farid ni? slalu ko pakai nama lain kalau tak silap